• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 10, 2015 · 4 Comments

Chec cu dovlecei si ciocolata

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 4     
4
Shares

chec cu dovleceiDovlecei in reteta dulce? Da, se poate. Si merg inca foarte bine combinati asa. Si daca dulcele mai are si o subtila aroma de ciocolata, nu stiu ce altceva si-ar mai putea dori cineva de la un desert simplu si rapid de facut asa cum este acest chec cu dovlecei si ciocolata a carui reteta o sa v-o scriu astazi. Maine, weekend fiind si caldurile cele mari odata plecate de la noi cred ca ati putea da drumul la cuptor pentru a incerca reteta.

Dovlecei gasiti sigur in piata, daca nu cumva aveti deja cumparati pentru a face fie o mancarica de dovlecei fie chiftelute din dovlecei. Oua, zahar si faina cam toti avem in casa la orice ora. Un pic de iaurt sa aveti si cateva minute libere si gata reteta. V-am zis doar ca e simplu de facut. Urmeaza rabdarea de a astepta sa se coaca, dureaza ce-i drept putin mai mult, cam o ora, si apoi rabdarea de a se raci. Ei, aici va fi mai greu pentru ca deja vederea checului va va face nerabdatori sa il gustati. Cel putin asa am patit eu :) Ce veti gusta? Un chec dulce, bun si aroma, cu o consistenta putin umeda, si avand cacao in compozitie veti spune ca ati mancat un fel de budinca mai bine coapta din ciocolata. 

Gata, eu am spus tot ce am avut de spun ca sa va conving sa faceti reteta. Ramane sa o testati maine si sa reveniti cu un comentariu si o poza a rezultatului muncii voastre. Sa vedem si noi cum v-a iesit, nu? :) Spor la treaba, deci!

Reteta de chec cu dovlecei si ciocolata

  • Ingrediente pentru reteta de chec cu dovlecei si ciocolata

doua oua
100 grame de zahar
75 ml ulei de floarea soarelui
125 ml iaurt bine scurs de zeama
300 grame de faina
350 de grame de dovlecei (trei dovlecei medii rasi si scursi de zeama dupa ce am pus o lingura de sare peste ei)
o lingura de cacao
un plic de praf de copt
o jumatate de lingurita de esenta de vanilie

chec cu dovlecei 1

  • Mod de preparare pentru reteta de chec cu dovlecei si ciocolata
  1. Aprindem cuptorul si il incingem la 180 de grade. Pregatim o tava de guguluf din silicon.
  2. Amestecam ouale cu zaharul si cu ajutorul unui tel le batem foarte bine pana cand se topeste zaharul.
  3. Cand zaharul este topit adaugam pe rand uleiul si iaurtul si batem bine compozitia ca sa o omogenizam.
  4. Adaugam, in compozitia de ulei, iaurt si oua, dovleceii rasi si apoi, treptat, cacaoa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.
  5. Omogenizam bine compozitia si apoi o turnam intr-o tava de chec sau o forma de guguluf din silicon asa cum am folosit eu si dam la cuptor, pentru aproximativ 65 de  minute.
  6. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam la racit si apoi scoatem checul din tava.
  7. Optional pudram cu zahar pudra si apoi taiem felii si servim alaturi de o cafea, lapte sau ceai.

chec cu dovlecei 2

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Chiftelute cu branza si dovlecei
Curd de visine »

Comments

  1. sanda says

    September 11, 2017 at 9:50 am

    Hello. Spune-mi te rog, daca pun sare in dovlecei nu ramane sarat checul ? Vreau sa fac si eu. Pupici.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      September 11, 2017 at 9:54 am

      Ramane doar cat sa aiba gust. Adica in orice pandispan tot trebuie sa pui putina sare. Sarea da gust prajiturii asa cum si zaharul se pune in paine ca sa creasca drojdia. Putin din ambele. :)

      Reply
  2. Iuliana says

    July 12, 2015 at 4:38 pm

    Ai dreptate, analizandu-mi frigiderul am constatat ca am tot ce-mi trebuie. Doar platou asa frumos ca al tau nu am :)

    Reply
    • Claudia V says

      July 12, 2015 at 9:32 pm

      :))) Merge si fara platou :))) La cat e de bun chiar nu mai conteaza pe ce farfurie il pui ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

July 2015
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316