Am ales sa incep luna lui cuptor cu o reteta de post, o mancare de cuscus cu ciuperci. Motivele? Pai primul ar fi ca a inceput postul Sfintei Marii si e o perioada in care gasim, poate o motivatie sa devenim vegetarieni pentru doua saptamani si sa ne mai curatam corpul de toxine. Al doilea ar fi ca… e luna de vara si nu e pacat sa nu profitam acum de bogatia de legume si fructe si sa le dam lor prioritate in meniu? Si al treilea motiv pentru care am gatit aceasta delicioasa reteta de mancare de cuscus cu ciuperci a fost prilejul de a rasfoi blogul Getei (panseluta-violet) care mi-a fost repartizat de catre Margareta la ”Provocarea Secreta”.
La Geta am vazut o reteta de cuscus cu ciuperci si cum mi-a placut foarte mult felul in care a iesit garnitura de cuscus de langa ruloul de somon pregatit pentru concursul Horeca, m-am oprit la ea desi la Geta daca intri si vrei a alegi o reteta, va garantez ca greu va va fi pentru ca are niste retete, toate una si una. Nu va ascund nici faptul ca eu i-am rafoit blogul daca nu zilnic, cel putin la doua zile tot incercand sa ma decid ce sa aleg. Multumesc, Geta! Esti o adevarata sursa de inspiratie!
Reteta de mancare de cuscus cu ciuperci
- Ingrediente pentru reteta de mancare de cuscus cu ciuperci
100 grame cuscus
150 grame de apa
trei linguri de ulei de masline
o cutie de 400 de grame de ciuperci feliate
o jumatate de ardei gras rosu
doua cepe medii
un dovlecel mic
o canita de apa
o lingurita de sare
un sfert de lingurita de lemongrass
un varf de cutit de ghimbir macinat
- Mod de preparare pentru reteta mancare de cuscus cu ciuperci
- Punem intr-o tigaie doua linguri de ulei si le incalzim usor.
- Adaugam ceapa taiata solzisori si o calim la foc mic doua trei minute dupa care adaugam o canita de apa si lasam sa fiarba in continuare pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute.
- Intre timp taiem cubulete ardeiul si dovlecelul.
- Scurgem apa din conserva si separam ciupercile.
- Adaugam in tigaie ardeiul, amestecam si lasam doua-trei minute pe foc dupa care punem dovlecelul si ciupercile, amestecam si lasam in continuare sa se gateasca toate legumele.
- Adaugam lemongrass si ghimbir si potrivim gustul de sare.
- Lasam sa se gateasca pana cand scade toata zeama si se fac legumele dupa care luam tigaie de pe foc si pregatim cuscus-ul asa cum am aratat in reteta de rulou de somon cu cuscus si il adaugam peste legume in tigaie. Amestecam bine si servim fie ca si fel principal fie ca si garnitura.
Pofta buna sa aveti!
Charege says
Este o reteta usor de preparat si foarte sanatoasa! Multumesc!
Laura says
Yum, papica de post.
Claudia V says
Mda, simpla si buna :)
Hapi says
Yummy, couscous cu ciuperci, numa bine, o sa-i traduc reteta consortului!
Claudia V says
:) M-as bucura sa o pregatesti si sa imi spui daca v-a placut :)
Iuliana says
O reteta perfecta pentru post! Tocmai am cumparat o punguta de cuscus….asa, sa fie acolo, nu aveam niciun plan pentru ea. Acum am! :)
Claudia V says
Sa stii ca e perfecta pentru postul asta si mai e si rapida! ;)