Ce ati zice astazi de o reteta de friptura de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice? Este o reteta simpla, se face usor, fara mari batai de cap si iese o friptura foarte gustoasa. Aveti nevoie de ceva carnita de porc, ierburi aromatice si ceva rabdare ca sa se gateasca :)
Ingrediente:
- 800 grame de ceafa de porc
- 2 linguri de sos de soia
- opt linguri de vin rosu
- un fir de usturoi verde taiat marunt
- o jumatate de lingurita de rozmarin
- o jumatate de lingurita de ghimbir
- o jumatate de lingurita de oregano
- o jumatate de lingurita de boia de ardei
- piper, sare dupa gust
- apa
- grasime (untura/ulei)
Mod de preparare:
- Cu minim doua ore inainte de a incepe sa facem friptura punem carnea taiata felii la marinat.
- Preparam marinada astfel: intr-un vas amestecam sosul de soia cu vinul si condimentele. Atentie la cantitatea de sare pe care o adaugati. Sosul de soia este sarat!
- Punem intr-un vas carnea taiata bucati (felii) si adaugam peste ea marinada.
- Amestecam totul foarte bine. Carnea trebuie sa fie cuprinsa de lichidul pentru marinat.
- Punem un capac sau o folie de aluminiu si dam vasul la frigider.
- Dupa doua ore punem intr-o tigaie putina grasime (untura sau ulei) si carnea impreuna cu lichidul in care a stat la marinat.
- Punem tigaie pe foc si lasam carnea sa se gateasca intorcand din cand in cand.
- In cazul in care lichidul a scazut iar carnea nu este inca facuta mai adaugati un apa calda pana se face. Timpul de gatit depinde si de cat de batran a fost porcul ;)
Recomandari de servire:
Servim alaturi de o salata din salata verde, piure de sfecla rosie sau, de ce nu, un sos de afine.
Pofta buna sa aveti!
[…] Este o reteta simpla si usor de facut si nu necesita mult timp. Putina rabdare cat sa lasati carnea la marinat cateva ore plus timpul de gatit care depinde de fragezimea carnii. Daca nu va place ideea de a pregati carnea asa, cu bere puteti opta pentru varianta cu vin, despre care v-am povestit in reteta de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice. […]