• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 8, 2013 · 9 Comments

Tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Torturi

Spune si altora!
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    17
    Shares

tort cu mascarponeAm vazut zilele trecute la Ramona pe blog (Piri Piri e Canela) un tort de ciocolata cu crema de lapte condensat si zmeura si m-a tentat sa-l incerc. Am inlocuit insa crema cu lapte condensat cu o crema de mascarpone si fructe de padure iar pe desupra am pus ganache de ciocolata alba.

Reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure

  • Ingrediente pentru reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure:

– pentru blat:

5 oua
100 grame de zahar brun
140 grame faina
60 ml lapte dulce
o jumatate de lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
30 grame de ciocolata alba

– pentru crema

250 grame de mascarpone
250 grame de smantana cu 12 %grasime
200 grame de fructe de padure decongelate si scurse de zeama
o lingura de zahar

– pentru sirop:

130 ml apa (puteti combina si cu zeama ramasa de la decongelare)
o lingura de zahar
o lingura de esenta de rom
o lingura de zeama de la zmeura (optional)

– pentru ganache:

100 grame de ciocolata alba
100 grame de smantana

  • Mod de preparare pentru retea de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure:

Blatul : 

  1. Separam galbenusurile de albusuri.
  2. Frecam bine galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cand devine ca o spuma adaugam laptele.
  3. Albusurile le batem bine impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.
  4. Amestecam treptate abusurile in crema de galbenusuri amestecand incet de jos in sus ca sa se incorporeze bine.
  5. Adaugam ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri  mici, faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt si incorporam bine prin miscari usoare de jos in sus.
  6. Cand totul este bine omogenizat turnam compozitia intr-o tava de tort de fund detasabil in care punem hartie de copt si pe care o dam la cuptorul preincalzit lasand blatul sa se coaca la 180 de grade timp de 20 de minute. Atentie: nu lasati mai mult pentru ca se va arde pe fund!
  7. Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit. Pentru tort am folosit o tava cu inel detasabil de 26 cm.

Crema de mascarpone:

  1. Amestecam bine branza mascarpone cu smantana si  fructele de padure decongelate in prealabil si scurse bine de zeama pe care o lasa in urma decongelarii. Dam la crema rece pentru cinci, zece minute, timp in care facem siropul.

Siropul:

  1. Punem la fiert, intr-o craticioara, apa impreuna cu zeama ramasa de la decongelare, zaharul si cu esenta de rom.
  2. Lasam sa fiarba cam cinci minute cat sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sirop dupa care il lasam sa se raceasca.

Crema ganache de ciocolata alba :

  1. Topim ciocolata alba pe baie de aburi iar cand aceasta devine lichida adaugam smantana si amestecam bine. Lasam sa se raceasca un minut, doua si apoi putem sa o turnam peste blatul montat in prealabil.

Montarea tortului:

  1. Cand blatul s-a racit il taiem in doua pe orizontala. Asezam baza pe platoul unde vom monta tortul si insiropa cu jumatate din catitatea de sirop.
  2. Adaugam peste baza de blat crema de mascarpone si zmeura si intindem bine pe toata suprafata.
  3. Asezam celalalta felie de blat cu fata in sus peste crema si o insiropam bine cu restul de sirop.
  4. Nivelam bine crema pe toate partile de jur imprejurul blatului si cand terminam bagam tortul la frigider pentru aproximativ un fert de ora. Tips: am pus a doua foaie de blat invers pentru ca in felul acesta siropul nu va curge in crema de mascarpone.
  5. Intindem bine crema ganache si lasam sa “cada” si peste margini putina. Daca doriti sa imbracati tot tortul cu crema ganache dublati cantitatile de ciocolata si smantana. ;)
  6. Ornam cu ciocolata alba rasa si cateva fructe de padure dupa care dam tortul la frigider si il servim a doua zi cu pofta.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    17
    Shares
  •  
    17
    Shares
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
« Piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi
Cozonac cu nuca (reteta traditionala) »

Comments

  1. Elena says

    July 1, 2015 at 6:34 pm

    Am rugamintea ca la retetele de torturi sa scrie-ti diametrul folosit al tavii ff important par contre cantitatile.
    Merci.

    Reply
    • Claudia V says

      July 1, 2015 at 7:02 pm

      Multumesc pentru atentionare, Elena. Ai dreptate, ar fi trebuit sa scriu si asta. Am specificat acum in text ca am folosit o tava de 26 de cm.
      O seara frumoasa!

      Reply

Trackbacks

  1. Tort cu ciocolata si migdale - Lecturi si Arome says:
    October 30, 2020 at 1:25 pm

    […] glazura de ganache procedam ca in reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure si glazuram tortul lasand sa cada peste margini o parte din crema […]

    Reply
  2. Tort cu mere caramelizate, mascarpone si ciocolata - Lecturi si Arome says:
    July 31, 2016 at 7:02 pm

    […] Astazi o sa va scriu reteta de tort cu mere caramelizate, mascarpone si ciocolata alba, tortul pe care l-am facut de ziua sotului meu. El si-ar fi dorit sa facem aceeasi reteta de tort cu mere intregi caramelizate pe care il stiti deja insa eu i-am sugerat sa incercam o alta varianta a acestuia. De data aceasta una cu merele taiate cubulete si cu crema de ciocolata alba si mascarpone. […]

    Reply
  3. Tort cu crema panna cotta din lapte de cocos says:
    March 24, 2016 at 10:43 am

    […] zis ca nu strica sa profit de fructele de sezon care sunt din belsug peste tot si sa improvizez un tort usor de facut. Insa am vrut sa fie altceva, nu clasicul tort pe care il fac de obicei asa ca, […]

    Reply
  4. Retete de deserturi festive - Lecturi si Arome says:
    September 10, 2014 at 3:02 pm

    […] Tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure […]

    Reply
  5. Tiramisu cu crema zabaglione | Lecturi si Arome says:
    August 1, 2014 at 6:11 pm

    […] 250 grame mascarpone […]

    Reply
  6. Tort cu blat de nuci si ganache de ciocolata | Lecturi si Arome says:
    January 7, 2014 at 4:08 am

    […] Peste blatul astfel format turnam crema ganache pe care o preparam ca aici. […]

    Reply
  7. Tort cu ciocolata si migdale | Lecturi si Arome says:
    December 26, 2013 at 3:52 pm

    […] glazura de ganache procedam ca in reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure si glazuram tortul lasand sa cada peste margini o parte din crema […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

November 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« Oct   Dec »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316