Este o vorba din batrani. Se zice, pe buna dreptate ca nevoia te invata. Cum cel mic refuza sa manance morcov… nevoia m-a facut sa gasesc o solutie asa ca i-am facut aceste bombonele raw cu morcov si nuca de care a fost foarte incantat ;)
Reteta de bombonele raw de morcov si ciocolata
- Ingrediente bombonele raw de morcov si ciocolata
150 grame de morcov ras pe razatoarea mica
80 grame de nuca macinata
trei linguri de unt de cacao topit
trei lingurite de sirop de artar (sau dupa gust) – vezi aici de care
doua/trei lingurite de cacao
- Mod de preparare bombonele raw de morcov si ciocolata
- Intr-un castron amestecam morcovul ras cu nuca macinata.
- Adaugam cacao, untul de cacao topit si mierea de albine.
- Amestecam totul bine ca sa se omogenizeze si formam din compozitia rezultata, bilute pe care, pentru un aspect mai frumos le putem da prin cacao.
- Le punem la frigider ca sa se intareasca si apoi… dispar cu rapiditate, va asigur ;)
Pofta buna sa aveti!
Jorjette says
Au iesit foarte bune! Bogdan m-a intrebat: “Pot sa mai mananc?” :)
Claudia V says
:)) Ma bucur ca v-au placut!
Poze nu ai facut? Sa avem si noi dovada :p
Jorjette says
Bombonelele le-am pus la frigider, astept…
Prajitura…zilele viitoare..
Claudia V says
:) Ok, atunci astept impresii despre bomboane ;)
Jorjette says
De cand ai postat reteta ma tot gandesc la ele, si aveam de toate, mai putin cacao, si azi mi-am cumparat si ma pun neaparat sa fac…azi mi-am facut plinul si in zilele ce urmeaza vreau sa o fac si pe aia cu gem parca….
Merci de idei!!
Claudia V says
Cu placere, Jorjette :) Sa faci prajitura cu gem si nuca pentru ca e prea buna :)))
Si fa si poze ca sa vad cum ti-au iesit ;)
nadina toia says
CRED CA UNTUL DE COCOS E LA FEL DE POTRIVIT! Grozave si in post!
Loriana says
Multumesc, Claudia, o sa incerc si eu cu unt din lapte de vaca, te anunt cum au iesit :)
Claudia V says
Chiar te rog sa imi spui daca ies bine si asa ca pana mai incerc eu dureaza :)
Loriana says
Ce pofta mi-ai facut, Claudia! Si gustose si sanatoase, trebuie sa le incerc neaparat. O intrebare: se poate inlocui cu ceva untul de cacao?
Claudia V says
Ma bucur ca-ti place reteta,Loriana :)
Din pacate nu as putea sa spun daca si cu ce s-ar putea inlocui untul de cacao pentru ca nu am incercat cu altceva.Am folosit unt de cacao pentru proprietatea lui de a se intari mai tare. Presupun ca se poate folosi si unt din lapte de vaca doar ca vor iesi un pic mai moi.
O sa incerc si varianta asta si revin cu un update :)