• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 26, 2015 · 15 Comments

Desert rapid cu crema de portocale

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 39     
39
Shares

Desert rapid cu crema de portocale

Ce faci cand iti suna telefonul si afli ca peste o ora ai musafiri? Intri in panica? Te gandesti ca nu ai nici un desert pregatit cu care sa ii servesti? Esti poate si tentat sa tragi o fuga pana la magazinul din coltul strazii ca sa cumperi niste fursecuri.

E o optiune dar nu una prea buna. Fursecurile gata ambalate in cutiile lor se stie ca nu sunt facute din ingrediente prea sanatoase. Asa ca mai bine salvezi situatia facand ceva dulce tu singur in casa. Dar ce poti face rapid si gustos in acelasi timp asa incat sa iti poti impresiona totusi musafirii?crema de portocale

Iata o idee simpla si rapida: crema de portocale. Asta presupunand, bineinteles ca fructele nu iti lipsesc din casa si mai ales portocalele, acum in sezonul rece. Pui alaturi si niste biscuiti fini si gata desertul. Musafirii pot veni iar tu stai fara griji pentru ca sigur vor fi multumiti de felul in care i-ai primit.

Iar daca in alta zi ai mai mult timp la dispozitie poti reface reteta de crema de portocale pentru a o folosi la o prajitura sau un tort. Un desert, cu alte cuvinte mai elaborat. Sa vina musafirii, deci! ;) 

Reteta de desert rapid cu crema de portocale

  • Ingrediente reteta de desert rapid cu crema de portocale

150 ml lapte dulce
100 grame de smantana pentru frisca
50 de grame de zahar
40 de grame de faina tip “000” 
1 ou
o portocala

  • Mod de preparare reteta de desert rapid cu crema de portocale
  1. Intr-un vas batem oul cu zaharul si faina pana cand obtinem un amestec omogen.
  2. Spalam bine portocala adaugand in apa si putin bicarbonat. 
  3. Radem coaja de portocala si pulpa o stoarcem cu ajutorul storcatorului de fructe.
  4. Adaugam in amestecul de zahar, faina si ou coaja zeama de la portocala. 
  5. Turnam laptele si smantana peste compozitia obtinuta mai devreme si amestecam totul cu ajutorul unui tel.
  6. Punem crema obtinuta intr-o craticioara pe care o asezam pe aragaz la foc mic.
  7. Lasam sa fiarba, amestecand continuu ca sa nu se prinda de fund, pana cand aceasta se ingroasa.
  8. Luam craticioara de pe foc si mai amestecam in continuare in crema pana cand se raceste sau o acoperim cu o folie alimentara intepata din loc in loc pentru ca sa poata ”respira”. Astfel nu se va forma o ”crusta” deasupra.
  9. Cand a ajuns la temperatura camerei o punem in vase dupa preferinta, asezam si cativa biscuiti alaturi, radem putina ciocolata pe deasupra si desertul e gata. Musafirii pot sosi :)

crema de portocale_1

Pofta buna sa aveti!

Alte retete cu portocale:

Clatite frantuzesti cu sos de portocale (crepes suzzete) – click aici pentru reteta

clatite frantuzesti

Tort cu ciocolata si portocale – click aici pentru reteta

tort de ciocolata si portocale

Clatite cu branza Camembert si sos de portocale – click aici pentru reteta

clatita camembert

Prajitura cu foietaj, mousse de ciocolata si portocale – click aici pentru reteta

prajitura cu foietaj_1


Spune si altora!
 39     
39
Shares
 
39
Shares
 39    
« Oua umplute cu avocado
Cum sa gatesti cu alimente care combat cancerul (recenzie) »

Comments

  1. Simona says

    February 11, 2021 at 2:16 am

    Buna . In loc de portocala putem folosi alt fruct ? De exemplu mie imi plac capsunii . II pot face cu blender-ul si face aceasta crema ?
    Ingredientele din reteta ajung pentru un tort ? Sau trebuie sa dublez / triplez ingredientele ?
    Multumesc de raspunsuri :)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 14, 2021 at 2:46 pm

      Buna! Scuze, acum am vazut comentariul…
      Crema iese foarte putina din cantitatile date in reteta. Trebui sa faci mai multa. Poate chiar de 4 ori mai multe in functie de cat de mare e blatul.
      Daca faci din capsuni, da poti folosi blenderul dar la final sa filtrezi totul ca sa ramana un suc limpede

      Reply
  2. Teodora says

    May 7, 2018 at 6:46 am

    Faina poate fi inlocuita cu amidon de porumb spre exemplu, in caz de intoleranta la gluten ? daca da se pune tot 100gr sau mai putin ?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 7, 2018 at 7:48 am

      Da! Iese mai fina cu amidon dar sa puneti mai putin! Amidonul leaga mai bine si mai repede decat faina.

      Reply
  3. Gina says

    October 21, 2017 at 2:00 am

    Ar fi indicat sa specificați și în reteta ce fel de smantana. Mie nu prea mi-a ieșit fina cu smântână normala…?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 21, 2017 at 8:05 am

      Smantana pentru frisca. Ce inseamna smantana ”normala”? Daca ar fi fost smantana pentru gatit as fi precizat….

      Reply
  4. Roxana says

    September 8, 2017 at 8:26 am

    smanatana din reteta este smantana pur si simplu sau este smanatana pentru frisca ? Multumesc

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      September 8, 2017 at 8:29 am

      Smantana pentru frisca!

      Reply
  5. Iuliana says

    January 26, 2015 at 1:02 pm

    Bun, bun! Si eu in caz de musafiri anuntati in scurt timp, fac ceva asemenator, dar cu fructe. Dar mi-ai dat o idee, de-acum pun si biscuiti :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 26, 2015 at 2:26 pm

      Pai, cu biscuiti alaturi ca sa le dau impresia ca e prajitura, nu? ;)
      Sper sa nu citeasca musafirii comentariile de pe site :))))

      Reply
  6. Diana says

    January 26, 2015 at 10:01 am

    Bv , bv … 5*

    Reply
    • Claudia V says

      January 26, 2015 at 10:45 am

      Multumesc, Diana :)

      Reply

Trackbacks

  1. 7 retete de creme pentru tort, prajituri, desert la pahar - Lecturi si Arome says:
    April 19, 2018 at 10:31 am

    […] Crema de portocale – click aici […]

    Reply
  2. Crema fiarta de ciocolata cu lapte - Lecturi si Arome says:
    July 26, 2016 at 5:56 pm

    […] Desert rapid cu crema de portocale (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Cea mai rapida prajitura cu portocale si iaurt (Portokalopita) - Lecturi si Arome says:
    May 23, 2016 at 1:01 pm

    […] Desert rapid cu portocale (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

January 2015
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316