Ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere
În weekend-ul trecut am fost la cumpărături și am prins o ofertă bună la ceafa de porc fără os, feliată. Nu am putut rezista tentației și am luat 4 bucăți pentru a o găti pentru masa de prânz de duminică. M-am gândit că merge perfect cu salata de sfeclă roșie și hrean pe care deja o aveam preparată și pusă la rece în frigider.
Când am cumpărat-o nu eram sigură și de felul în care o voi găti. M-am tot gândit, m-am răzgândit, ba am vrut s-o fac la grătar, ba am vrut să o fac cu sos de roșii la cuptor, ba cu o glazură de miere și muștar. Ultima variantă îmi surâdea cel mai mult.
Ghinionul a făcut ca să nu am muștar în casă. Așa că am improvizat o altă variantă de marinadă și până la urmă am făcut o ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere. Cred că merge foarte bine mierea combinată cu un vin alb, sec. Dă un strop de dulceață cărnii.
Așa că am făcut marinada, am pus de cu seară carnea în ea, am dat la frigider până a doua zi când am gătit-o la cuptor, evident, după ce am scos-o în prealabil cu câteva ore înainte de la rece pentru a ajunge la temperatura camerei.
- 4 bucăți de carne (aproximativ 800 grame)
- 150 ml vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline
- o linguriță cu miere
- o linguriță cu sare
- o linguriță cu praf de usturoi
- ¼ linguriță cu paprika
- ¼ linguriță cu cimbru
- ¼ linguriță cu oregano
Mod de preparare pentru ceafă la cuptor cu vin alb și miere
- Amestecăm într-un vas mic uleiul, vinul, mierea și restul condimentelor.
- Punem carnea într-un vas și turnăm conținutul peste aceasta. Acoperim și dăm la rece până a doua și sau măcar 4 ore.
- A doua zi scoatem din frigider cu 2 ore înainte și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
- Aprindem cuptorul la 170 de grade.
- Punem carnea împreună cu marinada într-o tavă, acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 40 minute după care scoatem tava și înlăturăm folia.
Vezi mai jos cum se face și pulpa de porc întreagă la cuptor
Abonează-te și tu la canalul de Youtube.
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!
- Punem iar tava în cuptorul încins și lăsăm înca 40-45 minute, intorcând carnea pe partea cealaltă la mijlocul timpului.
- Încercăm carnea cu furculița și, dacă nu este făcută o mai lăsăm câteva minute.
- Când este gata o putem servi alături de niște cartofi și o salată de sfeclă roșie cu hrean.
Poftă bună la ceafă de porc la cuptor cu vin și miere!
Leave a Reply