1.1K - 1.1KShares
10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile
Printre legumele specifice sezonului rece, de toamnă/iarnă se numără și conopida, iubită de unii, ”contestată” de alții dar oricum sănătoasă atunci când se consumă.
Este recunoscut faptul că această legumă de toamnă poate aduce un aport mare de nutrienți oganismului nostru. Este bogată în antioxidanți, fitonutrienți și vitamina C. Conține mult calciu dar și fosfor, vitamina K, acid folic și vitamina B6.
Printre afecțiunile în care se recomandă consumul de conopidă se numără cele ale prostatei, a bolilor de inimă și accidentelor vasculare, și se spune că ar putea chiar calma unele ticuri nervoase cum este bruxismul adică scrâșnitul dinților în timpul somnului.
Ca să nu mai vorbim despre faptul că este de ajutor și în eliminarea toxinelor din organism precum și la inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase.
Conținutul mare de fibre din conopidă face ca aceasta să fie de ajutor în protejarea sistemului digestiv iar săracă fiind în calorii (100 g de conopida proaspata are doar 26 de calorii) este indicată a fi inclusă în dietele sărace în calorii.
Iată și câteva informați nutriționale pentru 100 de grame de conopidă fiartă, scursă de apă și fără sare : 23 kcal 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic și 13,8 microg vitamina K
10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile
Bun, acum că am văzut cât de sănătos este consumul de conopidă să vedem împreună câteva rețete delicioase în care ingredientul principal este tocmai conopida.
Supă cremă de conopidă cu brânză – click pentru rețetă
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi – click pentru rețetă
Hummus din conopidă și usturoi – click pentru rețetă
Conopidă cu brânză topită, la cuptor – click pentru rețetă
Conopidă la cuptor cu piept de pui – click pentru rețetă
Omletă la cuptor cu creier și conopidă – click pentru rețetă
Pate vegan din conopidă și nuci – click pentru rețetă
Chifteluțe cu linte roșie și conopidă – click pentru rețeță
Conopidă la oțet pentru iarnă – click pentru rețetă
Pate de post din conopidă – click pentru rețetă
1.1K - 1.1KShares
- 1.1KShares
1.1K
Domnisoarà Laura (parcà),
M-a rugat sotia unui prieten sà-i caut o ret(z)età de gogonele x muràturi. Mi-a plàcut si i-am trimis-o. N-a fost deloc usor sà scriu totul, în francezà. Dupà ce am muncit, am zàrit cà aveti traduceri în mai multe limbi. Si i-am explicat cum si ce sà facà.
Sunt un CIORBAR ! Si uitându-mà, la supe si ciorbe, am dat de, printre altele, de Supà-cremà de ciuperci. Scrieti (nu-mi amintesc exact, dar…) Soupe de champignons champignon. Nu se sqcrie asa; e k si când ati scrie, Supà de carne de carne. NU DA BINE ! Da’ DELOC. Cà multi “vede” si putini “pricepe”. Pài, x facem (ceva bun), x nu facem.
Dacà doriti (si nu interpretati gresit, và pot ajuta la traducerea în limba francezà. Fàrà a và cere, ABSOLUT nimic, în skimb.
Cu respect,
Nicu Gavrilà – Liège, traducàtor autorizat