Tic-tac, tic-tac :) A mai trecut o luna… In curand trece si vara, scapam de caldura dar o sa ne fie dor de ea cand frigul ne va zgribuli. Pana atunci insa ne bucuram de concediile la mare sau la munte si gatim. Mai putin, luna asta din cate se pare. Motivul in cazul meu a fost nu vacanta, de care ma voi bucura abia de luni incolo, ci faptul ca am avut o luna in care a trebuit sa invat si sa exersez mai mult pentru concursul sponsorizat de Horeca cu ocazia lunii artei culinare despre care v-am vorbit pe larg cand am publicat cele doua retete inscrise in concurs si pe care le puteti gasi aici si aici.
Acest lucru a dus clar la scaderea numarului de retete pe care am reusit sa le public in mica mea carte de bucate virtuala, doar 12 la numar. In schimb, zic eu ca a crescut calitatea retetelor, atat in ce priveste tehnicile cat si platingul, adica aranjarea in farfurie.
Nu stiu daca voi castiga premiul cel mare in acest concurs pentru ca este o competitie stransa. Tot ce stiu este ca, acum, cand trag linie pot spune ca am fost chiar foarte castigata. Experienta aceasta a lasat urme benefice si a reprezentat un salt calitativ in ce priveste acumularea de cunostinte din domeniul culinar demonstrandu-mi ca ceea ce fac aici nu e un moft de o seara ci e chiar pasiune.
Si de unde fugeam de deserturi, acum am inceput sa public (daca sunteti abonati si urmariti blogul ati observat cu siguranta) in mare majoritate chiar acest gen de retete, fascinata fiind de magnifica dar dificila lume a patiseriei.
Si daca tot suntem la retrospective nu pot sa trec cu vedere si un alt aspect. Bucuria pe care am avut-o sa constat, o data in plus, ca bloggingul iti poate aduce mari satisfactii si nu ma refer la cele materiale care marunte ci la celelate, la faptul ca poate apropia oamenii, ca iti poate oferi posibilitatea sa cunosti oameni minunati si sa legi prietenii dincolo de un ecran rece si impersonal.
Asa ca nu pot incheia retrospectiva lunii fara sa multumesc prietenelor mele virtuale care mi-au fost sprijin, sfatuitori sau ”antrenori” ca sa zic asa, in aceasta competitie atat de grea despre care va vorbeam la inceput. Multumesc, deci Olguta (pastry-workshop), Oana (savoriurbane) si Diana (disturbinglydelicious) pentru sprijinul vostru neconditionat si pentru rabdarea cu care ati raspuns la intrebarile mele de incepator in ale patiseriei, platingului si fotografiei culinare.
Buuunn, acestea fiind zise :) sa vedem mica mea colectie de retete pe care le-am notat treptat in cartea de bucate a lunii iulie 2015, retete simple si usor de facut pe care le gasiti mai jos in ordinea inversa publicarii lor. Enjoy!
- Cheesecake cu agrisi si mousse de mascarpone
- Rulou de somon cu sos de piersici si couscous
- Gem de prune fara zahar cu nuci si scortisoara
- Tarte cu piersici, ciocolata alba si levantica
- Tarta cu crema de ciocolata si mousse din curd de visine
- Rulada cu blat de nuca si curd de visine
- Dulceata de visine fara zahar cu aroma de lavanda
- Curd de visine
- Chec cu dovlecei si ciocolata
- Chiftelute cu branza si dovlecei
- Inghetata cu cirese si iaurt grecesc
- Gem asortat cu caise si rubarbar fara zahar
M-as bucura ca aceste retete sa fie pe placul vostru atat de mult incat sa le incerati si sa reveniti apoi cu un comentariu in care sa imi spuneti parerea voastra sincera si, de ce nu, sa incarcati (prin formularul de la comentarii) si o poza cu ce ati gatit, indiferent de calitatea acesteia.
Sa aveti un august insorit si relaxant!
Leave a Reply