• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 26, 2014 · 9 Comments

Clatite cu branza camembert si sos de portocale

Aluaturi/Placinte· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

clatite cu branzaBranza camembert nu se foloseste doar in retete sarate cum ar fi  cea cu andive sau de somon pe care le-am pregatit si eu. Ea merge foarte bine folosita si in preparate dulci cum sunt aceste clatite cu branza sau, spus mai frantuzeste, “camembert en crepes“.

Intamplarea a facut sa gasesc iar la LIDL acest tip de branza la pret redus asa ca nu am rezistat tentatiei si am cumparat-o. Insa nu am vrut sa gatesc cu ea o reteta sarata asa ca m-am oprit la reteta de camembert en crepe cu portocala confiata pe care am gasit-o la Laura pe blog. Am mers pe mana ei pentru ca se vede din retetele de pe blog ca are gusturi fine si nu am regretat. Am adaptat totusi reteta a stilul meu, asa ca aveti doua variante de camembert en crepes. Iar combinatia dintre gustul usor sarat al camembertului si dulceata si aroma portocalei este ceva de vis… Incercati si voi!

Reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale

  • Ingrediente pentru reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale

sase clatite
doua portocale
100 grame de apa
doua linguri de zahar
180 grame de camembert

  • Mod de preparare reteta de clatite cu branza camembert si sos de portocale
  1. In primul rand vom avea nevoie de sase clatite pe care le puteti face ca in reteta de clatite frantuzesti cu portocale.
  2. Dupa ce am terminat de facut clatitele ne ocupam de facut sosul de portocale. Curatam portocalele de coaja si le taiem bucati.
  3. Intr-o craticioara la fiert apa cu zaharul iar cand acesta s-a topit adaugam si portocalele. Fierbem totul bine, aproximativ 15-20 de minute pana se ingroasa sosul si se inmoiae portocalele.
  4. Cand este gata luam de pe foc si scoatem din sirop, pe o farfurie, bucatile de portocale. Lasam sa se raceasca putin.
  5. Incingem cuptorul la 200 de grade si pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt.
  6. Taiem camembertul in sase felii sau bucati, cum ne e la indemana, si asezam pe fiecare clatita cate o bucata.
  7. Desupra acestuia adaugam portocala din sirop.
  8. Impaturim clatita dandu-i o forma de pachetel si o “sigilam” cu o scobitoare ca sa nu se desfaca.
  9. Adaugam clatitele astfel umplute in tava si dam la cuptor, in partea de sus a aragazului ca sa se coaca camembertul si sa se gratineze clatitele, pentru aproximativ 5-6 minute.
  10. Dupa ce sunt gata le coatem din cuptor si le punem pe o farfurie, scoatem scobitorile si adaugam peste ele ce a mai ramas din sosul de portocale.
  11. Sevim calde pentru a ne putea bucura de savoare camembertului topit.

Pofta buna sa aveti!

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale. Multumesc!


Spune si altora!
       
 
      
« Biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere
Desert cu branza, visine si chia »

Trackbacks

  1. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    October 21, 2017 at 8:09 am

    […] crema de portocale. Asta presupunand, bineinteles ca fructele nu iti lipsesc din casa si mai ales portocalele, acum in sezonul rece. Pui alaturi si niste biscuiti fini si gata desertul. Musafirii pot veni iar […]

    Reply
  2. Limonada cu goji si ghimbir - Lecturi si Arome says:
    January 2, 2017 at 1:13 pm

    […] doua zi incepem sa preparam limonada prin a curata lamaia si portocala de coaja si a le taia bucati mai […]

    Reply
  3. Jurnal de eu - rasfat de duminica - vavaly says:
    January 17, 2016 at 3:20 pm

    […] preparat si un sos de portocale, dupa o reteta marca lecturisiarome, un sos de visine, dupa o improvizatie proprie, si o crema de branza din branza proaspata de vaci […]

    Reply
  4. Cartofi la cuptor cu branza Camembert - Lecturi si Arome says:
    March 19, 2015 at 5:59 am

    […] Taiem felii branza Camembert […]

    Reply
  5. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    January 26, 2015 at 6:22 am

    […] crema de portocale. Asta presupunand, bineinteles ca fructele nu iti lipsesc din casa si mai ales portocalele, acum in sezonul rece. Pui alaturi si niste biscuiti fini asa cum sunt, de exemplu cei cu lapte de […]

    Reply
  6. Prajitura cu morcovi (carote cake), portocala si ghimbir says:
    December 7, 2014 at 6:43 am

    […] de morcov ras 240 de faina 30 ml suc de portocale 100 grame de zahar 120 ml ulei 4 oua o lingurita de praf de copt un varf de cutit de sare o […]

    Reply
  7. Clatite cu crema de branza si ciocolata | Lecturi si Arome says:
    August 7, 2014 at 10:38 am

    […] pentru clatite 125 grame de faina doua oua medii o lingurita de unt topit 300 grame de lapte un varf de cutit de […]

    Reply
  8. La ce putem folosi cojile de fructe | Lecturi si Arome says:
    August 4, 2014 at 3:11 am

    […] gandit. Haideti sa vedem impreuna la ce se pot utiliza cojile de la doua indragite fructe: cele de portocale si de […]

    Reply
  9. Salata cu branza Camembert | Lecturi si Arome says:
    July 11, 2014 at 5:12 am

    […] suficiente aluatului sa se coaca iar branzei sa se topeasca. Ceva de genul asta este si reteta de clatite cu branza Camembert si sos de portocale pe care o stiti […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316