• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 30, 2016 · 3 Comments

Compot de prune intregi pentru iarna

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 21     
21
Shares

Un compot de prune intregi in toiul iernii tare mai e bun, nu-i asa? Dar de unde prune cand afara ninge ca in povesti? Simplu, din recolta pe care am strans-o in toamna.

Si cum toamna e aici deja iar prunele acum se coc, putem incerca sa punem si noi, pentru zilele reci din iarna, la pastrare in camara cateva sticle cu compot de prune. Sau de orice alt fruct vreti voi.

compot de prune întregi pentru iarnă

Mai ales ca a face un compot si a-l pune la pastrare pe la iarna nu e mare lucru. Se face foarte usor si fara mari batai de cap. Asa ca, fiind o reteta atat de simpla si versatila nici nu o sa va dau cantitati exacte pentru ca depinde de cat de multe sticle sau borcane vreti voi sa umpleti cu compot de prune. Va voi da insa repere generale si voi folositi cantitatile dorite. Mi se pare mai simplu asa.

Insa pana atunci vreau sa va mai zic ca mai exista si o alta metoda prin care puteti sa faceti compot de prune intregi si anume sa puneti zaharul direct in borcane asa cum am explicat la reteta de compot de struguri penrtru iarnă – CLICK AICI.

compot de struguri pentru iarnă

Compot de prune intregi pentru iarna
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
20 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru inarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 5 sticle
Ingrediente
  • prune
  • apa
  • zahar (doua linguri la un borcan de 700 ml) - sau dupa gust
3.5.3208

Mod de preparare pentru reteta de compot de prune intregi pentru iarna

  • Spalam prunele foarte bine. La fel si borcanele/sticlele in care vom pune compotul de prune.
  • Punem in fiecare sticla/borcan prunele, una cate una pana cand le umplem.
  • Adaugam cate doua linguri de zahar la o sticla de 700 ml (sau dupa gust)
  • Turnam apa rece in fiecare borcan pana cand il umplem si prunele sunt complet acoperite (pana la gatul sticlei).

Vezi mai jos si varianta video a acestei retete!
Aboneaza-te si tu la canalul de youtube!
Apasa si pe clopotel pentru noutati!

  • Inchidem borcanele/sticlele cu capacele de la ele.
  • Vanturam bine borcanele ca sa se disperseze zaharul si apoi le punem la sterilizat procedand asa cum am explicat in reteta de rosii in bulion pentru iarna (vezi aici).
  • Dupa ce apa incepe sa fiarba mai lasam un sfert de ora la fiert si apoi oprim focul.
  • Scoatem borcanele cu grija (atentie ca sunt fierbinti!) si le invelim cu o patura pana se racesc dupa care le asezam frumos in camara pana cand le vine randul sa le consumam.

compot de prune întregi

 

Spor la pregatit compot de prune intregi pentru iarna!

Nota Etichetele dragute pe care le vedeti in imagine sunt facute de mine acasa. Nu m-am complicat sa cumpar din comert.  Am folosit imprimanta si am listat pur si simplu un model, pe o coala de hartie format A4 dupa care am lipit cu scotch cu dubla fata. Modele diverse de etichete pe care le puteti si voi descarca gratis oricand si lista acasa gasiti in articolul de aici.

compot de prune

Alte retete de conserve pentru iarna:

Gem de prune, fara zahar, cu nuci si scortisoara (click aici pentru reteta)

gem de prune fara zahar

Gem de prune (click aici pentru reteta)

gem de prune

Gem de coarne si mere (click aici pentru reteta)

gem de coarne si mere

 


Spune si altora!
 21     
21
Shares
 
21
Shares
 21    
« Ardei iuti la borcan cu otet (fara fierbere)
Carte online de bucate – august 2016 »

Trackbacks

  1. Compot de struguri pentru iarnă. Rețetă rapidă, FĂRĂ conservanți - Lecturi si Arome says:
    September 9, 2020 at 2:38 pm

    […] fac și câteva borcanele cu compot de prune, aveți rețeta deja pe blog, AICI, iar în vară pun și câteva cu piersici, aveți și rețeta aceasta pe blog, AICI. Drept să zic […]

    Reply
  2. Compot de piersici pentru iarna la borcan - Lecturi si Arome says:
    June 27, 2020 at 10:15 am

    […] este una foarte simpla si usor de pus in practica. Practic se bazeaza pe acelasi principiu ca si reteta de compot de prune pentru iarna. Doar ca in loc de prune folosim piersici. Si in loc de sticle vom folosi borcane mari, de 1,7 […]

    Reply
  3. Compot de vișine pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    June 28, 2018 at 7:21 pm

    […] fac bucuria de a rodi câteva kilograme bune de fruct pe care îl transformăm în dulceață, gem, compot, îl mâncăm sau punem la […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

August 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316