Uneori ofertele din magazin imi fac cu ochiul si chiar daca in momentul in care plec la cumparaturi nu imi propun sa cumpar ceva anume ma trezesc ca vad o oferta tentanta si apoi gandul mi se duce automat la ce sau cum as putea sa gatesc cu acel ingredient. Asa am patit si cu aceste felii de piept de porc. Desi nu suntem mari consumatori de carne de porc, cred ca am mai spus asta (desi numarul retetelor cu carne de porc de pe site ar contrazice aceasta afirmatie) , in momentul in care le-am vazut mi-am si imaginat o reteta simpla si rapida. Mai ales ca aveam deja acasa o gulie pe care nu stiam cum sa o valorific mai bine.
Asa ca le-am vazut pe cele doua impreuna, in tava, la cuptor :) Buna inspiratie am avut, zic eu, pentru ca mi-a placut ce a iesit in final: o carne rumenita dar suculenta si felii de gulie usor crocante. Reteta este una atat de simpla si rapida, fara mari batai de cap incat as face in fiecare zi daca nu ar fi vorba de faptul ca acest gen de carne se recomanda a fi consumata mai rar. Sa va spun deci reteta de piept de porc la cuptor, poate de sarbatori o sa aveti nevoie ;)
Reteta de piept de porc la cuptor cu gulii
- Ingrediente piept de porc la cuptor cu gulii
600 grame de piept de porc feliat
trei catei de usturoi
250 ml de vin alb
100 ml apa
o gulie mare sau doua mai mici
o jumatate de lingurita de sare,
un varf de cutit de piper,
o lingurita de rozmarin uscat
- Mod de preparare piept de porc la cuptor cu gulii
- Zdrobim marunt sau tocam fin trei catei de usturoi
- Combinam apa cu vinul
- Taiem gulia in doua si apoi o feliem
- Punem intr-o tava vinul diluat, asezam bucatile de carne, presaram deasupra usturoiul si condimentele
- Asezam peste carne, din loc in loc feliile de gulie
- Dam la cuptor la foc mediu urmarind sa vedem daca se rumenesc bucatile de carne si mai este lichid suficient in tava
- Dupa aproximativ 30 de minute intoarcem bucatile de carne si feliile de gulii ca sa se rumeneasca si pe partea cealalta
- Mai lasam in cuptor pana se rumenesc si carnea se gateste dupa care scoatem tava din cuptor si…
- Servim calde si cu pofta ;)
Pofta buna sa aveti!
Rebecka says
Are un aspect foarte apetisant! Imi place foarte mult combinatia si ador guliile. Eu fac de obicei cu gutui, miere si boabe de mustar dar este timp de gulie si trebuie sa o folosesc mai mult in bucatarie.
Bacio
Claudia V says
Multumesc pentru aprecieri si vizita Rebecka! :)
Am sa incerc si varianta ta. Cu siguranta e foarte bun si asa!
O zi superba sa ai!
Iuliana Sbirnea says
Ce apetisant arata! Si combinatia e foarte interesanta, nu m-as fi gandit! :)
Claudia V says
Multumesc, Iuliana :)
E mai buna combinatia asa decat cu cartofi ;)