Reteta asta de conopida la cuptor cu iaurt este una asa, mai pentru lenesi as zice. Mai pentru cei grabiti si care nu vor sa stea prea mult in bucatarie. De ce? Pai mare lucru nu trebuie sa faci pentru a o gati. Mai mult dureaza asteptarea cat sta in cuptor. Pregatirea dureaza foarte putin.
Cat sa cureti, sa speli si sa blansezi doua-trei minute conopida (adica mai pe inteles sa ii dai doua-trei clocote). Apoi amestesteci restul ingredientelor, pui totul in tava si dai la cuptor. Rapid, nu?
Conopida inca mai este pe piata si de obicei se gaseste si pe timpul iernii la preturi accesibile deci nu e o idee rea sa incerci si tu reteta de conopida la cuptor cu iaurt si parmezan cand ai ocazia sau cand vrei sa mananci ceva simplu, rapid si gustos.
Desi am scris deja la inceput cum se face mancarea de conopida la cuptor cu iaurt si parmezan o sa revin in continuare cu detalii. Asa incat sa o poata pune in practica si cel mai nepriceput in ale bucatariei. O alta varianta a acestei retete gasesti si aici.
- 600 grame conopida
- 2 oua
- 400 grame iaurt
- 2 linguri de parmezan
- trei linguri de pesmet
- un sfert de lingurita de ghimbir
- un sfert de lingurita de turmeric
- un varf de cutit cu piper
- o lingurita de sare (sau dupa gust)
- doua linguri de ulei
- 2 litri de apa si o lingura sare pentru blansat conopida
Mod de preparare pentru conopida la cuptor cu iaurt si parmezan
- Curatam conopida, o rupem/taiem buchetele mici si o spalam.
- Punem pe aragaz o oala cu apa si sare si cand aceasta incepe sa fiarba adaugam conopida.
- Lasam sa fiarba timp de 2-3 minute dupa care o scoatem si o punem intrun vas cu apa rece ca sa oprim gatirea acesteia.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim un vas de yena. Il ungem cu cele doua linguri de ulei.
- Intr-un castron amestecam iaurtul cu pesmetul, ouale batute bine si condimentele. Amestecam bine totul.
- Adaugam si conopida racita, amestecam totul si apoi turnam in tava pregatita in prealabil.
- Pe deasupra presaram parmezan ras.
- Dam la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand observam ca iaurtul s-a ”inchegat”.
- Cand este gata scoateam tava din cuptor, lasam putin la racit si servim cu pofta simplu, ca si fel principal sau, de ce nu, ca si garnitura langa o friptura.
Spor la gatit conopida la cuptor cu iaurt si parmezan!
Iuliana says
Am si eu o reteta asemanatoare, in varianta de post. Ce bine ca mi-ai amintit de ea! pe a ta ramane sa o incerc prin ianuarie, daca mai gasesc conopida atunci.
Claudia V says
Cred ca gasesti oricand conopida. Si merge si cu cea congelata. In cazul asta nici nu mai trebuie sa o blansezi inainte ;)
Bratu Gabriela says
asta urma sa intreb eu acum, dar ma bucur ca citesc comentariile intai. apelez la cea congelata, mi-ai lasat gura apa!
Ghid Restaurante says
Arata minunat. Sper sa imi fac curaj sa gatesc si eu aceasta reteta.
Claudia V says
Astept impresii :)