V-am obisnuit ca in ultima zi a fiecarei luni sa alcatuiesc cartea online de bucate a lunii care se incheie. Am sa pastrez acest obicei si luna aceasta desi initial am zis ca nu voi mai publica articolul acesta.
Acest august a fost mai mult unul de vacanta. Am publicat mai putine retete de obicei pentru ca am si gatit mai putin si am si stat mai putin in realitatea virtuala. O mica pauza nu strica, din cand in cand.
M-am hotarat totusi sa nu intrerup seria acestor postari si sa le consider mai degraba un jurnal si nu neaparat o mini colectie de retete. Desi, chiar si cu doar 11 retete, tot se poate alcatui o mica colectie, nu-i asa? :)
Spun jurnal pentru ca vreau sa imi notez cumva, in scris, aici si cateva din realizarile blogului de luna asta sau mai bine spus de anul acesta, cat a fost el pana acum.
Sunt foarte bucuroasa ca datorita voua, a vizitelor pe care le faceti pe blog, am reusit sa ajung in top 10 al celor mai cautate site-uri romanesti de profil. Clasamentul este facut de trafic.ro, care monitorizeaza traficul site-urilor romanesti inscrise in acest clasament.
Asa, ca, ”Lecturi si Arome” e listat acum in primii 10, alaturi de ”nume mari” de pe aceasta nisa (culinara), alaturi de site-uri precum ”Retete ca la mama” sau ”Savori Urbane” cu care stiti ca am mai avut in trecut colaborari frumoase.
Sunt mandra de realizarea asta pentru ca, in spatele a ceea ce vedeti voi aici pe site sunt multe ore de munca. Atat la creat retetele si la punerea lor in practica, cat si la scris, fotografiat si prelucrat poze dar mai ales la invatat multe lucruri tehnice.
A avea un blog culinar nu e o munca usoara daca doresti ca acesta sa fie cat mai bun, daca tii sa te perfectionezi mereu in ceea ce faci si iti doresti calitate in primul rand. Promit ca o sa va povestesc in alt articol mai multe despre ce inseamna un blog culinar si ce trebuie sa faci pentru a avea unul. Poate sunt dintre voi si persoane care isi doresc sa aiba un blog culinar si sa isi treaca pasiunea pentru bucatarit din lumea reala in cea virtuala.
Si tot luna aceasta ma pot mandri ca, pentru prima data in cei trei ani de cand am facut prima postare pe blog, numarul celor care au vizitat si rasfoit retetele din cartea de bucate ”Lecturi si Arome” a depasit 1.000.000 vizitatori unici de la inceputul anului. Pentru mine aceasta cifra, desi e doar o cifra ci inseamna mult mai mult.
Imi arata ca imi apreciati munca si ca va place ce gasiti cand intrati pe site. Datorita voua am ajuns aici deci sper ca bucuria mea sa fie si a voastra. Va multumesc pentru fiecare vizita facuta si pentru fiecare apreciere lasata in comentariu pe site.
Dar, sa revenim, de la cifre si laude, la fapte concrete, adica la cartea de bucate a lunii august care aduna 11 retete, multe dintre ele specifice acestei perioade, adica retete de conserve pentru iarna.
Retete precum
- Cum sa faci suc de rosii fara conservanti pentru iarna ,
- Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant
- Zarzavat pentru ciorbe (la borcan) – fara conservant
- Castraveti murati in saramura pentru iarna
- Tocana de legume pentru iarna cu orez
au fost cele mai cautate retete de pe site luna aceasta, chiar daca ele au fost publicate anul trecut.
Colectia de retete proaspat publicate pe blog in luna august 2016 o puteti rasfoi in galeria de mai jos si dand click pe fiecare poza veti fi directionati catre reteta respectiva.

Compot de prune intregi pentru iarna

Ardei iuti la borcan cu otet (fara fierbere)

Mancare de gulii cu smantana

Chiftelute din carne de curcan si dovlecel (la cuptor)

Pate de broccoli

Gem asortat cu pepene galben si piersici

Fasole verde la congelator pentru iarna

Placinta de post cu mere si nuca
Sa va fie de folos si sa ne regasim cu bine si la urmatoarea carte de bucate lunara din septembrie.
Numai gustoșenii!
http://www.whitecharm.wordpress.com
Bre, harnicuto!
Felicitari! Deja am fugit si am citit reteta de gulii cu smantana, iar pe vineri vreau sa o pun in practica. Am niste gulii congelate si merita puse la treaba :D
E asa de simpla si cu un rezultat asa de bun. Sper sa iti placa :)
Felicitari!!!
Multumesc :)
Ce de bunătăți!
Multa munca, rezultate pe masura. Felicitari. Eu, care sunt o gurmanda nu stiu daca as face fata la asa ceva, mai bine NU
:))) Multumesc. Nu e chiar asa de greu. Iar dacac esti gurmanda atunci si mai bine. Treci pe nisa culinara si o sa ai ce posta :)))
Felicitări draga mea. Știu că muncești foarte mult. Meriți să vezi că sunt roade. Mie nu mi se par „doar” cifre. Fiecare număr este un cititor, iar dacă n-ar fi cititori, bloggerii pentru cine ar mai scrie?
Multumesc :)
Da, ai dreptate, fiecare cititor e un om si nu un robot ;)
frumos, felicitari si succes in continuare
Multumesc!
Felicitari pentru toate realizarile de pana acum si mult succes pe mai departe. Imi dau seama ca nu este usor dar acolo unde exista pasiune, ea e mai importanta.
Multumesc, Cristina!
Da, nimic nu e imposibil atunci cand iti place ce faci si iti doresti sa inveti cat mai mult :)
Felicitari, Claudia!
Multa munca, dar incet incet, daca pui pasiune in ceea ce faci, vin si rezultatele.
Toate cele bune pe mai departe!
Diana
Multumesc mult, Diana! Asa este, munca e multa dar la un moment dat vine si satisfactia. Mai ales daca iti place ceea ce faci si o faci cu pasiune :)
chiar o treaba excelenta, multumim!
Felicitari pentru acea cifra de unici, la cat mai multi, cat despre carte, yammy vreau sa le incerc pe toate.
Multumesc, Alina!
Incearca cu incredere ;)
Arata foarte frumos toate, deja mi s-a facut foame.
Ma bucur! Asta era si scopul :p
Chiar imi doream sa incerc retete noi pentru conserve, mai ales ca e perioada optima!
Bravo!!! Felicitari pt top!! Mi s- a facut foame citind articolul…fug la bucatarie…:))
Multumesc :)
Mda, mi.au facut cu ochiul toate, cateva tebuie sa le incerc si eu neaparat.
http://deyutza87.blogspot.ro/
Astept impresii :)
Multumim mult pentru aceste retete minunate! Abia astept sa incerc chiftelutele din carne de curcan si dovlecel la cuptor. :D
yamiiii felicitari si la mai mare
:) Multumesc :)
Ce bine arata!
Multumesc :)