• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 5, 2013 · 8 Comments

Friptura de pui aromata in stil indian

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 9     
9
Shares

friptura de puiBucataria indiana, plina de savoare si imaginatie in ce priveste condimentarea mancarurilor este printre preferatele mele. Intr-una din cartile pe care le tot rasfoiesc si despre care v-am vorbit deja pe lecturi de mamica am gasit o reteta de friptura de pui pe care am adaptat-o la condimentele pe care le aveam prin casa. A iesit un preparat aromat, gustos si usor de facut.

Reteta de friptura de pui aromata in stil indian

  • Ingrediente friptura de pui aromata in stil indian

5 pulpe de puifriptura de pui
4 catei de usturoi
doi centimetri de radacina de ghimbir
o jumatate de lingurita de boia iute
o jumatate de lingurita de boia dulce
o jumatate de lingurita de turmeric
o jumatate de lingurita de chimen măcinat
o jumatate de lingurita de sare
250 ml iaurt de casa

  • Mod de preparare friptura de pui aromata in stil indian
  1. Incepem prin a prepara sosul pentru marinat, operatiune deloc complicată.
  2. Curatam usturoiul si ghimbirul si le taiem bucati mai mici.
  3. Punem in blender iaurtul, usturoiul, ghimbirul si restul condimentelor si le amestecam foarte bine.
  4. Aceasta compozitie o turnam peste carne si amestecam totul bine pentru a cuprinde cat mai mult din ea.
  5. Acoperind vasul in care am pus carnea si il punem in frigider lasandu-l la marinat peste noapte.
  6. A doua zi punem carnea cu tot cu amestecul de iaurt intr-un vas, il acoperim cu folie de aluminiu si il dam la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana scade sosul de iaurt.
  7. Cu zece minute inainte de a fi gata scoatem folia si lasam sa se rumenească mai bine deasupra.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Pere cu ceapa caramelizata invelite in bacon
Crema cu urda de capra si capere »

Trackbacks

  1. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    October 10, 2020 at 1:39 pm

    […] Friptura de pui aromata in stil italian (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Pui cu smantana si mustar - Lecturi si Arome says:
    March 30, 2016 at 7:38 pm

    […] Friptura aromata de pui in stil indian […]

    Reply
  3. Ceafa de porc cu bere si arome indiene - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2014 at 4:27 am

    […] desi in weekend-ul care urmeaza succes va avea carnea facuta la gratar eu m-am gandit sa va recomand un al mod de preparare: la tigaie si cu bere. O […]

    Reply
  4. Friptura de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice | Lecturi si Arome says:
    May 7, 2014 at 5:25 am

    […] cu vin si ierburi aromatice? Este o reteta simpla, se face usor, fara mari batai de cap si iese o friptura foarte gustoasa. Aveti nevoie de ceva carnita de porc, ierburi aromatice si ceva rabdare ca sa se […]

    Reply
  5. Coaste de miel la cuptor | Lecturi si Arome says:
    April 17, 2014 at 4:24 pm

    […] carne pe ele am preferat sa folosesc aceeasi metoda de marinare a carnii pe care am folosit-o si la friptura de pui aromata in stil indian, adica marinarea cu […]

    Reply
  6. Cum gatim cu turmeric - sugestii si retete | Lecturi si Arome says:
    January 17, 2014 at 7:19 am

    […] Friptura de pui aromata in stil indian […]

    Reply
  7. Sos tzatziki cu avocado | Lecturi si Arome says:
    December 27, 2013 at 3:45 pm

    […] la rece pentru minim o ora si servim ca si garnitura langa o friptura de pui sau […]

    Reply
  8. Piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi | Lecturi si Arome says:
    December 14, 2013 at 7:24 am

    […] putem servi ca si aperitiv pusa pe felii de paine sau ca  si garnitura, alaturi de o friptura de pui, de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 sărbători de toamnă și bucatele lor tradiționale October 30, 2023
  • 20 idei de rețete delicioase cu legume de toamnă October 10, 2023
  • 5 motive să folosești o hotă în bucătărie September 4, 2023

Archives

October 2013
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316