• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 28, 2015 · 3 Comments

Cotlet de porc in sos de rosii

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
       

cotlet de porcReteta asta de cotlet de porc in sos de rosii am inventat-o pe loc, intr-o zi dupa sarbatori, cand, odata terminata mancarea pregatita pentru cateva zile, si neavand chef sa gatesc cine stie ce, am scos in congelator cateva bucati de cotlet de porc gata portionat. Le-am lasat la dezghetat si apoi, deschizand frigiderul am hotarat cum sa le fac in functie de ce aveam pe acolo.

Si cum aveam putin chutney de mango, putina pasta de tomate si ochisem sticluta cu sos Worchester mi-am spus ca nu ar fi o combinatie de trecut cu vederea mai ales daca mai adaugam si putin vin rosu, usor dulceag. A iesit un sos dulce acrisor si putin picant, perfect sa insoteasca coltetul de porc alaturi, bineinteles de un pahar cu vin rosu ramas in sticla dupa ce am folosit cat mi-a trebuit la friptura.

In ce priveste garnitura, primul gand ar fi fost una din cartofi, prajiti, piure sau cartofi noi cu marar. Era prea clasica combinatia asa ca am facut putin orez gatit asa cum se gateste rissoto-ul italian doar ca am folosit orez integral, l-am aromatizat cu putin praf de anason, sare si piper. Un deliciu. Ma gandesc chiar sa scriu intr-o zi, separat, si reteta de la acest orez delicios. Din pacate de data asta nu am masurat cantitatile si pot sa va spun doar orientativ cum l-am pregatit. Dar sa revenim la cotletele noastre de porc in sos de rosii si sa vedem cum se fac.

Reteta pentru cotlet de porc in sos de rosii 

  • Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii 

500 de grame de cotlet de porc
doua linguri de pasta de tomate
doua linguri de chutney de mango
doua linguri de sos worchester
100 ml vin rosu
doua linguri de ulei
doi catei de usturoi
100 ml apa
sare, piper

  • Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii
  1. Punem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si le incingem bine.
  2. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti inainte si ii lasam un minut sa se gateasca.
  3. Clatim bucatile de carne, le stergem cu un prosop de hartie si le pune in uleiul incins.
  4. Lasam sa se gateasca carnea pana cand isi schimba culoarea si apoi o intoarcem pe partea cealalta.
  5. Dupa ce si pe partea asta carnea s-a gatit putin, cat sa isi schimbe culoarea adaugam pasta de tomate, cele doua linguri de chutney de mango, sosul Worchester, vinul rosu si apa.
  6. Potrivim gustul cu sare si piper.
  7. Lasam carnea sa se gateasca si sosul scade pana ajunge la consistenta dorita. 
  8. Servim alaturi de orez natur, gatit simplu si aromat cu putin anason.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Bors de miel traditional
Ciorba de stevie cu leustean »

Comments

  1. Iuliana says

    April 28, 2015 at 8:42 pm

    Bun, bun! Astept si reteta de risotto cu anason ca sa fac meniul complet ;)

    Reply
    • Claudia V says

      April 29, 2015 at 7:17 am

      Vine, vine! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Cotlet de porc in sos alb, picant si cremos - Lecturi si Arome says:
    September 23, 2019 at 8:06 am

    […] de astazi este una simpla, usor de facut si tare gustoasa. Si daca va place cotletul de porc merita sa o incercati. Noi incercam sa mancam cat mai variat asa ca din meniu nu lipseste si carnea […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

April 2015
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316