• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 18, 2013 · 12 Comments

Pateu din ficat de pui

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 14     
14
Shares

pateu din ficat de puiSa faci pateu acasa nu e greu deloc si e o alternativa mult mai sanatoasa decat a celui pe care il gasim ambalat in conservele din comert. Reteta de pateu din ficat de pui este o reteta de mancare excelenta pentru copii deoarece e hranitoare si plina de substante nutritive dar si un aperitiv delicios pentru adulti.

Este o reteta simpla si usor de facut. Ma gandesc chiar as afirm ca si un copil o poate face. Asta pentru ca e practiv vorba sa fierbem ficatul de pui cu niste ceapa si apoi sa ii dam putin gust cu niste condimente si ceva unt.

Partea din reteta care nu o poate face un copil ar fi folosirea mixerului pentru a transforma totul intr-o pasta adica in pateu din ficat de pui, ca in rest… simplu, practic si economic ;)

Reteta de pateu din ficat de pui

  • Ingrediente pateu din ficat de pui:pateu_ficat_pui

400 grame de ficat de pui
250 grame de carne de porc (mai grasa)
50 grame de unt
doua trei linguri de smantana
piper boabe
foi de dafin
trei cepe medii
sare
o jumatate de lingurita de turmeric

  • Mod de preparare pateu din ficat de pui:
  1. Fierbem ficatul impreuna cu carnea de porc, ceapa taiata solzisori, foile de dafin si boabele de piper.
  2. Cand sunt gata fierte le scurgem de apa si le facem pasta cu ajutorul robotului de bucatarie sau a masinii de tocat carne.
  3. Adaugam in compozitie untul si smantana si omogenizam totul bine.
  4. Punem turmericul si sarea dupa gust.
  5. Servim pe felii de paine prajita cu putina ceapa rosie alaturi.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 14     
14
Shares
 
14
Shares
 14    
« Orez cu linte (Kushari)
Traditii culinare de Craciun la romani »

Comments

  1. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    December 20, 2013 at 2:25 pm

    Ce bunatate! Imi place tare mult pateul, dar nu mai mananc cumparat. Trebuie sa incerc reteta ta!

    Reply
    • Claudia V says

      December 20, 2013 at 2:37 pm

      Multumesc,Laura :) Sa imi spui daca ti-a placut ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Lebar de casa - Lecturi si Arome says:
    November 25, 2021 at 9:43 pm

    […] mai simplu de facut un pateu de casa pentru ca nu te mai complici cu umplutul intestinelor insa si aceasta reteta de lebar de casa are […]

    Reply
  2. Drob cu ficat de pui si carne de porc - Lecturi si Arome says:
    March 24, 2021 at 11:27 am

    […] Insa un drob cu ficat de pui si carne de porc poti face oricand si e o alternativa la reteta de pate din ficat de pui. Sau la o altfel de reteta de rulada din carne tocata. Ceva mai […]

    Reply
  3. Pate de post din conopida - Lecturi si Arome says:
    April 18, 2019 at 11:31 am

    […] de ce sa nu iasa ceva bun. Si nu m-am inselat. A iesit un pate delicios care concureaza serios cu pateul din ficat sau cel vegetarian […]

    Reply
  4. Cotlet de porc la cuptor cu vin. Rețetă de friptură fragedă și gustoasă - Lecturi si Arome says:
    March 4, 2019 at 9:03 pm

    […] (vezi aici rețeta) sau salată boeuf (vezi aici rețeta), icre, pate de casă din ficat de pui (vezi aici rețeta), chifteluțe din piept de pui (vezi aici rețeta) și platouri cu aperitive […]

    Reply
  5. Pate de post cu ciuperci și nuci - Lecturi si Arome says:
    March 13, 2018 at 1:02 pm

    […] au văzut prima dată acest pate de post cu ciuperci și nuci au crezut ca e un pate cu carne, cum este acesta din ficat de pui. Într-adevăr seamănă foarte bine la aspect, mai ales prin culoare. Iar gustul… nici nu […]

    Reply
  6. Top cinci roboti de bucatarie - Lecturi si Arome says:
    April 21, 2016 at 11:03 am

    […] de bucatarie este util atunci cand preparati, de exemplu, o supa crema, pateuri vegetale sau cu carne, smoothie-uri, […]

    Reply
  7. Drob cu ficat de pui - Lecturi si Arome says:
    March 22, 2016 at 7:04 am

    […] Insa un drob cu ficat de pui si carne de porc poti face oricand si e o alternativa la reteta de pate din ficat de pui. Sau la o altfel de reteta de rulada din carne tocata. Ceva mai […]

    Reply
  8. Pate din fasole boabe uscate - Lecturi si Arome says:
    December 12, 2014 at 5:51 pm

    […] parerea mea acest pate de fasole boabe egaleaza la gust si savoare un pate din ficat. Cel putin noua in casa ne place foarte mult si in perioadele de post il includem deseori in meniu, […]

    Reply
  9. Pate de post din conopida | Lecturi si Arome says:
    August 9, 2014 at 4:50 am

    […] de ce sa nu iasa ceva bun. Si nu m-am inselat. A iesit un pate delicios care concureaza serios cu pateul din ficat sau cel vegetarian […]

    Reply
  10. Cartea de bucate a lunii decembrie | Lecturi si Arome says:
    December 31, 2013 at 7:16 pm

    […] Pateu din ficat de pui […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

December 2013
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316