O alta reteta din categoria retete simple, retete rapide, gustoase si fara mari batai de cap. Simplu, ceafa de porc in sos de vin. Simplu de facut dar cu un gust deosebit datorat aromelor rezultate din ingredientele care constituie acel sos de vin. Pentru ca, pe langa vinul rosu mai adaugam si ceva sos de soia, un pic de sos Worchester si bineinteles cateva condimente, dragi mie si pe care le utilizez cat de des pot pentru a inobila gustul mancarurilor pe care le gatesc.
Reteta de ceafa de porc in sos de vin
- Ingrediente reteta de ceafa de porc in sos de vin
400 grame de ceafa de porc feliata
150 de grame de vin rosu
o lingura de sos de soia
o lingura de sos Worchester
o lingura de ulei de masline
un varf de cutit de oregano
un varf de cutit de maghiran
un varf de cutit de lemongrass
trei catei de usturoi
o bucatica de radacina de ghimbir
- Mod de preparare reteta de ceafa de porc in sos de vin
- Spalam bine feliile de carne si le punem intr-un vas.
- Curatam si taiem bucati mici ustoroiul si ghimbirul.
- Amestecam vinul cu sosul de soia si sosul Worchester.
- Adaugam in acest amestec si condimentele.
- Turnam vinul astfel condimentat si aromatizat peste bucatile de carne din vas avand grija ca lichidul sa le cuprinda.
- Acoperim vasul si il dam la rece pentru macar o ora.
- Inainte de a ne pregati sa o preparam punem o tigaie pe foc si adaugam o lingura de ulei de masline pe care il incalzim usor.
- Punem carnea in tigaie cu tot cu sosul in care a stat si o asezam pe aragaz la foc mic, lasand sa fiarba pana cand scade lichidul si carnea este patrunsa. Daca observam ca nu este inca gata carnea mai putem adauga putina apa.
- Cand carnea s-a facut stingem focul si servim cat este calda inca alaturi de un piure de telina sau o garnitura de salata de sfecla rosie si hrean.
Variatiuni pe aceeasi tema:
Ceafa de porc cu bere si arome indiene
Ceafa de porc cu ierburi aromatice
Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut reteta nu ezita sa o distribui pe retelele sociale si sa o evaluezi cu cinci stelute in chenarul de mai jos.
Poti, de asemenea, sa imi lasi un comentariu ca sa imi spui parerea ta despre aceasta reteta. Multumesc!
[…] grame de carne de porc (din care 400 grame de cotlet, 400 grame de pulpa si 500 grasime) 400 grame de cotlet de porc 300 […]