• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 18, 2016 · 2 Comments

Gem asortat cu pepene galben si piersici

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 9     
9
Shares

Gem asortat cu pepene galben si piersici

Un gem asortat poate fi facut din orice fel de combinatie de fructe pe care o aveti in casa. Fructe pe care poate nu reusiti sa le consumati pe toata inainte de a se strica si pe care le puteti valorifica in acest mod.

Reteta de astazi, de gem asortat cu pepene galben si piersici este doar un singur exemplu din multele pe care le puteti pune in practica acum spre sfarsitul verii.

Eu am mai facut acum ceva timp un gem asortat cu pepene galben, piersici si rubarba. Daca ma urmariti pe contul de Instagram ati putut vedea ca am postat in direct o poza chiar din momentul in care faceam acel gem sortat cu pepene galben.gem asortat cu pepene galben

Gem asortat cu piersici si pepene galben
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
1 hour
Total time
1 hour 20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 7 borcane de 400 ml
Ingrediente
  • 2,5 kg pepene galben curatat de coaja si samburi
  • 1 kg de piersici curatate de coaja si samburi
  • 1 kg de mere curatate de coaja si samburi
  • 600 grame de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • o cana mica cu apa (aproximativ 100 ml)
3.5.3208

Mi s-a parut totusi o reteta prea simpla ca sa o mai pun si pe site si am renuntat la acel moment. Zilele trecute insa, am avut iar niste fructe care se cereau consumate rapid si am mai pregatit o alta varianta a acestui gem asortat cu pepene galben.

De data aceasta, cum nu mai aveam rubarbar, am folosit mere varatice, pe care le-am cules din gradina. Cele cazute pe jos, putin lovite, putin cu un viermisor in vizita, da bio :)

Se cereau si ele valorificate, evident. Puteam face din ele un compot, sau sa le mancam asa crude insa eram cam multisoare asa ca am zis ca merg bine puse la un gem asortat cu pepene galben si piersici. Mai ales ca au pectina care ajuta la legarea mai rapida a unui gem.

Zis si facut. Doar ca merele acestea sunt putin mai tarisoare si fierb mai greu. Asa ca am facut un mic truc. Dupa ce le-am curatat de coaja si ce era stricat am aruncat, le-am taiat bucati, am pus peste ele o canita cu apa si… le-am fiert putin in prealabil. Apoi le-am combinat cu restul fructelor peste care pusesem cu o zi  inainte zahar ca sa lasa zeama.

Cam asta e smecheria cu acest gem asortat cu pepene galben. Voi daca aveti mere tomnatice, dulci, zemoase si moi, nu va mai fi nevoie sa le fierbeti putin in prealabil. Le puneti direct peste celelalte fructe din viitorul gem asortat ;)

gem asortat de piersici

Mod de preparare pentru reteta de gem asortat cu pepene galben si piersici

  1. Cu o seara inainte punem pepenele galben si piersicile, taiate bucati de marime potrivita, impreuna intr-o oala incapatoare si adaugam peste ele zaharul.
  2. A doua zi punem merele, taiate cuburi de marime potrivita, intr-o craticioara, adaugam apa peste ele.
  3. Punem vasul pe ochiul de la aragaz si lasam sa fiarba pana cand merele se inmoaie putin si scade apa.
  4. Dam de pe foc si lasam la racit dupa care punem merele in oala in care avem pepenele si piersicile puse de cu seara.
  5. Punem pe aragaz sa dea cateva clocote, dupa care luam oala si o bagam in cuptor, la temperatura potrivita (160 de grade) lasand sa se gateasca lent gemul pana cand se leaga.
  6. Facem testul cu picatura si daca observam ca e gata scoatem vasul din cuptor si punem imediat gemul in borcanele sterilizate in prealabil.
  7. Punem capacele, intoarcem borcanele cu fata in jos si le acoperim cu o paturica lasandu-le astfel sa se raceasca lent.
  8. Etichetam si punem in camara pana in momentul in care il vom consuma, evident, cu mare placere.

gem asortat

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Fasole verde la congelator pentru iarna
Pate de broccoli »

Trackbacks

  1. 10 idei simple de economisire folosind borcanele - Idei Practice says:
    October 4, 2016 at 10:52 am

    […] Reteta de gem asortat de pepene galben si piersici este un astfel de exemplu. O gasesti aici. […]

    Reply
  2. Mancare de gulii cu smantana - Lecturi si Arome says:
    August 25, 2016 at 4:33 pm

    […] le poti valorifica si deci transforma intr-un gem asortat, iar legumele le poti pune intr-un ghiveci la cuptor. Asta ca sa iau doar doua dintre multele […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
  • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023
  • Secretele unui cozonac reușit. Sfaturi pentru a face cozonacul perfect! April 7, 2023

Archives

August 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316