Dulceata de visine fara zahar cu aroma de lavanda
Daca luna trecuta v-am dat trei retete de gemuri fara zahar, cu soc, caise si rubarbar si flori de salcam, luna iulie a fost luna visinilor si nu putea scapa ocazia sa nu incerc si o dulceata de visine fara zahar in care am folosit acelasi gelifiant Green Sugar pe care l-am folosit si in celelate retete.
Si cum ar fi fost prea banal sa fie doar o simpla dulceata de visine, am mers mai departe cu imaginatie si am folosit si putina aroma de lavanda asa ca a iesit pana la urma o dulceata de visine fara zahar dar cu o subtila aroma de lavanda.
Daca celelalte gemuri fara zahar de pana acum erau mai mult de consumat la un ceai, pe o paine cu unt la micul dejun, dulceata asta o puteti prezenta musafirilor fara probleme ca si o delicatesa. Doamnele si domnisoarele sigur se vor bucura sa o guste pentru ca nu are calorii si deci nu ingrasa!
Iar cei ce au probleme de sanatate, cum este diabetul de exemplu, se vor bucura si ei pentru ca gelifiantul Green Sugar are si indice glicemic zero. Deci o multime de motive ca sa incercati sa faceti o dulceata de visine fara zahar. ;)
- 500 grame de visine fara samburi
- 150 de zeama de la visine
- 2 grame (o lingurita) de flori uscate de lavanda
- 250 grame de gelifiant Green Sugar
Mod de preparare pentru reteta de dulceata de visine fara zahar cu arome de lavanda
- Zeama de la visine o punem intr-o craticioara pe foc si cand fierbe adaugam in ea florile uscate (pentru ceai) de levantica.
- Lasam sa dea doua – trei clocote dupa care oprim focul, acoperim vasul si lasam lavanda la infuzat un sfert de ora.
- Dupa ce a trecut acest timp strecuram lichidul infuzat, dand levantica deoparte, si il adaugam peste visinele pe care le-am pus in prealabil intr-un vas de inox cu fund dublu in care vom face dulceata.
- Peste visine si sirop adaugam gelifiantul Green Sugar, amestecam bine si mai lasam 5-10 minute impreuna ca sa inceapa sa se ”imprieteneasca” unele cu altele.
Vezi mai jos cum se face dulceata de visine cu zahar!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru a fi primul care afla noutatile!
- Punem apoi vasul pe aragaz, la foc mediu, aducem la punctul de fierbere dupa care lasam sa fiarba 7-8 minute, pana cand observam ca zeama a scazut si s-a legat devenind de consistenta dorita.
- Cand dulceata este gata oprim focul, o punem in borcanele fierbinti si sterilizate in prealabil in cuptorul incins, inchidem cu capacul, intoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca lent dupa care le putem depozita, etichetate frumos, in camara pentru la iarna. Asta daca va puteti abtine sa nu consumati imediat dulceata de visine fara zahar din care o sa va iasa doar doua borcanele de 400 de grame. Sau mai aveti o varianta: dublati cantitatea ingredientelor ;)
Spor la treaba sa aveti!
Tatar Eugenia says
Si de unde se poate procura acest zahar? Ca nu l-am vazut nici in magazine nasturiste nici la firmele de la care cumpar de pe internet
Claudia Vasilache says
Cand am facut eu reteta era pe piata. Acum nu mai stiu daca se gaseste dar sigur sunt alti inlocuitori ai acestuia… Poate gasiti altceva sau poate si-a schimbat denumirea…
Iuliana says
Minunata combinatie! Si daca nici nu ingrasa, parca e facuta special pentru mine :)
Claudia V says
Nu ingrasa, nu ingrasa! :) Deci incearca reteta :)