• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 17, 2016 · 3 Comments

Broccoli cu mozzarella si sos de rosii la cuptor

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 36     
36
Shares

Reteta de broccoli cu mozzarella la cuptor e o varianta a celebrei retete italienesti pe care poate o stii si tu, ”melanzane alla parmigiana” adica vinete cu mozzarella si parmezan, facute la cuptor. Cine nu o stie, o poate gasi pe blog, aici.

Doar ca in cazul retetei de astazi vinetele le-am inlocuit cu broccoli si nu am mai pus parmezan pentru ca pur si simplu, atunci cand m-am decis sa fac broccoli cu mozzarella la cuptor, nu aveam in frigider si parmezan.

broccoli cu mozzarella

Evident ca ideea de a face broccoli cu mozzarella la cuptor mi-a venit pe loc, deschizand frigiderul si analizand situatia de pe teren. Am vazut broccoli si doua pungute cu mozzarella si imediat mi-a incoltit ideea de a face ceva asemanator cu vestita ”parmigiana” chiar daca nu aveam nici o farama de parmezan. A iesit insa foarte bun si asa, fara elementul principal din retetea care mi-a fost sursa de inspiratie

5.0 from 1 reviews
Broccoli cu mozzarela la cuptor
 
Save Print
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 500 broccoli
  • 400 suc de rosii
  • 250 mozzarella
  • doua linguri de ulei de masline
  • condimente:piper, usturoi, sare, ghimbir
  • o lingura de pesmet
#version#

Mod de preparare pentru broccoli cu mozzarella la cuptor

  • Spalam broccoli si ii desfacem buchetelele.
  • Punem o oala de 2 litri cu apa pe aragaz, adaugam o lingura de sare si cand aceasta clocoteste adaugam buchetelele de broccoli.
  • Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care scoatem broccoli si il punem imediat in apa rece ca sa oprim gatirea.
  • Lasam cateva minute ca sa se raceasca si apoi scurgem de apa.
  • Cat sta la scurs broccoli pregatim tava si cuptorul.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem cele doua lingur ulei in tava. Eu am folosit un vas de yena oval.
  • Presaram peste ulei pesmetul si apoi asezam un strat de buchetele de broccoli.
  • Taiem branza mozzarella felii si punem jumatate din ea peste randul de broccoli.
  • Amestecam condimentele (dupa gust) in sucul de rosii si apoi turnam jumatate din el peste mozzarella. Atentie! Sucul de rosii este deja sarat!
  • Punem inca in strat de broccoli, restul de mozzarella si restul de suc de rosii.
  • Dam la cuptor pentru 45 minute, pana cand scade sosul format.
  • Servi calda si cu mare pofta. O bunatate, chiar daca nu are si parmezan. Daca aveti parmezan adaugati peste fiecare strat de mozzarella si cateva linguri de parmeza si totul va fi si mai delicios.

broccoli cu mozzarella

Pofta buna sa aveti la broccoli cu mozzarella!


Spune si altora!
 36     
36
Shares
 
36
Shares
 36    
« 7+ retete de pate vegetal de casa, delicioase si sanatoase
Prajitura Krantz cu nuca si caramel (reteta veche) »

Comments

  1. Cerasela says

    February 26, 2017 at 8:51 pm

    Multumim pentru reteta! Foarte bun si usor de facut! ?

    Reply
    • Claudia V says

      February 27, 2017 at 8:06 am

      cu placere! Ma bucur ca iti place, Cerasela! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Conopidă la cuptor cu piept de pui - Lecturi si Arome says:
    July 11, 2017 at 6:26 am

    […] pe fundul vasului un strat de conopidă. Dacă avem broccoli așezăm peste aceasta, din loc în […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316