• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 14, 2014 · 6 Comments

Ceafa de porc cu bere si arome indiene

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 7     
7
Shares

Ceafa de porc cu bere si arome indiene

Desi, cel putin pe timpul verii, stilul nostru de viata este, din punct de vedere alimentar, unul vegetarian, din cand in cand, mai ales in zile de sarbatoare cum sunt cele ce urmeaza, schimbam, pentru diversitate, meniul. Introducem in el si preparate cu carne pe langa nelipsitele fructe si legume.

Si desi in weekend-ul care urmeaza succes va avea carnea facuta la gratar eu m-am gandit sa va recomand un al mod de preparare: la tigaie si cu bere. O friptura din ceafa de porc cu bere cred ca poate inlocui cu succes atat de cautatul “gratar” atunci cand nu sarbatoriti cu o iesire la iarba verde.

ceafa de porc cu bere

Este o reteta simpla si usor de facut si nu necesita mult timp. Putina rabdare cat sa lasati carnea la marinat cateva ore plus timpul de gatit care depinde de fragezimea carnii. Daca nu va place ideea de a pregati carnea asa, cu bere puteti opta pentru varianta cu vin, despre care v-am povestit in reteta de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice.

Ceafa de porc cu bere si arome indiene
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • un kilogram de ceafa de porc cu os (sase felii)
  • trei-patru catei de usturoi
  • doua centimetri de radacina de ghimbir
  • trei linguri de sos de soia
  • o jumatate de lingurita de boabe de mustar
  • o lingurita de boabe de coriandru
  • o lingurita de chimen
  • o lingura de ulei
  • 250 de grame de bere
3.5.3251

Mod de preparare ceafa de porc cu bere si arome indiene

  1. Facem o marinata amestecand sosul de soia cu 250 de grame de bere si uleiul dupa care adaugam condimentele: boabele de mustar, boabele de coriandru, ghimbirul curatat de coaja si taiat marunt sau dat pe razatoare, chimenul si usturoiul taiat sau pasat
  2. Punem carnea intr-un vas si adaugam marinata amestecand-o cu carnea
  3. Lasam vasul la frigider pentru macar o ora doua sa se marineze carnea
  4. Intr-o tigaie incinsa adaugam carnea impreuna cu zeama in care a stat la marinat si restul de bere
  5. Lasam la foc mic spre mediu sa scada berea si sa se gateasca carnea
  6. Cand berea a scazut si carnea s-a fragezit luam tigaia de pe foc si putem servi friptura alaturi de garnitura dorita (o salata de legume, un piure, salata de sfecla rosie, etc)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 7     
7
Shares
 
7
Shares
 7    
« Salata de vinete libaneza (baba ghanoush)
Tort cu mousse de ciocolata si mascarpone »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    August 14, 2014 at 1:06 pm

    Aromata si apetisanta e ceafa asta, poate ma incument si eu sa incerc arome noi…pacat ca cei din familia mea sunt mai reticenti :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 14, 2014 at 2:08 pm

      Ei..incearc-o. La urma urmei gusturile se educa.Condimenezi mai putin la inceput si apoi incetul cu incetul mai mult ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    August 14, 2014 at 4:09 am

    In prima zi racoroasa o fac! :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 14, 2014 at 9:28 am

      Si eu la fel, abia astept sa treaca caldurile astea si sa o mai fac inca o data :)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de porc in sos dulce acrisor - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2014 at 5:43 am

    […] place sa o gatesc altfel decat a o face simplu, la gratar, de exemplu. Am mai incercat sa o fac in bere si in vin si mi-au placut cum au iesit fripturile facute asa. Insa, cum imi place sa schimb mereu […]

    Reply
  2. Friptura de porc in sos dulce acrisor - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2014 at 4:00 am

    […] grame de pulpa de porc cinci linguri cu bucati de ananas din conserva cinci linguri cu zeama de la compotul de ananas doi […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2014
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316