• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 13, 2015 · 3 Comments

Tochitura moldoveneasca din carne de porc

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 1     
1
Share

Tochitura moldoveneasca. Cum se face tochitura din carne de porc
cu mamaliguta alaturi, ou ochi si branza

Cine nu stie oare, cine nu a auzit, sau cine inca nu a mancat, acasa sau la un restaurant, o tochitura moldoveneasca?! O reteta simpla si stiuta din strabuni, gatita insa in atatea feluri incat nu mai stii care e cea originala. Dar ce mai conteaza, la urma urmei. E o mancare care se face atat de usor incat chiar ca merge gatita dupa gustul fiecaruia.

Principiul e simplu: o anumita cantitate de carne de porc mai grasa, organe interne de porc si ceva carnati. Afumati, daca se poate, ca sa aiba gust mai bun. Se gatesc de obicei in untura tot de porc, la foc lent. Un deliciu in final. Si se serveste alaturi cu mamaliguta calda, branza sarata de oaie si inevitabil un ou facut ochi, prajit in ulei. Sau, de ce nu, mai bine tot in untura, ca e destula ;)

tochitură moldovenească

Insa ce te faci cand vrei sa mamanci tochitura moldoveneasca dar unele probleme de sanatate nu iti permit. Renunti? Evident ca nu. Adaptezi reteta. Si in loc de gatitul lent in untura, gatesti carnea in apa pentru inceput si apoi in propria grasime la final. Incercati si varianta asta. O sa va placa sigur.

Reteta de tochitura moldoveneasca

  • Ingrediente pentru reteta de tochitura moldoveneasca

1300 grame de carne de porc (din care 400 grame de cotlet, 400 grame de pulpa si 500 grasime)
300 grame de ficat de porc
400 grame de inima de porc
500 grame de rinichi de porc
400 grame de carnati de casa
100 ml de vin rosu
cateva frunze de dafin,

sare si piper dupa gust
alte condimente in functie de preferinta (ienibahar, coriandru, boabe de mustar, etc)

tochitura moldoveneasca

Mod de preparare pentru reteta de tochitura moldoveneasca

  • Se spala carnea, ficatul, rinichii, inima si se taie bucati de aproximativ 3-4 cm.
  • Intr-o tigaie (sau mai bine ceaun de tuci daca aveti) se pun bucatile de carne pe rand in functie de timpii de coacere. Mai intai grasimea, apoi carnea si, dupa ce se rumeneste adaugam vinul si apoi rinichii si inima, carnatii si la final ficatul

Vezi mai jos si reteta video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Adaugam si condimentele – sare, piper, dafin, ienibahar, coriandru, usturoi dupa gust si preferinte.
  • Lasam sa fiarba/ scada la foc mediu pana cand carnea este aproape gata si zeama a scazut, moment in care veti observa ca tochitura noastra incepe sa se rumeneasca si o sa se formeze si un pic de ”sos” pe langa care este de fapt o combinatie de vin si grasime ;)
  • Cand tochitura noastra este gata musai sa o mancam cu putina mamaliga alaturi peste care punem niste branza de burduf si un ou facut ochi.

 

Neaparat ar trebui sa avem alaturi si niste muraturi si un pahar cu vin rosu. Simplu, rapid si gustos ;)tochitură din carne de porc

Pofta buna sa aveti!

 


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« #PrajiturimLive pe Instagram ca intre fete
Cheesecake cu mascarpone si mousse din piure de castane »

Comments

  1. Iuliana says

    November 17, 2015 at 4:22 pm

    Ahh, ce fel ai povestit de tochitura asta!!! M-ai inebunit! Si nu de alta, dar mai am o luna si ceva de asteptat pana sa o pun in practica! :))

    Reply
    • Claudia V says

      November 17, 2015 at 4:23 pm

      Ei, hai ca nu mai e mult :p

      Reply

Trackbacks

  1. Toba de casa (preparat traditional de Craciun) - Lecturi si Arome says:
    December 15, 2016 at 1:49 pm

    […] si cateva felii de lebar de casa (vezi aici reteta). Sau o bucata de carnati de casa si nelipsita tochitura :) Sa avem pofta! […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

November 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Oct   Dec »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316