• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 12, 2020 · Leave a Comment

Ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere

cu carne

Spune si altora!
 6     
6
Shares

Ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere

În weekend-ul trecut am fost la cumpărături și am prins o ofertă bună la ceafa de porc fără os, feliată. Nu am putut rezista tentației și am luat 4 bucăți pentru a o găti pentru masa de prânz de duminică. M-am gândit că merge perfect cu salata de sfeclă roșie și hrean pe care deja o aveam preparată și pusă la rece în frigider.

Când am cumpărat-o nu eram sigură și de felul în care o voi găti. M-am tot gândit, m-am răzgândit, ba am vrut s-o fac la grătar, ba am vrut să o fac cu sos de roșii la cuptor, ba cu o glazură de miere și muștar. Ultima variantă îmi surâdea cel mai mult.

ceafă de porc la cuptor

Ghinionul a făcut ca să nu am muștar în casă. Așa că am improvizat o altă variantă de marinadă și până la urmă am făcut o ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere. Cred că merge foarte bine mierea combinată cu un vin alb, sec. Dă un strop de dulceață cărnii.

Așa că am făcut marinada, am pus de cu seară carnea în ea, am dat la frigider până a doua zi când am gătit-o la cuptor, evident, după ce am scos-o în prealabil cu câteva ore înainte de la rece pentru a ajunge la temperatura camerei.

Ceafă de porc la cuptor cu vin alb și miere
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
1 hour 30 mins
Total time
1 hour 45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 4 bucăți de carne (aproximativ 800 grame)
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță cu miere
  • o linguriță cu sare
  • o linguriță cu praf de usturoi
  • ¼ linguriță cu paprika
  • ¼ linguriță cu cimbru
  • ¼ linguriță cu oregano
3.5.3251

ceafă de porc la tavă cu vin

Mod de preparare pentru ceafă la cuptor cu vin alb și miere

  • Amestecăm într-un vas mic uleiul, vinul, mierea și restul condimentelor.
  • Punem carnea într-un vas și turnăm conținutul peste aceasta. Acoperim și dăm la rece până a doua și sau măcar 4 ore.
  • A doua zi scoatem din frigider cu 2 ore înainte și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
  • Aprindem cuptorul la 170 de grade.
  • Punem carnea împreună cu marinada într-o tavă, acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 40 minute după care scoatem tava și înlăturăm folia.

Vezi mai jos cum se face și pulpa de porc întreagă la cuptor
Abonează-te și tu la canalul de Youtube.
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Punem iar tava în cuptorul încins și lăsăm înca 40-45 minute, intorcând carnea pe partea cealaltă la mijlocul timpului.
  • Încercăm carnea cu furculița și, dacă nu este făcută o mai lăsăm câteva minute.
  • Când este gata o putem servi alături de niște cartofi și o salată de sfeclă roșie cu hrean.

ceafă de porc cu vin la cuptor

 

Poftă bună la ceafă de porc la cuptor cu vin și miere!


Spune si altora!
 6     
6
Shares
 
6
Shares
 6    
« Varză roșie murată în saramură, la borcan
Mâncare de gutui cu carne de pui »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

October 2020
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316