Dovlecei in reteta dulce? Da, se poate. Si merg inca foarte bine combinati asa. Si daca dulcele mai are si o subtila aroma de ciocolata, nu stiu ce altceva si-ar mai putea dori cineva de la un desert simplu si rapid de facut asa cum este acest chec cu dovlecei si ciocolata a carui reteta o sa v-o scriu astazi. Maine, weekend fiind si caldurile cele mari odata plecate de la noi cred ca ati putea da drumul la cuptor pentru a incerca reteta.
Dovlecei gasiti sigur in piata, daca nu cumva aveti deja cumparati pentru a face fie o mancarica de dovlecei fie chiftelute din dovlecei. Oua, zahar si faina cam toti avem in casa la orice ora. Un pic de iaurt sa aveti si cateva minute libere si gata reteta. V-am zis doar ca e simplu de facut. Urmeaza rabdarea de a astepta sa se coaca, dureaza ce-i drept putin mai mult, cam o ora, si apoi rabdarea de a se raci. Ei, aici va fi mai greu pentru ca deja vederea checului va va face nerabdatori sa il gustati. Cel putin asa am patit eu :) Ce veti gusta? Un chec dulce, bun si aroma, cu o consistenta putin umeda, si avand cacao in compozitie veti spune ca ati mancat un fel de budinca mai bine coapta din ciocolata.
Gata, eu am spus tot ce am avut de spun ca sa va conving sa faceti reteta. Ramane sa o testati maine si sa reveniti cu un comentariu si o poza a rezultatului muncii voastre. Sa vedem si noi cum v-a iesit, nu? :) Spor la treaba, deci!
Reteta de chec cu dovlecei si ciocolata
- Ingrediente pentru reteta de chec cu dovlecei si ciocolata
doua oua
100 grame de zahar
75 ml ulei de floarea soarelui
125 ml iaurt bine scurs de zeama
300 grame de faina
350 de grame de dovlecei (trei dovlecei medii rasi si scursi de zeama dupa ce am pus o lingura de sare peste ei)
o lingura de cacao
un plic de praf de copt
o jumatate de lingurita de esenta de vanilie
- Mod de preparare pentru reteta de chec cu dovlecei si ciocolata
- Aprindem cuptorul si il incingem la 180 de grade. Pregatim o tava de guguluf din silicon.
- Amestecam ouale cu zaharul si cu ajutorul unui tel le batem foarte bine pana cand se topeste zaharul.
- Cand zaharul este topit adaugam pe rand uleiul si iaurtul si batem bine compozitia ca sa o omogenizam.
- Adaugam, in compozitia de ulei, iaurt si oua, dovleceii rasi si apoi, treptat, cacaoa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.
- Omogenizam bine compozitia si apoi o turnam intr-o tava de chec sau o forma de guguluf din silicon asa cum am folosit eu si dam la cuptor, pentru aproximativ 65 de minute.
- Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam la racit si apoi scoatem checul din tava.
- Optional pudram cu zahar pudra si apoi taiem felii si servim alaturi de o cafea, lapte sau ceai.
Pofta buna sa aveti!
sanda says
Hello. Spune-mi te rog, daca pun sare in dovlecei nu ramane sarat checul ? Vreau sa fac si eu. Pupici.
Claudia Vasilache says
Ramane doar cat sa aiba gust. Adica in orice pandispan tot trebuie sa pui putina sare. Sarea da gust prajiturii asa cum si zaharul se pune in paine ca sa creasca drojdia. Putin din ambele. :)
Iuliana says
Ai dreptate, analizandu-mi frigiderul am constatat ca am tot ce-mi trebuie. Doar platou asa frumos ca al tau nu am :)
Claudia V says
:))) Merge si fara platou :))) La cat e de bun chiar nu mai conteaza pe ce farfurie il pui ;)