• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 22, 2013 · 3 Comments

Prajitura cu ciocolata si pere

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 20     
20
Shares

prajitura cu ciocolata

Am gasit la Ama pe blog o reteta simpla si delicioasa de prajitura cu ciocolata si pere si am testat-o dar, avand copil mic si pofticios am modificat putin reteta. Am redus la minim cantitatea de zahar si de ciocolata dar asta nu i-a stirbit cu nimic din gustul aromat.

Reteta de prajitura cu ciocolata si pere 

  • Ingrediente prajitura cu ciocolata si pere

210 grame faina
100 grame unt
o jumatate lingurita de sare
un pic praf de copt
50 grame de ciocolata
3 pere medii
2 oua
2 linguri de zahăr vanilat

  • Mod de preparare prajitura cu ciocolata si pere
  1. Curatam perele de si le tăiem bucati cat mai mici.
  2. Dam ciocolata pe razatoarea mare.
  3. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si sarea.
  4. Topim untul pe baie de aburi si apoi il amestecam cu zaharul vanilat.
  5. Peste el adaugam ouale batute bine in prealabil, perele, ciocolata si apoi faina.
  6. Amestecam cu grija ca sa nu strivim perele.
  7. Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  8. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil si reglat la 200 de grade Celsius.
  9. Coacem pana trece testul cu scobitoarea (aproximativ 45 de minute).
  10. Servim dupa ce se raceste, alaturi de o ceasca cu ceai, cafeaua sau laptele de dimineata.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 20     
20
Shares
 
20
Shares
 20    
« Cozonac cu nuca (reteta traditionala)
Tort cu ciocolata si migdale »

Comments

  1. Antoaneta says

    August 16, 2016 at 9:21 am

    Reteta aceasta (alte cantitati, dar ideea e de baza) o fac si eu de cativa ani si are mare succes la copiii mei cu o singura conditie: sa pun ciocolata alba si ciocolata clasica….cat mai multa! :D

    Reply

Trackbacks

  1. Rețețe de toamnă (1). Top 10 rețete de deserturi cu fructe de toamna. - Lecturi si Arome says:
    October 20, 2017 at 5:40 pm

    […] Prăjitură cu pere și ciocolată – vezi aici rețeta […]

    Reply
  2. Retete de deserturi festive - Lecturi si Arome says:
    September 10, 2014 at 3:02 pm

    […] Prajitura cu ciocolata si pere […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2013
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316