V-am promis saptamana trecuta ca va spun ce puteti sa faceti cu pulpa care ramane dupa ce ati facut limonada cu pere si fructe de aronia. Va spuneam atunci sa nu o aruncati, ci sa o lasati chiar si la frigider pana a doua zi cand poate aveti mai mult timp sa o valorificati adica sa o transformati, foarte simplu, in niste biscuiti dulci-acrisori foarte gustosi si sanatosi. Asa ca ma tin astazi de cuvant si va scriu reteta de biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz care este o reteta foarte simpla si usor de facut. Va mai amintesc si ca fructele de Aronia le puteti cumpara de pe Greensense.ro, acolo unde le-am vazut si eu pentru prima data si de unde le si am. Deci, sa trecem la treaba :)
Reteta de biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz
- Ingrediente biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz
doua linguri de crema de branza
o lingura de zahar
pulpa aronia/pere/lamaie ramasa de la limonada cu pere si aronia (aproximativ 150 grame)
patru linguri de fulgi de ovaz
- Mod de preparare biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt
- Amestecam pulpa de pere, lamaie si aronia ramasa dupa ce le-a stors bine ca sa pregatim limonada cu o lingura de zahar, doua linguri de crema de branza (eu am avut de la LIDL, marca Pilos) si cu cele patru linguri de fulgi de ovaz.
- Omogenizam bine compozitia si apoi, cu ajutorul unei linguri, sau cu mana, luam din compozitie si formam bilute pe care apoi le aplatizam putin dupa care le punem in tava.
- Dam tava la cuptor pentru jumatate de ora cat necesita coacerea biscuitilor.
- Lasam sa se raceasca si daca ni se par prea putin dulci putem presara zahar pudra pe ei.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Ce reteta inventiva! M-ai facut foarte curioasa cu Aronia, musai sa iau si eu!
Claudia V says
Multumesc :)
Sa iti iei si tu ca sunt foarte sanatoase fructele de aronia :)
flori de mandarin says
arată îmbietor! Și să știi că mi se rupea inima când aruncam pulpă de fructe de la storcător după ce făceam suc! Ia uite soluția!
Claudia V says
Da, sa stii ca e o solutie buna sa faci biscuiti din pulpa.Asa folosim si fibrele din fructe :)