V-am promis saptamana trecuta, cand am publicat reteta de curd de capsuni ca va voi spune si o reteta in care sa folositi aceasta crema. Nu eram atunci decisa la ce sa o folosesc. Ma tenta sa incerc un tort gen entremet, dar cum acesta ia mult timp si cum timpul la mine mereu este limitat am ales pana la urma sa fac ceva mai rapid dar la fel de gustos: inghetata din curd de capsuni :)
Buna ideea, nu? Si super rapida reteta mai ales atunci cand ai curdul deja facut, mai ai la dispozitie si un aparat de facut inghetata. Floare la ureche. Cum curdul este in sine o crema destul de calorica si consistenta, simplu fapt ca am adaugat-o la o cantitate dubla de smantana a facut sa am baza perfecta pentru o inghetata din curd de capsuni.
Pentru cei ce inca nu stiu, sau nu au vazut reteta de curd de capsuni si cardamom, mentionez ca aceasta, desi are o denumirea usor exotica, nu este altceva decat o crema pe baza de unt si oua al carui ingredient principal este un suc de fructe. Practic se poate face curd din orice fel de fruct, cel mai popular fiind insa curdul de lamaie. Pe care culmea, inca nu l-am incercat. Am testat deja acum doi ani un curd de capsuni simplu, anul trecut un curd de visine si acum curdul acesta de capsuni si cardamom.
Vezi mai jos cum se face un tiramisu cu capsuni!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Si imi place atat de mult aceasta crema dulce acrisoara incat o sa mai urmeze si alte retete din acest gen de crema care a devenit preferata mea pentru ca e simplu de placut si foarte versatila. Curdul se poate folosi in foarte multe combinatii, in retete de deserturi cum ar fi torturile, prajiturile de tot felul si chiar inghetate cum este si reteta de inghetata din curd de capsuni de astazi.
- 400 grame de curd de capsuni
- 600 grame de smantana de 12%
Mod de preparare pentru inghetata din curd de capsuni
- Pregatim curdul de capsuni asa cum am explicat pe larg in reteta de aici dupa care il dam la frigider pana cand se raceste. Se poate face cu doua, chiar si trei zile inainte si pastra la frigider In acest fel, atunci cand veti face inghetata timpul de preparare se va scurta considerabil.
- Batem foarte bine smantana, cu mixerul sau cu un tel, asa cum am explicat aici, pana cand aceasta devine aerata si obtinem din ea frisca.
- Turnam curdul de capsuni (bine racit) peste frisca si amestecam cu ajutorul unei spatule de silicon pana la completa incorporare.
- Punem compozitia obtinuta in vasul aparatului de facut inghetata, pregatit in prealabil conform instrunctiunilor), pornim aparatul si lasam sa mearga pana cand obtinem consistenta de inghetata.
- Turnam inghetata intr-un vas incapator si dam la frigider pana a doua zi cand o servim cu pofta aceasta delicioasa inghetata din curd de capsuni turnand pe deasupra si putin sirop concentrat de capsuni (vezi aici reteta).
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de inghetata:
Inghetata de coacaze negre si iaurt grecesc (click aici pentru reteta)
Inghetata cu dulceata de trandafiri (click aici pentru reteta)
Inghetata de capsuni cu mascarpone (click aici pentru reteta)
Distribuie si tu daca iti place. Multumesc!
Antoaneta says
Si daca nu am aparat de facut inghetata??!? :P
Claudia V says
Congelezi si din 30 in 30 de minute scoti si amesteci compozitia. Repeti operatiunea in felul asta de vreo 3-4 ori. Impiedica formarea de ace de gheata ;)
Iuliana says
Ah, ce bunatate! Zi-mi ca mai ai si pentru mine! :)
Claudia V says
O portie mica mai am. Pentru tine daca vii repede :p