Sa faci pateu acasa nu e greu deloc si e o alternativa mult mai sanatoasa decat a celui pe care il gasim ambalat in conservele din comert. Reteta de pateu din ficat de pui este o reteta de mancare excelenta pentru copii deoarece e hranitoare si plina de substante nutritive dar si un aperitiv delicios pentru adulti.
Este o reteta simpla si usor de facut. Ma gandesc chiar as afirm ca si un copil o poate face. Asta pentru ca e practiv vorba sa fierbem ficatul de pui cu niste ceapa si apoi sa ii dam putin gust cu niste condimente si ceva unt.
Partea din reteta care nu o poate face un copil ar fi folosirea mixerului pentru a transforma totul intr-o pasta adica in pateu din ficat de pui, ca in rest… simplu, practic si economic ;)
Reteta de pateu din ficat de pui
400 grame de ficat de pui
250 grame de carne de porc (mai grasa)
50 grame de unt
doua trei linguri de smantana
piper boabe
foi de dafin
trei cepe medii
sare
o jumatate de lingurita de turmeric
- Mod de preparare pateu din ficat de pui:
- Fierbem ficatul impreuna cu carnea de porc, ceapa taiata solzisori, foile de dafin si boabele de piper.
- Cand sunt gata fierte le scurgem de apa si le facem pasta cu ajutorul robotului de bucatarie sau a masinii de tocat carne.
- Adaugam in compozitie untul si smantana si omogenizam totul bine.
- Punem turmericul si sarea dupa gust.
- Servim pe felii de paine prajita cu putina ceapa rosie alaturi.
Pofta buna sa aveti!
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Ce bunatate! Imi place tare mult pateul, dar nu mai mananc cumparat. Trebuie sa incerc reteta ta!
Claudia V says
Multumesc,Laura :) Sa imi spui daca ti-a placut ;)