Ceafa de porc cu bere si arome indiene
Desi, cel putin pe timpul verii, stilul nostru de viata este, din punct de vedere alimentar, unul vegetarian, din cand in cand, mai ales in zile de sarbatoare cum sunt cele ce urmeaza, schimbam, pentru diversitate, meniul. Introducem in el si preparate cu carne pe langa nelipsitele fructe si legume.
Si desi in weekend-ul care urmeaza succes va avea carnea facuta la gratar eu m-am gandit sa va recomand un al mod de preparare: la tigaie si cu bere. O friptura din ceafa de porc cu bere cred ca poate inlocui cu succes atat de cautatul “gratar” atunci cand nu sarbatoriti cu o iesire la iarba verde.
Este o reteta simpla si usor de facut si nu necesita mult timp. Putina rabdare cat sa lasati carnea la marinat cateva ore plus timpul de gatit care depinde de fragezimea carnii. Daca nu va place ideea de a pregati carnea asa, cu bere puteti opta pentru varianta cu vin, despre care v-am povestit in reteta de ceafa de porc cu vin si ierburi aromatice.
- un kilogram de ceafa de porc cu os (sase felii)
- trei-patru catei de usturoi
- doua centimetri de radacina de ghimbir
- trei linguri de sos de soia
- o jumatate de lingurita de boabe de mustar
- o lingurita de boabe de coriandru
- o lingurita de chimen
- o lingura de ulei
- 250 de grame de bere
Mod de preparare ceafa de porc cu bere si arome indiene
- Facem o marinata amestecand sosul de soia cu 250 de grame de bere si uleiul dupa care adaugam condimentele: boabele de mustar, boabele de coriandru, ghimbirul curatat de coaja si taiat marunt sau dat pe razatoare, chimenul si usturoiul taiat sau pasat
- Punem carnea intr-un vas si adaugam marinata amestecand-o cu carnea
- Lasam vasul la frigider pentru macar o ora doua sa se marineze carnea
- Intr-o tigaie incinsa adaugam carnea impreuna cu zeama in care a stat la marinat si restul de bere
- Lasam la foc mic spre mediu sa scada berea si sa se gateasca carnea
- Cand berea a scazut si carnea s-a fragezit luam tigaia de pe foc si putem servi friptura alaturi de garnitura dorita (o salata de legume, un piure, salata de sfecla rosie, etc)
Pofta buna sa aveti!
Paula Gafitescu says
Aromata si apetisanta e ceafa asta, poate ma incument si eu sa incerc arome noi…pacat ca cei din familia mea sunt mai reticenti :)
Claudia V says
Ei..incearc-o. La urma urmei gusturile se educa.Condimenezi mai putin la inceput si apoi incetul cu incetul mai mult ;)
Iuliana says
In prima zi racoroasa o fac! :)
Claudia V says
Si eu la fel, abia astept sa treaca caldurile astea si sa o mai fac inca o data :)