• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 29, 2014 · 7 Comments

Biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

biscuitiM

V-am promis saptamana trecuta ca va spun ce puteti sa faceti cu pulpa care ramane dupa ce ati facut limonada cu pere si fructe de aronia. Va spuneam atunci sa nu o aruncati, ci sa o lasati chiar si la frigider pana a doua zi cand poate aveti mai mult timp sa o valorificati adica sa o transformati, foarte simplu, in niste biscuiti dulci-acrisori foarte gustosi si sanatosi. Asa ca ma tin astazi de cuvant si va scriu reteta de biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz care este o reteta foarte simpla si usor de facut. Va mai amintesc si ca fructele de Aronia le puteti cumpara de pe Greensense.ro, acolo unde le-am vazut si eu pentru prima data si de unde le si am. Deci, sa trecem la treaba :)

Reteta de biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz

  • Ingrediente biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz

doua linguri de crema de branza
o lingura de zahar
pulpa aronia/pere/lamaie ramasa de la limonada cu pere si aronia (aproximativ 150 grame)
patru linguri de fulgi de ovaz

  • Mod de preparare biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz
  1. Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt
  2. Amestecam pulpa de pere, lamaie si aronia ramasa dupa ce le-a stors bine ca sa pregatim limonada cu o lingura de zahar, doua linguri de crema de branza (eu am avut de la LIDL, marca Pilos) si cu cele patru linguri de fulgi de ovaz.
  3. Omogenizam bine compozitia si apoi, cu ajutorul unei linguri, sau cu mana, luam din compozitie si formam bilute pe care apoi le aplatizam putin dupa care le punem in tava.
  4. Dam tava la cuptor pentru jumatate de ora cat necesita coacerea biscuitilor.
  5. Lasam sa se raceasca si daca ni se par prea putin dulci putem presara zahar pudra pe ei.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share
  •  
    1
    Share
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
« Vinete cu mozzarella si parmezan
Paste integrale cu vinete si masline »

Comments

  1. Iuliana says

    October 29, 2014 at 7:41 am

    Ce reteta inventiva! M-ai facut foarte curioasa cu Aronia, musai sa iau si eu!

    Reply
    • Claudia V says

      October 29, 2014 at 9:15 am

      Multumesc :)
      Sa iti iei si tu ca sunt foarte sanatoase fructele de aronia :)

      Reply
  2. flori de mandarin says

    October 29, 2014 at 7:07 am

    arată îmbietor! Și să știi că mi se rupea inima când aruncam pulpă de fructe de la storcător după ce făceam suc! Ia uite soluția!

    Reply
    • Claudia V says

      October 29, 2014 at 9:15 am

      Da, sa stii ca e o solutie buna sa faci biscuiti din pulpa.Asa folosim si fibrele din fructe :)

      Reply

Trackbacks

  1. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    October 21, 2017 at 8:44 am

    […] a ajuns la temperatura camerei o punem in vase dupa preferinta, asezam si cativa biscuiti alaturi, radem putina ciocolata pe deasupra si desertul e gata. Musafirii pot sosi […]

    Reply
  2. Limonada cu pere si fructe de Aronia - Lecturi si Arome says:
    April 14, 2016 at 4:06 pm

    […] Nu aruncati pulpa ramasa. Puteti sa o pastrati la frigider chiar si pana a doua zi cand puteti face niste deliciosi biscuiti (vezi aici reteta). […]

    Reply
  3. Cobbler cu prune si fulgi de ovaz - Lecturi si Arome says:
    November 29, 2014 at 3:38 pm

    […] de prune fara samburi 60 de grame de miez de nuca 2 linguri de fulgi de migdale 3 linguri de fulgi de ovaz 1 lingura de faina 50 de grame de unt  3 linguri cu zahar […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

October 2014
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316