• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 8, 2014 · 5 Comments

Tiramisu cu crema zabaglione

Prajituri

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Tiramisu este denumirea unui desert clasic a carui reteta ne vine de pe meleaguri italiene. Reteta de baza presupune folosirea oualor crude. Atat a galbenusurilor cat si a albusurilor pentru obtinerea cremei si a cafelei pentru  insiropatul blatului din piscoturi.

Exista insa si o varianta mai “sigura” de include ouale in compozitie, folosind doar galbenusurile si facand o crema careia italienii ii spun zabaglione sau zabaione.

Iar daca vrem sa dam si copiilor din aceasta delicioasa prajitura putem inlocui cafeaua cu zeama de la un compot. Eu am folosit zeama de la compot de visine.

Iar in loc de celebrul vin Marsala, de care eu nu am gasit pe la noi, eu am folosit un vin alb din productie proprie.

Puteti deci incerca reteta folosind orice fel de vin alb cu conditia ca acesta sa fie unul dulce ;)tiramisu

Reteta de tiramisu cu crema zabaglione

  • Ingrediente tiramisu cu crema zabaglione:tiramisu

pentru crema:

  • 3 galbenusuri de oua
  • 100 grame de zahar
  • 100 ml vin alb (Marsala)
  • 250 grame mascarpone
  • 230 grame smantana

pentru blat: 400 grame piscoturi savoiardi
pentru insiropat: cafea sau sirop de la compot de visine
pentru ornat: cacao si ciocolata rasa

  • Mod de preparare tiramisu cu crema zabaglione:
  1. Pentru a face crema incepem prin a amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugam si vinul si il incorporam bine in crema.
  2. Punem crema pe foc la bain marie amestecand continuu ca sa nu se prinda de fund, timp de aproximativ 10-15 minute pana cand aceasta se ingroasa.
  3. Cand este gata dam crema la rece.
  4. Amestecam compozitia de oua racita cu smantana si crema mascarpone omogenizand totul bine.
  5. Insiropam fiecare piscot, trecand-ul rapid prin cafea sau zeama de la compot.
  6. Asezam un strat de piscoturi pe fundul unui vas.
  7. Impartim crema in doua si o parte o punem peste primul strat de piscoturi.
  8. Desupra adaugam alt strat de piscoturi inmuiate in prealabil si apoi restul de crema dupa care termina cu un ultim strat de piscoturi, le fel inmuiate si ele.
  9. Presaram peste ultimul strat cacao cu ajutorul unei site si radem cateva bucatele de ciocolata peste.
  10. Dam la rece pana a doua zi cand taiem tortul si il servim.

Pofta buna sa aveti! 

Alte retete cu mascarpone:

Tort cu mere caramelizate si crema de mascarpone (click aici pentru reteta)

tort cu mere si ciocolat aalba

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata (click aici pentru reteta)

tort cu ciocolata

Cremsnit cu crema de mascarpone si vanilie (click aici pentru reteta)cremsnit cu crema de vanilie

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinsi stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Supa cu varza de Bruxelles
Salata de fenicul cu portocale »

Trackbacks

  1. Tiramisu cu ciocolată. Rețeta FĂRĂ coacere, simplă și rapidă - Lecturi si Arome says:
    July 20, 2020 at 7:50 pm

    […] nu este prima rețetă de tiramisu de pe blog. Am mai facut varianta cu ou gătit (vezi aici) dar cel mai des îmi place să fac varianta cea mai simplă posibil și care nu are ou, adică cea […]

    Reply
  2. Tiramisu FĂRĂ ou. Cea mai simplă rețetă! - Lecturi si Arome says:
    December 28, 2019 at 3:10 pm

    […] puteți încerca varianta de tiramisu cu cremă zabaglione pe care o găsiți deja pe blog – click AICI. Crema nu este greu de făcut și merită încercată și această […]

    Reply
  3. Sparanghel la tigaie cu crumble de bacon și sos Zabaglione - Lecturi si Arome says:
    January 10, 2019 at 8:44 am

    […] Aveți deja un exemplu de sos Zabaglione pe blog, în rețeta de tiramisu cu cremă Zabaglione – vezi aici. […]

    Reply
  4. Prajitura cu mousse de ciocolata si curd de capsune says:
    July 5, 2014 at 5:06 am

    […] la prajitura asta am vrut sa ii spun tiramisu (asa am scris si pe poza) pentru ca are in compozitie clasicele piscoturi care se folosesc pentru […]

    Reply
  5. Jurnal de femeie (6) | Claude Bazar says:
    March 8, 2014 at 6:24 am

    […] Fotografia zilei… tiramisu cu crema zabaglione […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

March 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Feb   Apr »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316