Reteta asta de cotlet de porc in sos de rosii am inventat-o pe loc, intr-o zi dupa sarbatori, cand, odata terminata mancarea pregatita pentru cateva zile, si neavand chef sa gatesc cine stie ce, am scos in congelator cateva bucati de cotlet de porc gata portionat. Le-am lasat la dezghetat si apoi, deschizand frigiderul am hotarat cum sa le fac in functie de ce aveam pe acolo.
Si cum aveam putin chutney de mango, putina pasta de tomate si ochisem sticluta cu sos Worchester mi-am spus ca nu ar fi o combinatie de trecut cu vederea mai ales daca mai adaugam si putin vin rosu, usor dulceag. A iesit un sos dulce acrisor si putin picant, perfect sa insoteasca coltetul de porc alaturi, bineinteles de un pahar cu vin rosu ramas in sticla dupa ce am folosit cat mi-a trebuit la friptura.
In ce priveste garnitura, primul gand ar fi fost una din cartofi, prajiti, piure sau cartofi noi cu marar. Era prea clasica combinatia asa ca am facut putin orez gatit asa cum se gateste rissoto-ul italian doar ca am folosit orez integral, l-am aromatizat cu putin praf de anason, sare si piper. Un deliciu. Ma gandesc chiar sa scriu intr-o zi, separat, si reteta de la acest orez delicios. Din pacate de data asta nu am masurat cantitatile si pot sa va spun doar orientativ cum l-am pregatit. Dar sa revenim la cotletele noastre de porc in sos de rosii si sa vedem cum se fac.
Reteta pentru cotlet de porc in sos de rosii
- Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii
500 de grame de cotlet de porc
doua linguri de pasta de tomate
doua linguri de chutney de mango
doua linguri de sos worchester
100 ml vin rosu
doua linguri de ulei
doi catei de usturoi
100 ml apa
sare, piper
- Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc in sos de rosii
- Punem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si le incingem bine.
- Adaugam cateii de usturoi zdrobiti inainte si ii lasam un minut sa se gateasca.
- Clatim bucatile de carne, le stergem cu un prosop de hartie si le pune in uleiul incins.
- Lasam sa se gateasca carnea pana cand isi schimba culoarea si apoi o intoarcem pe partea cealalta.
- Dupa ce si pe partea asta carnea s-a gatit putin, cat sa isi schimbe culoarea adaugam pasta de tomate, cele doua linguri de chutney de mango, sosul Worchester, vinul rosu si apa.
- Potrivim gustul cu sare si piper.
- Lasam carnea sa se gateasca si sosul scade pana ajunge la consistenta dorita.
- Servim alaturi de orez natur, gatit simplu si aromat cu putin anason.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Bun, bun! Astept si reteta de risotto cu anason ca sa fac meniul complet ;)
Claudia V says
Vine, vine! :)