Placinta de post cu mere si nuca. Cum sa faci o delicioasa placinta de post, un desert de post gustos si aromat. Placinta frageda cu mere in varianta de post, fara lapte sau oua.
Aceasta reteta de placinta de post cu mere si nuca este un remake al retetei de cornulete cu bors pe care o stiti deja de pe blog. Am facut-o insa zilele astea, in postul Sfintei Marii, in alta varianta, adica avand o umplutura cu nuca si mere. Si m-am gandit ca ar fi pacat sa nu va zic si voua reteta sau mai bine zis combinatia, care mie mi-a placut foarte mult.
Este o desert de post foarte usor de facut, cu ingrediente putine si la indemana. Drept e ca nu toti avem posibilitatea sa punem la facut in casa bors de putina dar nu este o problema sa il avem in casa pentru ca se gaseste de cumparat in magazinele mari.
Daca nu aveti posibilitatea sa folositi in reteta bors atunci ideal ar fi sa il inlocuiti cu vin, adica cu ceva mai acid, nu doar cu apa simpla. Ambele fragezesc aluatul. Stiu ca se spune ca vinul nu este de post sau mai degraba ca nu se consuma in post dar pentru cine nu tine neaparat la regula aceasta este un bun inlocuitor.
Click AICI ca sa vezi si alte prajituri de post
Sper sa va placa si varianta asta de placinta de post cu mere si nuca si sa incercati si voi reteta. E simplu de facut si nu ia nici chiar asa de mult timp. In plus, la final veti avea niste placintele delicioase si sanatoase pentru micul dejun.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
- 200 grame de ulei
- 200 grame de bors
- faina cat cuprinde
- 25 grame de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar
- un varf de cutit de sare
- 1 kg de mere rase
- 150 grame de nuca
- 100-150 grame de zahar (dupa gust)
- o jumatate de lingurita de scortisoara
Mod de preparare pentru reteta de placinta de post cu mere si nuca
- Punem borsul intr-un castron, adaugam drojdia maruntita si o dizolvam, dupa care punem uleiul, zaharul si sarea si amestecam bine cu telul omogenizand compozitia
- Adaugam treptat si faina pana cand obtinem un aluat consistent si usor de intins.
- Acoperim castronul cu un prosop si il asezam la loc caldut pentru aproximativ o ora ( in functie de cat de cald este in incapere) cat sa isi dubleze aluatul volumul.
- Intre timp, pregatim umplutura de mere rase.
- Punem intr-un vas merele rase, zaharul si scortisoara si asezam vasul pe aragaz. Calim merele pret de cateva minute (10-15) dupa care dam deoparte sa se raceasca.
Vezi in video de mai jos si cum se face negresa DE POST cu nuca si gem
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Cand aluatul a crescut aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la aragaz asezand in ea o hartie de copt.
- Dupa ce aluatul a crescut incepem sa formam placintelele. Impartim aluatul in doua.
- Luam o parte si o intindem pe suprafata de lucru infainata in prealabil. Intindem cu sucitorul.
- Amestecam merele cu nuca si impartim umplutura in doua.
- O parte o intindem peste aluatul pregatit ca mai sus.
- Transformam aluatul intr-un sul pe care apoi il taiem bucati de aproximativ doua degete, formand astfel placintelele.
- La fel procedam si cu cea de a doua parte de aluat si umplutura.
- Asezam placintele in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute pana cand vedeti ca se rumenesc pe deasupra.
- Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem placintele pe un platou si le pudram din belsug cu zahar vanilat. Servim cu pofta chiar si cand sunt calde ;)
Pofta buna sa aveti!
Georgiana says
Borsul trebuie fiert si răcit înainte sau il pun asa cum e? Multumesc
Claudia V says
Nu are sens sa il fierbi. Oricum se gateste cand bagi placinta la cuptor :)
Carmen says
Si faina cata ?
Claudia V says
Faina cat cuprinde. Depinde de tipul de faina, chiar si de ulei (unele sunt mai ”apoase”)