• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 7, 2014 · 9 Comments

Friptura de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 1     
1
Share

friptura de ceafa de porc cu vin

Ce ati zice astazi de o reteta de friptura de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice? Este o reteta simpla, se face usor, fara mari batai de cap si iese o friptura foarte gustoasa. Aveti nevoie de ceva carnita de porc, ierburi aromatice si ceva rabdare ca sa se gateasca :)

Ingrediente:

  • 800 grame de ceafa de porc
  • 2 linguri de sos de soia
  • opt linguri de vin rosu
  • un fir de usturoi verde taiat marunt
  • o jumatate de lingurita de rozmarin
  • o jumatate de lingurita de ghimbir
  • o jumatate de lingurita de oregano
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei
  • piper, sare dupa gust
  • apa
  • grasime (untura/ulei)

Mod de preparare:

  1. Cu minim doua ore inainte de a incepe sa facem friptura punem carnea taiata felii la marinat.
  2. Preparam marinada astfel: intr-un vas amestecam sosul de soia cu vinul si condimentele. Atentie la cantitatea de sare pe care o adaugati. Sosul de soia este sarat!
  3. Punem intr-un vas carnea taiata bucati (felii) si adaugam peste ea marinada.
  4. Amestecam totul foarte bine. Carnea trebuie sa fie cuprinsa de lichidul pentru marinat.
  5. Punem un capac sau o folie de aluminiu si dam vasul la frigider.
  6. Dupa doua ore punem intr-o tigaie putina grasime (untura sau ulei) si carnea impreuna cu lichidul in care a stat la marinat.
  7. Punem tigaie pe foc si lasam carnea sa se gateasca intorcand din cand in cand.
  8. In cazul in care lichidul a scazut iar carnea nu este inca facuta mai adaugati un apa calda pana se face. Timpul de gatit depinde si de cat de batran a fost porcul ;)

Recomandari de servire:

Servim alaturi de o salata din salata verde, piure de sfecla rosie sau, de ce nu, un sos de afine.

Pofta buna sa aveti! 


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« De ce sa consumam seminte de chia
Smoothie cu ananas si capsuni »

Trackbacks

  1. Ceafa de porc cu bere si arome indiene - Lecturi si Arome says:
    February 9, 2022 at 10:37 am

    […] Este o reteta simpla si usor de facut si nu necesita mult timp. Putina rabdare cat sa lasati carnea la marinat cateva ore plus timpul de gatit care depinde de fragezimea carnii. Daca nu va place ideea de a pregati carnea asa, cu bere puteti opta pentru varianta cu vin, despre care v-am povestit in reteta de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice. […]

    Reply
  2. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    October 10, 2020 at 1:46 pm

    […] serveste ca si garnitura langa o friptura de porc, o iahnie de fasole sau chiar langa o portie de cartofi […]

    Reply
  3. Friptura de miel la cuptor - Lecturi si Arome says:
    April 24, 2016 at 7:20 am

    […] aromata cu diferite condimente si tinuta inainte intr-un bait care i-a dat o savoare aparte. Este o friptura care se face foarte usor si este foarte buna la gust. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Reply
  4. Ceafa de porc in sos de vin - Lecturi si Arome says:
    January 15, 2015 at 3:40 am

    […] Ceafa de porc cu bere si arome indiene Ceafa de porc cu ierburi aromatice […]

    Reply
  5. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    December 11, 2014 at 4:02 pm

    […] ca si garnitura langa o friptura de porc, o iahnie de fasole sau chiar langa o portie de cartofi […]

    Reply
  6. Friptura de porc in sos dulce acrisor - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2014 at 5:44 am

    […] gatesc altfel decat a o face simplu, la gratar, de exemplu. Am mai incercat sa o fac in bere si in vin si mi-au placut cum au iesit fripturile facute asa. Insa, cum imi place sa schimb mereu modul de […]

    Reply
  7. Ceafa de porc cu bere si arome indiene - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2014 at 3:50 am

    […] kilogram de ceafa de porc cu os (sase felii) trei-patru catei de usturoi doua centimetri de radacina de ghimbir trei […]

    Reply
  8. Pateu din ficat de pui | Lecturi si Arome says:
    July 25, 2014 at 3:55 pm

    […] grame de ficat de pui 250 grame de carne de porc (mai grasa) 50 grame de unt doua trei linguri de smantana piper boabe foi de dafin trei cepe medii […]

    Reply
  9. Cartea de bucate a lunii mai | Lecturi si Arome says:
    May 31, 2014 at 1:54 pm

    […] Friptura de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316