Poate veti spune ca reteta de supa crema de morcovi cu portocala e una specifica iernii si nu ati fi departe de adevar pentru ca portocala, la noi, e un fruct care se gaseste din belsug in acest sezon. Insa, cum morcovii se fac acum, vara si portocale inca mai sunt de cumparat supa crema de morcovi cu portocala poate fi declarata si o supa de vara.
Este o reteta rapida si usor de facut si are o aroma deosebita datorita combinatiei dintre portocala, morcov si ghimbir. Ca sa nu mai spun ca este si o supa plina de vitamine. Merita deci, sa o incercati, fie iarna, fie vara.
Reteta de supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
- Ingrediente supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
4 morcovi mari
zeama de la o portocala
doi centimetri radacina de ghimbir
o ceapa
un dovlecel (optional)
doua linguri de ulei de masline
1,5 litri de apa
sare, piper, nucsoara,
smantana/chefir pentru servit (optional)
- Mod de preparare supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
- Curatam si taiem ceapa, morcovul, dovlecelul si ghimbirul cat mai marunt.
- Intr-o oala mai mare punem doua linguri de ulei de masline si cand acesta e cald adaugam ceapa, morcovul si ghimbirul si le sotam un minut dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam pe foc sa fiarba.
- Peste zece minute adaugam si dovlecelul, zeama de la portocala, condimentele dupa gust si restul de apa.
- Lasam pe foc pana legumele sunt fierte dupa care dam oala de pe foc si o lasam la racit un sfert de ora.
- Separam legumele de zeama si le punem in blender/robot de bucatarie si le mixam bine pana cand devine totul de consistenta unei creme.
- Adaugam zeama pastrata in prealabil pana cand crema ajunge la consistenta dorita.
- Punem din nou pe foc si mai dam un clocot.
- Dam supa deoparte si o servim cat este calda inca adaugand sau nu putina smantana sau chiar chefir un pic mai acrisor, in momentul servirii.
Pofta buna sa aveti!
[…] Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir […]