M-am gandit ca daca tot v-am dat cateva idei despre cum sa decorati masa festiva de Pasti sa va fac si niste sugestii de retete pentru partea cea mai indragita din meniu: deserturile. Fie ea masa festiva de Pasti, de Craciun sau orice alta masa festiva de peste an, pe langa aperitive si feluri de baza nelipsite sunt deserturile indragite atat de cei mici cat si de cei mari. Iata deci mai jos o colectie de retete de deserturi festive din care va puteti inspira pentru meniul din zilele de sarbatoare.
Cum in deserturile pentru cei mici, si nu numai, cantitatea de zahar ar trebui sa fie cat mai mica si chiar spre zero ar fi potrivite sa faca parte din meniu dulciurile raw cum sunt:
Bombonele raw de morcov si ciocolata
Bombonele raw cu prune uscate si stafide
sau prajiturile indulcite cu banane cum este acest Chec cu sfecla, banane si ciocolata
Pentru cei mari merg insa deserturile cu ciocolata sau o cu cafea:
Trufe de ciocolata cu nuca de cocos
Prajitura cu ciocolata si pere
La o masa festiva, in afara de prajituri, foarte cautate sunt torturile. Cele mai delicioase mi se par cele cu ciocolata, fie ea alba sau neagra si cu in care faina de grau este inlocuita pe cat posibil cu nuca macinata sau faina de migdale ;)
Tort cu blat de nuci si ganache de ciocolata
Tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure
Si… sa nu uitam nici de cozonac care, la mesele de festive de Pasti sau Craciun este nelipsit din meniu.
Voi ce fel de dulciuri preferati sa aveti in meniul unei mese festive?
Leave a Reply