• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 22, 2016 · 5 Comments

Conopida la cuptor cu iaurt si parmezan

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 4.2K     
4.2K
Shares

Reteta asta de conopida la cuptor cu iaurt este una asa, mai pentru lenesi as zice. Mai pentru cei grabiti si care nu vor sa stea prea mult in bucatarie. De ce? Pai mare lucru nu trebuie sa faci pentru a o gati. Mai mult dureaza asteptarea cat sta in cuptor. Pregatirea dureaza foarte putin.

Cat sa cureti, sa speli si sa blansezi doua-trei minute conopida (adica mai pe inteles sa ii dai doua-trei clocote). Apoi amestesteci restul ingredientelor, pui totul in tava si dai la cuptor. Rapid, nu?

conopida la cuptor cu iaurt

Conopida inca mai este pe piata si de obicei se gaseste si pe timpul iernii la preturi accesibile deci nu e o idee rea sa incerci si tu reteta de conopida la cuptor cu iaurt si parmezan cand ai ocazia sau cand vrei sa mananci ceva simplu, rapid si gustos.

Desi am scris deja la inceput cum se face mancarea de conopida la cuptor cu iaurt si parmezan o sa revin in continuare cu detalii. Asa incat sa o poata pune in practica si cel mai nepriceput in ale bucatariei. O alta varianta a acestei retete gasesti si aici.

5.0 from 1 reviews
Conopida la cuptor cu iaurt si parmezan
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
50 mins
Total time
1 hour 5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Asiatica
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 600 grame conopida
  • 2 oua
  • 400 grame iaurt
  • 2 linguri de parmezan
  • trei linguri de pesmet
  • un sfert de lingurita de ghimbir
  • un sfert de lingurita de turmeric
  • un varf de cutit cu piper
  • o lingurita de sare (sau dupa gust)
  • doua linguri de ulei
  • 2 litri de apa si o lingura sare pentru blansat conopida
3.5.3226

Mod de preparare pentru conopida la cuptor cu iaurt si parmezan

  • Curatam conopida, o rupem/taiem buchetele mici si o spalam.
  • Punem pe aragaz o oala cu apa si sare si cand aceasta incepe sa fiarba adaugam conopida.
  • Lasam sa fiarba timp de 2-3 minute dupa care o scoatem si o punem intrun vas cu apa rece ca sa oprim gatirea acesteia.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim un vas de yena. Il ungem cu cele doua linguri de ulei.
  • Intr-un castron amestecam iaurtul cu pesmetul, ouale batute bine si condimentele. Amestecam bine totul.
  • Adaugam si conopida racita, amestecam totul si apoi turnam in tava pregatita in prealabil.
  • Pe deasupra presaram parmezan ras.
  • Dam la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand observam ca iaurtul s-a ”inchegat”.
  • Cand este gata scoateam tava din cuptor, lasam putin la racit si servim cu pofta simplu, ca si fel principal sau, de ce nu, ca si garnitura langa o friptura.

Spor la gatit conopida la cuptor cu iaurt si parmezan!


Spune si altora!
 4.2K     
4.2K
Shares
 
4.2K
Shares
 4.2K    
« Mancare de varza dulce calita cu sunca afumata
Retete traditionale din carne de porc pentru Craciun »

Comments

  1. Iuliana says

    November 22, 2016 at 4:16 pm

    Am si eu o reteta asemanatoare, in varianta de post. Ce bine ca mi-ai amintit de ea! pe a ta ramane sa o incerc prin ianuarie, daca mai gasesc conopida atunci.

    Reply
    • Claudia V says

      November 22, 2016 at 4:18 pm

      Cred ca gasesti oricand conopida. Si merge si cu cea congelata. In cazul asta nici nu mai trebuie sa o blansezi inainte ;)

      Reply
      • Bratu Gabriela says

        January 21, 2019 at 3:03 pm

        asta urma sa intreb eu acum, dar ma bucur ca citesc comentariile intai. apelez la cea congelata, mi-ai lasat gura apa!

        Reply
  2. Ghid Restaurante says

    November 22, 2016 at 10:50 am

    Arata minunat. Sper sa imi fac curaj sa gatesc si eu aceasta reteta.

    Reply
    • Claudia V says

      November 22, 2016 at 6:44 pm

      Astept impresii :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316