Dupa succesul avut cu chiftelutele din quinoa si dovlecel a carei reteta v-am dat-o deja in toamna, abia asteptam sa vina iar vara cu recolta ei bogata de dovlecei ca sa testez noi combinatii. Si am ales de data asta, in functie de ce aveam prin frigider. Imi stiti deja obiceiul de a gati nu in functie de un meniu ci de a adapta meniul zilnic la ce ingrediente am in frigider sau camara. Zis si facut.
Si cum in frigider tocmai aveam niste branza sarata de burduf am zis ca ar fi o combinatie interesanta intre aceasta si dovlecel. Si asa a si fost. Asa ca daca va place gustul branzei de burduf si nu vreti doar sa o mancati in combinatie cu o mamaliguta calda va sugerez aceasta interesanta reteta de chiftelute cu branza si dovlecei din meniul nostru virtual de astazi.
Reteta de chiftelute cu branza si dovlecei
- Ingrediente pentru reteta de chiftelute cu branza si dovlecei
100 grame de branza sarata de burduf
doua linguri de parmezan
un ou
patru linguri de pesmet
patru dovlecei medii ca marime
o jumatate de lingurita de sare
- Mod de preparare pentru reteta de chiftelute cu branza si dovlecei
- Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare.
- Punem peste ei sarea, amestecam si apoi ii lasam la scurs intr-o sita pentru minim jumatate de ora.
- Dupa ce dovleceii au lasat apa de la sarea cu care i-am frecat, ii stoarcem foarte bine cu mana si ii punem intr-un castron pentru a forma compozitia.
- Adaugam peste ei un ou batut bine, parmezanul, branza de burduf si pesmetul dupa care amestestecam si omogenizam compozitia. Daca vi se pare prea moale mai adaugat o lingura sau chiar doua de pesmet.
- Aprindem cuptorul la 190 de grade si punem in tava care va merge la cuptor hartie de copt.
- Luam in mana o cantitate mica de aluat si formam chiftelutele dandu-i intai forma rotunda si apoi aplatizandu-l. Asezam fiecare chifteluta in tava si cand am terminat de format toate chiftelutele punem gava la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora.
- O data trecut acest timp scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unei palete intoarcem chiftelutele pe partea cealalta.
- Dam iar tava la cuptor pentru inca un sfert de ora cat sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
- Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor si le lasam la racit putin (ele vor fi moi la inceput dar se vor intari pe masura ce se racesc) dupa care le servim alaturi de un sos tzatzki sau in orice alta combinatie preferati.
Pofta buna sa aveti!
Diana says
Grozava asocierea acestor chiftelute cu acel sos minunat :)
Claudia V says
Sa stii ca da. Mie cel putin asa mi-a placut sa le mananc :)
zevi says
Inovatia – asta e diferenta dintre cei care gatesc dupa cartea de bucate si cei care nu, eu situandu-ma din pacate in a doua categorie. Tocmai de aceea, multumesc pentru reteta. :)
Claudia V says
Cu placere, Zevi! Ma bucur ca iti place cum gatesc :)
corina says
super bune ;)
Claudia V says
:) Ma bucur ca ti-ai placut, Corina! :)
Cristina's World says
Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea “Virtual hug” http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! :D
Iuliana says
Tare buna este combinatia de branza cu dovlecei. Branza de burduf nu-mi place, dar tocmai mi-am adus niste branza de oi de la Sibiu si chiar ma gandeam ca e cam multa, asa ca o rad si fac si eu chiftelutele tale :)