• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 4, 2014 · 10 Comments

Pateu de linte rosie

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 162     
162
Shares

pateu de linte

Va place lintea? Mie da.Imi place chiar mai mult decat fasolea. Cel putin lintea rosie mi se pare delicioasa si foarte usor de gatit. Daca pana acum v-am dat retete de mancaruri cu linte, cum este cea de linte cu sos picant sau de orez cu linte, astazi m-am gandit sa va spun si cum fac eu pateu de linte rosie care, daca ma intrebati pe mine, e cel mai delicios pateu de post, vegetarian din cate am incercat. Si in plus se face foarte repede fiind o reteta simpla.

Reteta de pateu de linte rosie

  • Ingrediente pateu de linte rosie:

o cana de lintepateu de linte
o ceapa
un morcov
o lingura de mustar
o jumatate de lingurita de turmeric
sare, piper
ulei

  • Mod de preparare pateu de linte rosie:
  1. Cu o seara inainte punem lintea a inmuiat in apa calduta cu putin otet.
  2. A doua zi clatim, inlocuim apa si punem lintea la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.
  3. Lasam sa fiarba pana scade apa pentru ca lintea sa ramana cat mai uscata.
  4. Cand este fiarta si apa a scazut, lasam sa se raceasca si apoi o pasam legumele cu ajutorul unui blender.
  5. Adaugam mustarul, turmericul, sare si piper dupa gust si mixam in continuare.
  6. Adaugam si doua trei linguri de ulei sau chiar mai mult daca doriti ca sa fie o compozitie mai cremoasa.
  7. O servi pe paine prajita.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 162     
162
Shares
 
162
Shares
 162    
« Ciorba de ciuperci Champignon
Gulii umplute cu quinoa si verdeturi »

Comments

  1. Anca Botoroaga says

    February 13, 2015 at 10:29 am

    Buna. Daca nu am turmeric, cu ce as putea inlocui? Multumesc si felicitari pentru blog!

    Reply
    • Claudia V says

      February 13, 2015 at 10:34 am

      Buna, Anca!
      Din pacate nu prea ai cu ce sa il inlocuiesti :( insa nu e nici o problema daca nu il pui. Nu va mai avea aceeasi culoare dar tot va fi bun. Pui ce condimente iti place tie.
      Multumesc pentru aprecieri si te mai astept pe la mine :)

      Reply
  2. vavaly says

    August 11, 2014 at 7:45 pm

    wow, chiar e usor de facut. si noua ne place lintea si fac de multe ori si verde si rosie. am sa fac chiar zilele astea pateul. multumesc de idee :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 12, 2014 at 3:55 am

      Cu placere! Ma bucur ca ti-am dat o idee.Sa imi spui daca ti-a placut ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2022 at 1:04 pm

    […] Pate de linte roșie […]

    Reply
  2. Pate de linte rosie cu nuci (de post) - Lecturi si Arome says:
    January 6, 2017 at 5:22 pm

    […] e prima data cand fac pate de linte rosie. Am mai facut de nenumarate ori, mai ales in perioadele de post de peste an. Iese foarte bun facut […]

    Reply
  3. Pate de broccoli - Lecturi si Arome says:
    August 31, 2016 at 6:36 am

    […] sa fac un pate vegetal. Am mai facut si din conopida si din fasole boabe uscata si chiar din linte rosie. Si mi-au placut. Si le recomand cu […]

    Reply
  4. Top cinci roboti de bucatarie - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2016 at 1:25 pm

    […] un robot de bucatarie este util atunci cand preparati, de exemplu, o supa crema, pateuri vegetale sau cu carne, smoothie-uri, […]

    Reply
  5. Linte cu sos picant de rosii si carnati de casa - Lecturi si Arome says:
    September 17, 2014 at 2:00 pm

    […] grame de linte doi catei de usturoi doua frunze de dafin o lingurita cu varf de garam masala o lingurita de […]

    Reply
  6. Pate de post din conopida | Lecturi si Arome says:
    August 9, 2014 at 4:50 am

    […] Ati facut vreodata pate de post din conopida? Sau macar o crema de conopida ca sa nu ii zic pate? Eu recunosc ca pana zilele trecute nu am incercat sa fac insa mi-am zis ca nu are de ce sa nu iasa ceva bun. Si nu m-am inselat. A iesit un pate delicios care concureaza serios cu pateul din ficat sau cel vegetarian din linte. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316