• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 26, 2016 · 5 Comments

Crema fiarta de ciocolata cu lapte

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 546     
546
Shares

Crema fiarta de ciocolata cu lapte nu este altceva decat versiunea cu ciocolata a cunoscutei retete de crema de patiserie despre care v-am vorbit pe larg aici. Se face usor si rapid si este foarte, foarte gustoasa. Cu ea puteti umple de exemplu niste eclere sau o puteti folosi la un tort sau o prajitura, precum si alte deserturi simple si gustoase.

Reteta de crema fiarta de ciocolata cu lapte este simplu de facut si rapida. Aveti nevoie de niste oua, ceva lapte, faina (sau amidon) si, evident ciocolata. Se poate face si cu cacao dar cum inca nu am incercat aceasta varianta voi scrie pe cea cu ciocolata. Ramane sa completez in timp, printr-un update la acest articol si cu varianta de crema fiarta de ciocolata in varianta cu cacao.

crema fiarta de ciocolata
Aveti aici si o reteta de prajitura simpla (cu afine), ca exemplu de utilizare a acestei simple, practice si gustoase retete de crema fiarta de ciocolata cu lapte.

Nu uitati sa folositi hastagul #lecturisiarome daca incercati reteta si faceti o poza pe care mai apoi o urcati pe retelele sociale unde aveti cont!

Crema fiarta de ciocolata
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
4 mins
Total time
14 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 100 grame de ciocolata
  • 50 de grame de zahar
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 40 grame de faina
  • un stop de sare
3.5.3208

Reteta de crema fiarta de ciocolata cu lapte

  1. Batem bine ouale impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste la culoare si zaharul se topeste. Daca folositi un mixer cu bol, cum am folosit si eu (adica de acest gen), ca sa mearga mai usor adaugati putin lapte in amestec. In felul acesta paletele vor bate mai usor compozitia.
  2. Adaugam treptat faina si continuam sa amestecam.
  3. Intre timp punem laptele la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si lasam doua-trei minute sa se raceasca.

Vezi mai jos o alta varianta in format video
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE si tu la canalul de Youtube!

  1. Turnam treptat laptele peste amestecul de ou, zahar si faina tinand cont ca trebuie sa amestecam in permanenta pentru ca altfel riscam sa gatim ouale si nu dorim acest lucru.
  2. Dupa ce am incorporat si laptele adaugam esenta de vanilie si sare si pune pe aragaz, la foc mediu.
  3. Trebuie sa fierbem amestecul pentru a gati faina. Pe masura ce faina se gateste acesta se va si ingrosa capatand consistenta unei budinci.
  4. Cand incepe sa fiarba lasam trei-patru minute sa fiarba, amestecand continuu. Atentie! Este important sa amestecam continuu pentru a nu se prinde de fundul oalei. De preferat este si sa folosit o oala cu fund dublu.crema fiarta de ciocolata
  5. Cand este gata dam deoparte si lasam la racit zece minute, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde coaja.
  6. Intre timp rupem ciocolata bucati si cand crema fiarta de lapte s-a racit adaugam in ea bucatile de ciocolata, astfel incat sa fie scufundate in crema.
  7. Asteptam doua-trei minute sa se topeasca ciocolata si apoi amestecam foarte bine cu un tel.
  8. Daca nu o folosim imediat la o prajitura, tort, ecler etc, punem peste suprafata acesteia folie transparenta alimentara si o pastram in frigider pana cand o vom folosi. Avand ciocolata in compozitie se va intari la rece.

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de crema:

Crema de vanilie clasica (click aici pentru reteta)

crema de vanilie clasica cu galbenus de ou

Desert rapid cu crema de portocale (click aici pentru reteta)

crema de portocale

Mousse vegan de ciocolata (click aici pentru reteta)

mousse ciocolata


Spune si altora!
 546     
546
Shares
 
546
Shares
 546    
« Sepie baby la cuptor cu usturoi si patrunjel
Prajitura cu afine si crema de ciocolata »

Comments

  1. Popescu Iulia Izabela says

    April 10, 2019 at 12:27 pm

    Buna! Cele 3 oua le pun impreuna cu albusul? Multumesc!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 10, 2019 at 12:32 pm

      Da! Le puneti impreuna. Se poate insa si varianta fara albus. Nu e gresit nici asa. Daca va uitati la reteta de crema de vanilie veti putea observa ca am facut ambele variante.

      Reply

Trackbacks

  1. 10 retete de creme pentru tort, prajituri, desert la pahar - Lecturi si Arome says:
    December 29, 2018 at 8:06 pm

    […] Crema fiarta de ciocolata cu lapte – click aici […]

    Reply
  2. 7 retete de creme pentru tort, prajituri, desert la pahar - Lecturi si Arome says:
    November 26, 2016 at 9:48 pm

    […] Crema fiarta de ciocolata cu lapte – click aici […]

    Reply
  3. Blat de tort cu albusuri si nuca de cocos - Lecturi si Arome says:
    November 14, 2016 at 9:16 am

    […] acest blat de tort in combinatii cu diferite creme cum ar fi crema de mascarpone cu ciocolata alba, crema de mascarpone cu ciocolata neagra, ganache de ciocolata, crema fiarta de ciocolata, crema de patiserie, crema fiarta de caramel cu […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

July 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316