Reteta de crema de mascarpone cu ciocolata alba am facut-o de cateva ori pana acum. Iar crema am folosit-o in diverse combinatii. Mai mult, ce-i drept, la torturi pentru ca mi s-a parut foarte potrivita pentru asa un desert mai festiv.
Este o crema fina, aerata si prin faptul ca este alba poate inlocui cu succes frisca intr-o prajitura, in cazul in care nu doresti ca aceasta sa fie doar cu frisca ca si crema.
Eu am folosit aceasta crema de mascarpone cu cicolata alba la tortul Raffaello si la tortul cu blat umed si sirop trandafiri, facut de ziua baietelului meu care dorea un tort cu blat negru si crema alba. Am zis ca e prea banal sa fie cu frisca si asa mi-a venit ideea sa fac aceasta crema pe care dupa aceea am mai folosit-o si in alte combinatii.
Este foarte usor de facut si practic nu ai nevoie decat de 3 ingrediente: mascarpone, ciocolata alba, smantana. Facultatic si o esenta de vanilie sau alta pe gustul tau.
- 250 grame de mascarpone
- 150 grame de ciocolata alba
- 200 grame de smantana 30%
- o lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare pentru reteta de crema de mascarpone si ciocolata alba
- Scoate branza mascarpone din frigider cu macar o ora inainte de a face crema. Trebuie sa ajunga la temperatura camerei pentru a putea fi mai usor prelucrata.
- Freaca bine, cu ajutorul unei linguri, branza mascarpone pentru a ii da putina cremozitate.
- Rupe ciocolata alba bucati si topeste-o pe baie de aburi. Cel mai bine ar fi sa folosesti ciocolata alba de calitate. Nu cumpara una foarte ieftina pentru ca vei avea probleme cand vei incerca sa o topesti.
- Lasa un minut-doua la racit si apoi tempereaza ciocolata cu branza: adauga pe rand, amestecand, doua linguri de mascarpone in ciocolata calda.
Vezi in video de mai jos o alta varianta/mod de preparare a acestei creme!
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE si eu la canalul de Youtube!
- Omogenizeaza bine totul si apoi adauga in mascarpone. ATENTIE! Nu amesteca ciocolata calda direct in mascarpone pentru ca risti sa se taie crema. Ciocolata este calda iar branza rece de aceea este nevoie sa le aducem la o temperatura cat de cat apropiata.
- Facem din smantana frisca asa cum am explicat pe larg aici. NOTA: Daca nu ti se pare suficient de dulce crema de la ciocolata, acum e momentul sa mai adaugi putin zahar pentru a bate smantana. Nu este obligatoriu. Se bate bine si fara zahar!
- Amesteca frisca cu crema de ciocolata si mascarpone procedand la fel ca la temperarea ciocolatei. Doua, trei linguri de crema de mascarpone le amesteci in frisca dupa care pui totul in crema de mascarpone.
- Omogenizeaza cu miscari usoare, de jos in sus.
- Da crema a frigider pentru cateva ore bune, de preferat peste noapte.
Tips&Trics
Daca nu pui frisca in crema de ciocolata si mascarpone poti adaugam fulgi de cocos pana cand obtii o compozitie ingrosata, care se poate modela. Dai la frigider pentru macar o ora si apoi poti face niste gustoase bomboane ”Raffaello”
Spor la pregatit crema de mascarpone cu ciocolata alba!
Alexandra says
Crema foarte buna. De mult căutam o reteta pt crema. Singura problema e ca s-a tăiat si nu inteleg de ce. Am urmat reteta Dvs pas cu pas si s-a tăiat
Claudia Vasilache says
Ati amestecat ingredientele treptat? Erau la aceeasi temperatura si tot s-a taiat?!
Alexandra says
Da. Treptat si tot câte putin si tot s-a tăiat. Nu pot spune ca m-a deranjat foarte tare, pr ca la gust a fost divin chiar si asa
Claudia Vasilache says
:( Imi pare rau ca s-a intamplat asa. Chiar nu imi dau seama de ce :(
Alexandra says
Oricum nu ma las si o sa mai încerc pana in iasă :)
An nou fericit 🤗
Claudia Vasilache says
Multumesc! La fel si dumneavoastra! :) Sa fie un an mai bun!
Alexandra says
Ce fel de ciocolata ati folosit? As vrea sa fac si eu crema si nu stiu de care trebuie. Multumesc frumos 😊
Claudia Vasilache says
Ciocolata alba cumparata de la LIDL :) Nu cine stie ce de scumpa. Adica cea mai ieftina dar nu mai stiu denumirea :(
Alexandra says
Multumesc frumos pt răspuns 😊
Claudia Vasilache says
Cu drag! :)
Ale says
Buna daca la crema de mascarpone cu ciocolata alba fac blatul de cacao merge sa pun esenta de fistic? Se combina bine? Multumesc!
Claudia V says
Cred ca da! Adica de ce nu? :) Fistic si ciocolata alba merge ca si combinatie.
o femeie says
si eu fac crema asta, mai des decat frisca. Mi se pare mai “safe” si mai rapida :)
Claudia V says
Practic mai rapida nu e dar e mai stabila cand vrei sa ornezi ceva cu ea :) Si mai buna la gust :))
o femeie says
la mine e mai rapida ca frisca o faceam din smantana de tara ce o lasam 2-3 ore la scurs, etc.
Iuliana says
Si eu folosesc des crema asta. E asa de usor de facut si asa de fina si de gustoasa! :)
Claudia V says
Da! E la concurenta cu frisca :))))