• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 2, 2014 · 7 Comments

Pui pe sare – cea mai simpla friptura de pui

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 118     
118
Shares

pui pe sare

Credeti ca doar intr-o carte de bucate puteti gasi retete culinare care sa va inspire? Nimic mai gresit. Ele se pot gasi cred, in orice fel de carte chiar si intr-una politista. Da, o carte politista, mai exact cartea scriitoarei de origine rusa, Daria Dontova, “Manichiura pentru mort“, o carte pe care, daca nu ati citit-o v-o recomand iar daca vreti sa stiti mai multe despre ea puteti sa cititi recenzia pe care i-am facut-o deja.

Spuneam la timpul acela ca voi incerca neaparat retetele din carte si uite ca a venit timpul sa testez ce gust are reteta de pui pe sare. Habar nu aveam pana atunci ca exista asa ceva si mai ales ca este o reteta simpla, usor de facut si atat de gustoasa. Cred ca este cea mai simpla friptura de pui. Pe cat de simpla pe atat de gustoasa ;)

Ingrediente:

un pui de un kilogram
un kilogram de sare mare
piper, ghimbir, usturoi verde, rozmarin

Mod de preparare:

  1. Se taie puiul in jumatate pe partea din spate in asa fel incat pieptul sa ramana intreg.
  2. Intr-o tava se pune sarea iar peste sare se aseaza puiul.
  3. Deasupra presaram diferite condimente. Eu am pus usturoi verde, ghimbir, rozmarin, piper.
  4. Se da la cuptor in jur de o ora la temperatura de 200 de grade Celsius.

Tips&Trics : Atentie! Nu mai adaugam sare peste pui si nu deschidem usa cuptorului cat timp puiul este inauntru.

Cum va iesi, va intrebati? Ca un pui facut la rotisor. Pielea crocanta si interiorul fraged. Simplu si rapid :)

Pofta buna sa aveti! :)


Spune si altora!
 118     
118
Shares
 
118
Shares
 118    
« Cartea de bucate a lunii mai
Castigatorul darului de blog din luna mai »

Trackbacks

  1. Manichiură pentru mort (Daria Donţova) – Lecturi de Mămică says:
    April 30, 2019 at 12:04 pm

    […] primite de la cei de la care făcea aprovizionarea aşa că ajunge să gatească un delicios pui făcut pe sare, o prăjitura cu brânză, o tartă, un fileu de biban pe pat de cartofi, ciorbă din carne de […]

    Reply
  2. Placa pentru gătit din sare de Himalaya | Selgros Cauta Pasiunea says:
    May 6, 2018 at 5:53 pm

    […] fost mâncarea gătită pe ele. Sunt bune sau e doar un moft? Eu personal am gătit de câteva ori pui pe sare și a fost o […]

    Reply
  3. Cum sa gatesti economic. 8 sfaturi practice - Lecturi si Arome says:
    February 9, 2017 at 12:54 pm

    […] nimeni sa nu iti faci din cand in cand o pofta si sa gatesti un pui la rotisor sau un pui pe sare ca in reteta de aici. Insa, daca tot ai cumparat un pui intreg cel mai bine este sa il transezi economic si sa gatesti […]

    Reply
  4. Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant says:
    July 10, 2016 at 4:03 pm

    […] folosim la o salata de boeuf sau la ornat alte aperitive, ca si garnitura la o friptura de pui sau de porc si de ce nu, chiar si atunci cand e post si aveti pofta de o portie de cartofi prajiti. […]

    Reply
  5. My week #9 - Cărţi, bomboane şi reţete. - Glamour Kay says:
    January 11, 2016 at 12:06 pm

    […] fac alergie, aşa că am ales spaghetele carbonara (my absolute favorite), dar şi o reţetă nouă de la Claudia, varianta adaptată pentru două […]

    Reply
  6. Champignons a la grecque (ciuperci marinate) | Lecturi si Arome says:
    June 20, 2014 at 4:39 am

    […] gasesc inspiratia in ce priveste gatitul si in cartile pe care le citesc. Si daca inspiratia pentru puiul pe sare am gasit-o intr-o carte politista, ideea de a gati champignon a la grecque mi-a venit in timp ce […]

    Reply
  7. Manichiură pentru mort (Daria Donţova) | Lecturi de mamica says:
    June 2, 2014 at 6:15 pm

    […] primite de la cei de la care făcea aprovizionarea aşa că ajunge să gatească un delicios pui făcut pe sare, o prăjitura cu brânză, o tartă, un fileu de biban pe pat de cartofi, ciorbă din carne de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2014
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316