• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 12, 2016 · 5 Comments

Placinta de post cu mere si nuca

Prajituri· vegane (de post)

Spune si altora!
 14     
14
Shares

Placinta de post cu mere si nuca. Cum sa faci o delicioasa placinta de post, un desert de post gustos si aromat. Placinta frageda cu mere in varianta de post, fara lapte sau oua.

Aceasta reteta de placinta de post cu mere si nuca este un remake al retetei de cornulete cu bors pe care o stiti deja de pe blog. Am facut-o insa zilele astea, in postul Sfintei Marii, in alta varianta, adica avand o umplutura cu nuca si mere. Si m-am gandit ca ar fi pacat sa nu va zic si voua reteta sau mai bine zis combinatia, care mie mi-a placut foarte mult.

Este o desert de post foarte usor de facut, cu ingrediente putine si la indemana. Drept e ca nu toti avem posibilitatea sa punem la facut in casa bors de putina dar nu este o problema sa il avem in casa pentru ca se gaseste de cumparat in magazinele mari.placinta cu mere de post

Daca nu aveti posibilitatea sa folositi in reteta bors atunci ideal ar fi sa il inlocuiti cu vin, adica cu ceva mai acid, nu doar cu apa simpla. Ambele fragezesc aluatul. Stiu ca se spune ca vinul nu este de post sau mai degraba ca nu se consuma in post dar pentru cine nu tine neaparat la regula aceasta este un bun inlocuitor.

Click AICI ca sa vezi  si alte prajituri de post

Sper sa va placa si varianta asta de placinta de post cu mere si nuca si sa incercati si voi reteta. E simplu de facut si nu ia nici chiar asa de mult timp. In plus, la final veti avea niste placintele delicioase si sanatoase pentru micul dejun.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

Placinta de post cu mere si nuca
 
Save Print
Prep time
50 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour 20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 1 tava
Ingrediente
pentru aluat
  • 200 grame de ulei
  • 200 grame de bors
  • faina cat cuprinde
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un varf de cutit de sare
pentru umplutura
  • 1 kg de mere rase
  • 150 grame de nuca
  • 100-150 grame de zahar (dupa gust)
  • o jumatate de lingurita de scortisoara
3.5.3226

placinta de post cu mere

Mod de preparare pentru reteta de placinta de post cu mere si nuca

  • Punem borsul intr-un castron, adaugam drojdia maruntita si o dizolvam, dupa care punem uleiul, zaharul si sarea si amestecam bine cu telul omogenizand compozitia
  • Adaugam treptat si faina pana cand obtinem un aluat consistent si usor de intins.
  • Acoperim castronul cu un prosop si il asezam la loc caldut pentru aproximativ o ora ( in functie de cat de cald este in incapere) cat sa isi dubleze aluatul volumul.
  • Intre timp, pregatim umplutura de mere rase.
  • Punem intr-un vas merele rase, zaharul si scortisoara si asezam vasul pe aragaz. Calim merele pret de cateva minute (10-15) dupa care dam deoparte sa se raceasca.

Vezi in video de mai jos si cum se face negresa DE POST cu nuca si gem
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Cand aluatul a crescut aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la aragaz asezand in ea o hartie de copt.
  • Dupa ce aluatul a crescut incepem sa formam placintelele. Impartim aluatul in doua.
  • Luam o parte si o intindem pe suprafata de lucru infainata in prealabil. Intindem cu sucitorul.
  • Amestecam merele cu nuca si impartim umplutura in doua.
  • O parte o intindem peste aluatul pregatit ca mai sus.
  • Transformam aluatul intr-un sul pe care apoi il taiem bucati de aproximativ doua degete, formand astfel placintelele.
  • La fel procedam si cu cea de a doua parte de aluat si umplutura.
  • Asezam placintele in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute pana cand vedeti ca se rumenesc pe deasupra.
  • Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem placintele pe un platou si le pudram din belsug cu zahar vanilat. Servim cu pofta chiar si cand sunt calde ;)

placinta cu mere de post

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 14     
14
Shares
 
14
Shares
 14    
« Mini cheesecake (cheesecake bites)
Fasole verde la congelator pentru iarna »

Comments

  1. Georgiana says

    December 18, 2016 at 4:53 pm

    Borsul trebuie fiert si răcit înainte sau il pun asa cum e? Multumesc

    Reply
    • Claudia V says

      December 18, 2016 at 4:59 pm

      Nu are sens sa il fierbi. Oricum se gateste cand bagi placinta la cuptor :)

      Reply
  2. Carmen says

    November 8, 2016 at 6:48 pm

    Si faina cata ?

    Reply
    • Claudia V says

      November 8, 2016 at 7:27 pm

      Faina cat cuprinde. Depinde de tipul de faina, chiar si de ulei (unele sunt mai ”apoase”)

      Reply

Trackbacks

  1. Prăjitură cu mere și biscuiți. FĂRĂ coacere și de post! - Lecturi si Arome says:
    October 16, 2018 at 8:51 pm

    […] În ciuda ”condițiilor vitrege” de lucru am reușit totuși să fac, weekend-ul trecut, o prăjiturică rapidă cu mere. Anul acesta a fost unul în care merii au rodit din belșug așa că ne bucurăm acum pe deplin de savoarea lor, atât cea naturală, neprelucrată, cât și în diferite gemuri sau prăjituri sau plăcinte. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

August 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316