• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 3, 2013 · 3 Comments

Bombonele raw cu prune uscate si stafide

Deserturi speciale· raw vegane (fara foc)

Spune si altora!
 778     
778
Shares

bomboane rawBombonelele facute din fructe uscate, sunt un dulce simplu de făcut, pe gustul celor mari dar şi celor mici. Am ales pentru astăzi o combinaţie de prune uscate şi stafide pe care le-am tranformat în niste bombonele raw care sper să fie şi pe placul vostru. ;) Este o reteta simpla, versatila si usor de facut. Ingredientele pot fi inlocuite sau se poate chiar renunta la unele dintre ele daca nu le aveti. Ma refer la semintele de canepa de exemplu pentru ca nuca este un ingredient la care chiar nu puteti renunta insa il puteti inlocui cu faina de migdale. V-am zis eu ca e o reteta versatila :)  

Reteta de bombonele raw cu prune uscate si stafide

  • Ingrediente bombonele raw:

150 grame de prune uscate
150 grame de stafide
o mână de fructe goji
5 sau sase curmale
nucă macinată
seminţe de canepă sau alte seminte daca va plac

  • Mod de preparare bombonele raw:
  1. Prunele, stafidele, fructele de goji şi curmalele le lăsăm la înmuiat câteva ore bune după care le scurgem de apă şi le mixăm cu ajutorul robotului de bucătărie până când compoziţia devine ca o pastă.
  2. Scoatem pasta din robot, o punem într-un castron şi adaugăm nucă măcinată cât să se lege compoziţia.
  3. Dupa ce ajungeţi la consistenţa dorita începeţi să formaţi cu ajutorul mâinii biluţe pe care le daţi prin diferite seminţe, de care aveţi sau vă plac. Eu am folosit seminţe de cânepă.
  4. După ce le aşezaţi pe farfurie le daţi la rece şi pâna a doua zi când le consumaţi cu placere.

Simplu de tot, nu? :)

Poftă bună să aveţi!


Spune si altora!
 778     
778
Shares
 
778
Shares
 778    
« Vinete marinate cu usturoi
Bruschette cu ton si rosii »

Trackbacks

  1. Bomboane Raffaello cu mascarpone si fulgi de migdale says:
    November 12, 2014 at 3:44 am

    […] placut denumirea si le-am spus asa tocmai pentru ca seamana cu celebrele si atat de delicioasele bomboane nu numai la gust ci si la aspect. Si in plus… sunt cat se poate de naturale si cu mai putin […]

    Reply
  2. Parada "Bucatar Curajos"- decembrie 2013 | Lecturi si Arome says:
    December 30, 2013 at 3:05 pm

    […] Cei ce participa la aceasta provocare ca si gazde trebuie sa propuna celorlalti blogeri culinari inscrisi o reteta, de desert sau fel pricipal pentru ca acestia sa o prepare dupa propria inspiratie, pastrand insa in linii mari ideea retetei propuse. Cum eu am avut de propus reteta de desert am ales-o pe cea a bombonelelor raw cu prune uscate si stafide. […]

    Reply
  3. Bombonele din merișoare și prune uscate (var. Kadia) | In jurul Kadiei says:
    December 20, 2013 at 10:50 pm

    […] Provocarea dulce a lunii decembrie a fost propusă de Claudia de la Lecturi  și arome […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2013
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316