Eu i-am spus asa, mai pe romaneste, “mancare de fasole” dar la fel de bine as fi putut sa ii spun, putin mai sofisticat, “curry de fasole boabe” sau “mancare de fasole boabe verzi cu arome indiene“. De ce? Simplu. Nu m-am putut abtine ca in ultimul moment sa nu folosesc si cateva condimente un pic mai exotice cum sunt praful de curry, turmericul (cu care v-ati obisnuit deja daca suntei abonati la newsletter) sau, ultima mea “descoperire” – lemongrass-ul.
Am tot auzit si vazut pe la televizor, la show-urile culinare si am citit prin cartile de bucate ale marilor maestri bucatari de acest condiment si era curioasa cum e asa ca atunci cand am gasit lemongrass in oferta la LIDL va dati seama ca nu am mai stat pe ganduri si mi-am cumparat. De atunci mi se tot lipeste de mana cand e sa aleg cu ce sa condimentez mancarea. Ei bine, de data asta, am “luat” reteta noastra obisnuita si cunoscuta de toata lumea, de fasole boabe si am transformat-o, sau i-am facut un upgrade oriental.
Sau poate as putea zice ca este un fusion intre doua bucatarii: cea romaneasca si cea indiana. Ei, va las pe voi sa decideti ce si cum in materie de denumire, si eu trec la scris reteta pana nu o uit. Gustul, pofta cu care am mancat-o si viteza cu care a disparut din farfuriile noastre cu siguranta nu o voi uita mult timp. ;)
Reteta de mancare de fasole boabe verzi
- Ingrediente mancare de fasole boabe verzi
500 de grame de fasole boabe verzi
o ceapa
un morcov
o jumatate de ardei kapia rosu
o lingura de ulei de masline
o cana de de apa
250 de grame de bulion
o jumatate de lingurita de turmeric
o jumatate de lingurita de praf de curry
sare, piper dupa gust
- Ingrediente mancare de fasole boabe verzi
- Punem pentru cateva ore boabele de fasole in apa la inmuiat
- Aruncam apa in care au stat si punem boabele la fiert in alta apa
- Cand sunt fierte le scurgem de apa in care au fiert si le dam deoparte
- Curatam si taiem marunt ceapa
- Curatam si morcovul si il dam pe razatoare
- Spalam si curatam de samburi ardeiul si il taiem cubulete
- Intre timp punem intr-o tigaie incalzim usor uleiul dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul, adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt aproape facute
- In momentul in care vedem ca legumele sunt gata adaugam bulionul, fasolea si condimentele
- Amestecam totul bine si mai lasam sa fiarba aproximativ zece minute, maxim un sfert de ora
- Servim calda, asa simplu sau alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
buburuzabubu says
Chiar imi place combinaţia pe care ai facut’o , cu siguranta o sa-ti probez reteta.
Claudia V says
Ma bucur :)
Astept sa imi spui daca ti-a placut cum a iesit :)
Iuliana says
Fasole avem si noi in meniu saptamana viitoare si turmeric i-as fi pus oricum, dar uite ca la lemongrass nu m-as fi gandit niciodata! Eu ii mai pun putina menta uneri ;)
Claudia V says
Lemongras-ul e ultima mea descoperire :) asa ca vor mai fi retete cu acest condiment :))