Branza camembert nu se foloseste doar in retete sarate cum ar fi cea cu andive sau de somon pe care le-am pregatit si eu. Ea merge foarte bine folosita si in preparate dulci cum sunt aceste clatite cu branza sau, spus mai frantuzeste, “camembert en crepes“.
Intamplarea a facut sa gasesc iar la LIDL acest tip de branza la pret redus asa ca nu am rezistat tentatiei si am cumparat-o. Insa nu am vrut sa gatesc cu ea o reteta sarata asa ca m-am oprit la reteta de camembert en crepe cu portocala confiata pe care am gasit-o la Laura pe blog. Am mers pe mana ei pentru ca se vede din retetele de pe blog ca are gusturi fine si nu am regretat. Am adaptat totusi reteta a stilul meu, asa ca aveti doua variante de camembert en crepes. Iar combinatia dintre gustul usor sarat al camembertului si dulceata si aroma portocalei este ceva de vis… Incercati si voi!
Reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale
- Ingrediente pentru reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale
sase clatite
doua portocale
100 grame de apa
doua linguri de zahar
180 grame de camembert
- Mod de preparare reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale
- In primul rand vom avea nevoie de sase clatite pe care le puteti face ca in reteta de clatite frantuzesti cu portocale.
- Dupa ce am terminat de facut clatitele ne ocupam de facut sosul de portocale. Curatam portocalele de coaja si le taiem bucati.
- Intr-o craticioara la fiert apa cu zaharul iar cand acesta s-a topit adaugam si portocalele. Fierbem totul bine, aproximativ 15-20 de minute pana se ingroasa sosul si se inmoiae portocalele.
- Cand este gata luam de pe foc si scoatem din sirop, pe o farfurie, bucatile de portocale. Lasam sa se raceasca putin.
- Incingem cuptorul la 200 de grade si pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt.
- Taiem camembertul in sase felii sau bucati, cum ne e la indemana, si asezam pe fiecare clatita cate o bucata.
- Desupra acestuia adaugam portocala din sirop.
- Impaturim clatita dandu-i o forma de pachetel si o “sigilam” cu o scobitoare ca sa nu se desfaca.
- Adaugam clatitele astfel umplute in tava si dam la cuptor, in partea de sus a aragazului ca sa se coaca camembertul si sa se gratineze clatitele, pentru aproximativ 5-6 minute.
- Dupa ce sunt gata le coatem din cuptor si le punem pe o farfurie, scoatem scobitorile si adaugam peste ele ce a mai ramas din sosul de portocale.
- Sevim calde pentru a ne putea bucura de savoare camembertului topit.
Pofta buna sa aveti!
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale. Multumesc!
[…] crema de portocale. Asta presupunand, bineinteles ca fructele nu iti lipsesc din casa si mai ales portocalele, acum in sezonul rece. Pui alaturi si niste biscuiti fini si gata desertul. Musafirii pot veni iar […]