Aceste chiftelute din carne de curcan si dovlecel sunt special facute pe fiul meu. Sau mai bine spus special gandite pentru fiul meu care face unele mofturi la mancare. Recunosc.
E dificil cu cei mici. Unii sunt mai mancaciosi, mai pofticiosi. Altii abia gusta din mancare. Al meu copil din nefericire se numara printre cei din a doua categorie.
Are cateva mancaruri preferate pe care le-ar cere zi si noapte dar de unele nici sa nu le vada.
Si, desi noi nu suntem chiar atat de carnivori ci incercam sa includem in meniu cat mai multe legume si fructe, cel mic face mofturi tocmai in ce priveste legumele.
Asa ca, fara sa stie, mai ascund in mancarurile preferate cu carne si cate o leguma, acolo, cat sa nu simta ca e altceva decat clasica mancare preferata de el.
Asa s-au nascut si aceste delicioase chiftelute cu carne de curcan si dovlecel. Facute la cuptor ca-i mai sanatos. Desi mai gustos ar fi facute in tigaie, prajite in ulei. Am incercat si varianta aceasta.
Oricum ar fi ies bune, sa stiti. Si merita incercate.
- 150 grame de carne de curcan
- un dovlecel mic (aproximativ 150 de grame)
- doua linguri de parmezan
- un ou
- trei-patru linguri de pesmet
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de chiftelute din carne de curcan si dovlecel
- Tocam carnea de curcan cu ajutorul masinii de tocat carne sau putem folosi un chopper (minitocator) doar sa utilizam functia ”pulse” ca sa nu facem carnea pasta.
- Curatam dovlecelul si il dam pe razatoare.
- Punem putina sare peste el si il lasam macar zece minute sa stea si sa mai lase din zeama.
- Stoarcem prin presare cu mainile dovlecelul pentru a mai elimina din apa.
- Amestecam carnea tocata cu dovlecelul, oul batut bine, parmezanul, pesmetul.
- Adaugam sare si eventual piper dupa gust.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hartie de copt in tava de la cuptor.
- Luam putin din compozitie si formam, cu ajutorul mainilor, mici rotunduri pe care apoi le aplatizam usor si le punem in tava.
- Dam tava la cuptor pentru 20 de minute dupa care scoatem si intoarcem chiftelutele pe cealalta parte.
- Punem inapoi in cuptor tava si mai lasam inca 10 minute ca sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
- Scoatemm cand sunt gata si servim cu pofta, alaturi de o salata sau un piure de cartofi.
Pofta buna sa aveti!
Gabryelle's Blog says
Trebuie neaparat sa o incerc! Multumim! :*