• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 14, 2014 · 6 Comments

Ceafa de porc cu bere si arome indiene

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

ceafa de porc cu bere

Desi, cel putin pe timpul verii, stilul nostru de viata este, din punct de vedere alimentar, unul vegetarian, din cand in cand, mai ales in zile de sarbatoare cum sunt cele ce urmeaza, schimbam, pentru diversitate, meniul. Introducem in el si preparate cu carne pe langa nelipsitele fructe si legume.

Si desi in weekend-ul care urmeaza succes va avea carnea facuta la gratar eu m-am gandit sa va recomand un al mod de preparare: la tigaie si cu bere. O friptura din ceafa de porc cu bere cred ca poate inlocui cu succes atat de cautatul “gratar” atunci cand nu sarbatoriti cu o iesire la iarba verde. Este o reteta simpla si usor de facut si nu necesita mult timp. Putina rabdare cat sa lasati carnea la marinat cateva ore plus timpul de gatit care depinde de fragezimea carnii.

Daca nu va place ideea de a pregati carnea asa, cu bere puteti opta pentru varianta cu vin, despre care v-am povestit in reteta de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice.

Reteta de ceafa de porc cu bere si arome indiene

  • Ingrediente ceafa de porc cu bere si arome indiene

un kilogram de ceafa de porc cu os (sase felii)ceafa de porc cu bere
trei-patru catei de usturoi
doua centimetri de radacina de ghimbir
trei linguri de sos de soia
o jumatate de lingurita de boabe de mustar
o lingurita de boabe de coriandru
o lingurita de chimen
o lingura de ulei
250 de grame de bere

  • Mod de preparare ceafa de porc cu bere si arome indiene
  1. Facem o marinata amestecand sosul de soia cu 50 de grame de bere si uleiul dupa care adaugam condimentele: boabele de mustar, boabele de coriandru, ghimbirul curatat de coaja si taiat marunt sau dat pe razatoare, chimenul si usturoiul taiat sau pasat
  2. Punem carnea intr-un vas si adaugam marinata amestecand-o cu carnea
  3. Lasam vasul la frigider pentru macar o ora doua sa se marineze carnea
  4. Intr-o tigaie incinsa adaugam carnea impreuna cu zeama in care a stat la marinat si restul de bere
  5. Lasam la foc mic spre mediu sa scada berea si sa se gateasca carnea
  6. Cand berea a scazut si carnea s-a fragezit luam tigaia de pe foc si putem servi friptura alaturi de garnitura dorita ( o salata de legume, un piure, salata de sfecla rosie, etc)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares
  •  
    3
    Shares
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
« Salata de vinete libaneza (baba ghanoush)
Tort cu mousse de ciocolata si mascarpone »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    August 14, 2014 at 1:06 pm

    Aromata si apetisanta e ceafa asta, poate ma incument si eu sa incerc arome noi…pacat ca cei din familia mea sunt mai reticenti :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 14, 2014 at 2:08 pm

      Ei..incearc-o. La urma urmei gusturile se educa.Condimenezi mai putin la inceput si apoi incetul cu incetul mai mult ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    August 14, 2014 at 4:09 am

    In prima zi racoroasa o fac! :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 14, 2014 at 9:28 am

      Si eu la fel, abia astept sa treaca caldurile astea si sa o mai fac inca o data :)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de porc in sos dulce acrisor - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2014 at 5:43 am

    […] place sa o gatesc altfel decat a o face simplu, la gratar, de exemplu. Am mai incercat sa o fac in bere si in vin si mi-au placut cum au iesit fripturile facute asa. Insa, cum imi place sa schimb mereu […]

    Reply
  2. Friptura de porc in sos dulce acrisor - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2014 at 4:00 am

    […] grame de pulpa de porc cinci linguri cu bucati de ananas din conserva cinci linguri cu zeama de la compotul de ananas doi […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

August 2014
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316