Credeti ca doar intr-o carte de bucate puteti gasi retete culinare care sa va inspire? Nimic mai gresit. Ele se pot gasi cred, in orice fel de carte chiar si intr-una politista. Da, o carte politista, mai exact cartea scriitoarei de origine rusa, Daria Dontova, “Manichiura pentru mort“, o carte pe care, daca nu ati citit-o v-o recomand iar daca vreti sa stiti mai multe despre ea puteti sa cititi recenzia pe care i-am facut-o deja.
Spuneam la timpul acela ca voi incerca neaparat retetele din carte si uite ca a venit timpul sa testez ce gust are reteta de pui pe sare. Habar nu aveam pana atunci ca exista asa ceva si mai ales ca este o reteta simpla, usor de facut si atat de gustoasa. Cred ca este cea mai simpla friptura de pui. Pe cat de simpla pe atat de gustoasa ;)
Ingrediente:
un pui de un kilogram
un kilogram de sare mare
piper, ghimbir, usturoi verde, rozmarin
Mod de preparare:
- Se taie puiul in jumatate pe partea din spate in asa fel incat pieptul sa ramana intreg.
- Intr-o tava se pune sarea iar peste sare se aseaza puiul.
- Deasupra presaram diferite condimente. Eu am pus usturoi verde, ghimbir, rozmarin, piper.
- Se da la cuptor in jur de o ora la temperatura de 200 de grade Celsius.
Tips&Trics : Atentie! Nu mai adaugam sare peste pui si nu deschidem usa cuptorului cat timp puiul este inauntru.
Cum va iesi, va intrebati? Ca un pui facut la rotisor. Pielea crocanta si interiorul fraged. Simplu si rapid :)
Pofta buna sa aveti! :)
[…] primite de la cei de la care făcea aprovizionarea aşa că ajunge să gatească un delicios pui făcut pe sare, o prăjitura cu brânză, o tartă, un fileu de biban pe pat de cartofi, ciorbă din carne de […]