• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 27, 2018 · 1 Comment

10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile

Carte de bucate lunara

Spune si altora!
  •  
  • 1.1K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1.1K
    Shares

10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile

Printre legumele specifice sezonului rece, de toamnă/iarnă se numără și conopida, iubită de unii, ”contestată” de alții dar oricum sănătoasă atunci când se consumă.

Este recunoscut faptul că această legumă de toamnă poate aduce un aport mare de nutrienți oganismului nostru. Este bogată în antioxidanți, fitonutrienți și vitamina C. Conține mult calciu dar și fosfor, vitamina K, acid folic și vitamina B6.conopidă rețete

Printre afecțiunile în care se recomandă consumul de conopidă se numără cele ale prostatei, a bolilor de inimă și accidentelor vasculare,  și se spune că ar putea chiar calma unele ticuri nervoase cum este bruxismul adică scrâșnitul dinților în timpul somnului.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că este de ajutor și în eliminarea toxinelor din organism precum și la inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase.

Conținutul mare de fibre din conopidă face ca aceasta să fie de ajutor în protejarea sistemului digestiv iar săracă fiind în calorii (100 g de conopida proaspata are doar 26 de calorii) este indicată a fi inclusă în dietele sărace în calorii.

Iată și câteva informați nutriționale pentru 100 de grame de conopidă fiartă, scursă de apă și fără sare : 23 kcal 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic și 13,8 microg vitamina K

10 rețete cu conopidă pentru toate gusturile

Bun, acum că am văzut cât de sănătos este consumul de conopidă să vedem împreună câteva rețete delicioase în care ingredientul principal este tocmai conopida.

Supă cremă de conopidă cu brânză – click pentru rețetă

supă cremă de conopidă

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi – click pentru rețetă

salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Hummus din conopidă și usturoi – click pentru rețetă

hummus din conopidă

Conopidă cu brânză topită, la cuptor – click pentru rețetă

conopidă cu brânză

Conopidă  la cuptor cu piept de pui – click pentru rețetă

conopidă la cuptor cu piept de pui

Omletă la cuptor cu creier și conopidă – click pentru rețetă

omleta la cuptor cu conopidă

Pate vegan din conopidă și nuci – click pentru rețetă

pate vegan din conopida si nuci

Chifteluțe cu linte roșie și conopidă – click pentru rețeță

chiftelute cu linte si conopida

Conopidă la oțet pentru iarnă – click pentru rețetă

conopida in otet

Pate de post din conopidă – click pentru rețetă

pate de post din conopidă


Spune si altora!
  •  
  • 1.1K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1.1K
    Shares
  •  
    1.1K
    Shares
  •  
  • 1.1K
  •  
  •  
  •  
  •  
« Gogoșari în sos de muștar (pentru iarnă)
Mâncare de gogoșari cu sos din brânză Gorgonzola »

Comments

  1. Nicu Gavrilà says

    October 18, 2018 at 11:42 pm

    Domnisoarà Laura (parcà),
    M-a rugat sotia unui prieten sà-i caut o ret(z)età de gogonele x muràturi. Mi-a plàcut si i-am trimis-o. N-a fost deloc usor sà scriu totul, în francezà. Dupà ce am muncit, am zàrit cà aveti traduceri în mai multe limbi. Si i-am explicat cum si ce sà facà.
    Sunt un CIORBAR ! Si uitându-mà, la supe si ciorbe, am dat de, printre altele, de Supà-cremà de ciuperci. Scrieti (nu-mi amintesc exact, dar…) Soupe de champignons champignon. Nu se sqcrie asa; e k si când ati scrie, Supà de carne de carne. NU DA BINE ! Da’ DELOC. Cà multi “vede” si putini “pricepe”. Pài, x facem (ceva bun), x nu facem.
    Dacà doriti (si nu interpretati gresit, và pot ajuta la traducerea în limba francezà. Fàrà a và cere, ABSOLUT nimic, în skimb.
    Cu respect,
    Nicu Gavrilà – Liège, traducàtor autorizat

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

September 2018
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Aug   Oct »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316