• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 1, 2014 · 5 Comments

Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 100     
100
Shares

supa morcovi cu portocala

Poate veti spune ca reteta de supa crema de morcovi cu portocala e una specifica iernii si nu ati fi departe de adevar pentru ca portocala, la noi, e un fruct care se gaseste din belsug in acest sezon. Insa, cum morcovii se fac acum, vara si portocale inca mai sunt de cumparat supa crema de morcovi cu portocala poate fi declarata si o supa de vara.

Este o reteta rapida si usor de facut si are o aroma deosebita datorita combinatiei dintre portocala, morcov si ghimbir. Ca sa nu mai spun ca este si o supa plina de vitamine. Merita deci, sa o incercati, fie iarna, fie vara. 

Reteta de supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

  • Ingrediente supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

4 morcovi marisupa morcov cu portocala
zeama de la o portocala
doi centimetri radacina de ghimbir
o ceapa
un dovlecel (optional)
doua linguri de ulei de masline
1,5 litri de apa
sare, piper, nucsoara,
smantana/chefir pentru servit (optional) 

  • Mod de preparare supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
  1. Curatam si taiem ceapa, morcovul, dovlecelul si ghimbirul cat mai marunt.
  2. Intr-o oala mai mare punem doua linguri de ulei de masline si cand acesta e cald adaugam ceapa, morcovul si ghimbirul si le sotam un minut dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam pe foc sa fiarba.
  3. Peste zece minute adaugam si dovlecelul, zeama de la portocala, condimentele dupa gust si restul de apa.
  4. Lasam pe foc pana legumele sunt fierte dupa care dam oala de pe foc si o lasam la racit un sfert de ora.
  5. Separam legumele de zeama si le punem in blender/robot de bucatarie si le mixam bine pana cand devine totul de consistenta unei creme.
  6. Adaugam zeama pastrata in prealabil pana cand crema ajunge la consistenta dorita.
  7. Punem din nou pe foc si mai dam un clocot.
  8. Dam supa deoparte si o servim cat este calda inca adaugand sau nu putina smantana sau chiar chefir un pic mai acrisor, in momentul servirii.

Pofta buna sa aveti!

 


Spune si altora!
 100     
100
Shares
 
100
Shares
 100    
« Cartea de bucate a lunii iunie
Briose cu muschi de porc si parmezan »

Trackbacks

  1. Supă cremă de morcovi, portocală și ghimbir | Campia Muresului - stiri - anunturi online - informatii says:
    November 25, 2019 at 8:12 pm

    […] Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir […]

    Reply
  2. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2016 at 5:30 pm

    […] 150 ml lapte dulce 100 grame de smantana 50 de grame de zahar 40 de grame de faina tip “000”  1 ou o portocala […]

    Reply
  3. Limonada cu goji si ghimbir | Lecturi si Arome says:
    August 12, 2014 at 5:03 am

    […] linguri de goji o lamaie o portocala doi centimetri de radacina de ghimbir un litru de apa plata indulcitor dupa gust (miere, stevia […]

    Reply
  4. Gem de pere si gutui | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:08 pm

    […] 200 kg pere curatate si taiate bucati o gutuie curatata si taiata bucati o bucatica de ghimbir o cana cu […]

    Reply
  5. Supa de pui cu galuste din gris | Lecturi si Arome says:
    August 10, 2014 at 11:31 am

    […] litri de supa de pui un morcov o ceapa o bucata de pastranac patrunjel sare, piper dupa […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316