• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 10, 2014 · 6 Comments

Mancare de fasole boabe verzi

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 5     
5
Shares

mancare de fasole

Eu i-am spus asa, mai pe romaneste, “mancare de fasole” dar la fel de bine as fi putut sa ii spun, putin mai sofisticat, “curry de fasole boabe” sau “mancare de fasole boabe verzi cu arome indiene“. De ce? Simplu. Nu m-am putut abtine ca in ultimul moment sa nu folosesc si cateva condimente un pic mai exotice cum sunt praful de curry, turmericul (cu care v-ati obisnuit deja daca suntei abonati la newsletter) sau, ultima mea “descoperire” –  lemongrass-ul.

Am tot auzit si vazut pe la televizor, la show-urile culinare si am citit prin cartile de bucate ale marilor maestri bucatari de acest condiment si era curioasa cum e asa ca atunci cand am gasit lemongrass in oferta la LIDL va dati seama ca nu am mai stat pe ganduri si mi-am cumparat. De atunci mi se tot lipeste de mana cand e sa aleg cu ce sa condimentez mancarea. Ei bine, de data asta, am “luat” reteta noastra obisnuita si cunoscuta de toata lumea, de fasole boabe si am transformat-o, sau i-am facut un upgrade oriental.

Sau poate as putea zice ca este un fusion intre doua bucatarii: cea romaneasca si cea indiana. Ei, va las pe voi sa decideti ce si cum in materie de denumire, si eu trec la scris reteta pana nu o uit. Gustul, pofta cu care am mancat-o si viteza cu care a disparut din farfuriile noastre cu siguranta nu o voi uita mult timp. ;)

Reteta de mancare de fasole boabe verzi

  • Ingrediente mancare de fasole boabe verzi

500 de grame de fasole boabe verzimancare de fasole
o ceapa
un morcov
o jumatate de ardei kapia rosu
o lingura de ulei de masline
o cana de de apa
250 de grame de bulion
o jumatate de lingurita de turmeric
o jumatate de lingurita de praf de curry
sare, piper dupa gust

  • Ingrediente mancare de fasole boabe verzi
  1. Punem pentru cateva ore boabele de fasole in apa la inmuiat
  2. Aruncam apa in care au stat si punem boabele la fiert in alta apa
  3. Cand sunt fierte le scurgem de apa in care au fiert si le dam deoparte
  4. Curatam si taiem marunt ceapa
  5. Curatam si morcovul si il dam pe razatoare
  6. Spalam si curatam de samburi ardeiul si il taiem cubulete
  7. Intre timp punem intr-o tigaie incalzim usor uleiul dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul, adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt aproape facute
  8. In momentul in care vedem ca legumele sunt gata adaugam bulionul, fasolea si condimentele
  9. Amestecam totul bine si mai lasam sa fiarba aproximativ zece minute, maxim un sfert de ora
  10. Servim calda, asa simplu sau alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Pofta buna sa aveti!

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Pate de post din conopida
Cum preparam un mic dejun Kollath (Solaris) »

Comments

  1. buburuzabubu says

    August 10, 2014 at 6:55 pm

    Chiar imi place combinaţia pe care ai facut’o , cu siguranta o sa-ti probez reteta.

    Reply
    • Claudia V says

      August 11, 2014 at 5:22 am

      Ma bucur :)
      Astept sa imi spui daca ti-a placut cum a iesit :)

      Reply
  2. Iuliana says

    August 10, 2014 at 4:47 am

    Fasole avem si noi in meniu saptamana viitoare si turmeric i-as fi pus oricum, dar uite ca la lemongrass nu m-as fi gandit niciodata! Eu ii mai pun putina menta uneri ;)

    Reply
    • Claudia V says

      August 10, 2014 at 5:11 am

      Lemongras-ul e ultima mea descoperire :) asa ca vor mai fi retete cu acest condiment :))

      Reply

Trackbacks

  1. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    October 21, 2020 at 6:56 pm

    […] serveste ca si garnitura langa o friptura de porc, o iahnie de fasole sau chiar langa o portie de cartofi […]

    Reply
  2. Mancare de fasole verde cu rosii si morcov - Lecturi si Arome says:
    August 16, 2017 at 4:06 pm

    […] asta de fasole verde, ca sa iasa foarte gustoasa ar trebui sa o faceti cu pastai de fasole galbena insa se poate face si cu cele de culoare verde., desi acestea sunt un pic mai tari. Este o […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

August 2014
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316