• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 3, 2014 · 6 Comments

Piept de porc la cuptor cu gulii

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 4     
4
Shares

piept de porc la cuptorUneori ofertele din magazin imi fac cu ochiul si chiar daca in momentul in care plec la cumparaturi nu imi propun sa cumpar ceva anume ma trezesc ca vad o oferta tentanta si apoi gandul mi se duce automat la ce sau cum as putea sa gatesc cu acel ingredient. Asa am patit si cu aceste felii de piept de porc. Desi nu suntem mari consumatori de carne de porc, cred ca am mai spus asta (desi numarul retetelor cu carne de porc de pe site ar contrazice aceasta afirmatie) , in momentul in care le-am vazut mi-am si imaginat o reteta simpla si rapida. Mai ales ca aveam deja acasa o gulie pe care nu stiam cum sa o valorific mai bine.

Asa ca le-am vazut pe cele doua impreuna, in tava, la cuptor :) Buna inspiratie am avut, zic eu, pentru ca mi-a placut ce a iesit in final: o carne rumenita dar suculenta si felii de gulie usor crocante. Reteta este una atat de simpla si rapida, fara mari batai de cap incat as face in fiecare zi daca nu ar fi vorba de faptul ca acest gen de carne se recomanda a fi consumata mai rar. Sa va spun deci reteta de piept de porc la cuptor, poate de sarbatori o sa aveti nevoie ;)

Reteta de piept de porc la cuptor cu gulii

  • Ingrediente piept de porc la cuptor cu gulii

600 grame de piept de porc feliat
trei catei de usturoi
250 ml de vin alb
100 ml apa
o gulie mare sau doua mai mici
o jumatate de lingurita de sare,
un varf de cutit de piper,
o lingurita de rozmarin uscat

  • Mod de preparare piept de porc la cuptor cu gulii
  1. Zdrobim marunt sau tocam fin trei catei de usturoi
  2. Combinam apa cu vinul
  3. Taiem gulia in doua si apoi o feliem
  4. Punem intr-o tava vinul diluat, asezam bucatile de carne, presaram deasupra usturoiul si condimentele 
  5. Asezam peste carne, din loc in loc feliile de gulie
  6. Dam la cuptor la foc mediu urmarind sa vedem daca se rumenesc bucatile de carne si mai este lichid suficient in tava
  7. Dupa aproximativ 30 de minute intoarcem bucatile de carne si feliile de gulii ca sa se rumeneasca si pe partea cealalta
  8. Mai lasam in cuptor pana se rumenesc si carnea se gateste dupa care scoatem tava din cuptor si…
  9. Servim calde si cu pofta ;)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« La Madeline in bucatarie (Madeline’s Cuisine)
Salata de andive cu carne de curcan »

Comments

  1. Rebecka says

    January 20, 2016 at 12:58 pm

    Are un aspect foarte apetisant! Imi place foarte mult combinatia si ador guliile. Eu fac de obicei cu gutui, miere si boabe de mustar dar este timp de gulie si trebuie sa o folosesc mai mult in bucatarie.
    Bacio

    Reply
    • Claudia V says

      January 20, 2016 at 4:11 pm

      Multumesc pentru aprecieri si vizita Rebecka! :)
      Am sa incerc si varianta ta. Cu siguranta e foarte bun si asa!
      O zi superba sa ai!

      Reply
  2. Iuliana Sbirnea says

    November 3, 2014 at 3:39 pm

    Ce apetisant arata! Si combinatia e foarte interesanta, nu m-as fi gandit! :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 3, 2014 at 4:31 pm

      Multumesc, Iuliana :)
      E mai buna combinatia asa decat cu cartofi ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de iepure la cuptor cu vin - Lecturi si Arome says:
    February 8, 2015 at 5:33 am

    […] gateste la temperatura scazuta avand grija sa nu se usuce dat fiind faptul ca este o carne slaba. Se poate pregati fie tinuta in prealabil in bait (marinata) fie direct, partile care […]

    Reply
  2. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    December 11, 2014 at 4:00 pm

    […] ca face parte din traditia culinara a familiei noastre in ce priveste meniul de sarbatori. Caci ce friptura sau, hai sa ne rasfatam macar o data pe an, ce tochitura merge trecuta in meniu fara sa avem […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316