Daca tot am facut cei mai simpli biscuiti din fulgi de ovaz si mi-au placut cum au iesit am zis ca sa incerc si niste biscuiti cu tarate de ovaz. Cum nu am mai facut pana acum nimic cu tarate de ovaz si nu stiam cum se comporta la gatit mi-a fost greu sa ma decid cum sa ii fac dar a venit si ocazia potrivita. Provocarea “Weekend cu spor” lansata de Stefania mi-a dat ocazia sa gatesc ceva de pe blogul Iulianei.
O multime de retete am gasit la ea pe blog, care mai de care mai apetisante insa mie mi-a facut cu ochiul o reteta Dukan tocmai pentru ca in regimul Dukan se folosesc aceste tarate de ovaz foarte des in prepararea dulciurilor. Asa ca… nu am mai stat pe ganduri si am facut reteta ei de biscuiti dukan cu cacao si goji, bineinteles modificandu-i ca de obicei. Asa ca daca vreti o reteta Dukan nu ezitati sa intrati si sa scotociti prin cartea de bucate a Iulianei :)
Reteta de biscuiti cu tarate de ovaz si fulgi de cocos
- Ingrediente biscuiti cu tarate de ovaz si fulgi de cocos:
2 oua
o lingura de branza de vaci
6 linguri de tarate de ovaz
2 linguri de fulgi de cocos
o lingura de zahar
o lingurita de cacao
doua linguri de stafide
o lingurita de praf de copt
o lingurita de esenta de rom
- Instructiuni biscuiti cu tarate de ovaz si fulgi de cocos:
- Amestecam bine ouale, branza de vaci si zaharul.
- Adaugam taratea de ovaz, fulgii de cocos si lingurita de cacao si le incorporam bine in compozitia de ou.
- Punem stafidele, esenta si praful de copt si amestecam totul bine.
- Lasam jumatate de ora sa aboarba taratele lichidul din compozitie si sa se umfle.
- Va rezulta un aluat moale pe care il vom pune cu lingura pe o tava in care am asezat in prealabil hartie de copt.
- Aplatizam usor gramjoarele formate si dam la cuptor, la 190 de grade timp de un sfert de ora, 20 de minute.
- Le servim dimineata la micul dejun langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.
Pofta buna sa aveti!
cred ca lipseste ceva pt ca am incercat reteta si a iesit foarte foarte tare aluatul .. a trebuit sa mai adaug un pahar de lapte ca sa o pot pune cu lingura in tava .. gustul a fost super
:) Nu lipseste chiar nimic :)
Mie mi-au iesit asa. Poate ca e branza “de vina” pentru ca eu folosesc de obicei branza de vaci care e ca o crema. Din cea de la LIDL la galetusa, daca stii despre ce vorbesc. Poate de asta a trebuit sa mai pui lapte.
Maine cred ca fac si eu ,ca mi s-a facut pofta cand i-am vazut pe facebook!!
Ma bucur ca vrei sa ii faci si tu. Sa imi spui daca ti-au placut!
arata super..si sunt foarte sanatosi, prin aportul de fibre ridicat. Bravo!
da, de aia i-am si ales chiar daca nu tin dieta Dukan.Ma interesa exact acest aspect.Si pentru copii sunt foarte buni :)