Prajitura simpla cu cirese de astazi, sau poate cea mai simpla prajitura in general pentru ca ciresele se pot inlocui cu orice alt fruct, este o reteta pentru incepatori dar si pentru cei ce nu pre au mult timp la dispozitie de petrecut in bucatarie. Si in acelasi timp este un dulce simplu, gustos si delicios.
Pentru reteta de prajitura simpla cu cirese de astazi m-am inspirat dintr-un pliant publicitar de la LIDL. Vazusem saptamana trecuta o reteta de tarta cu caise care mi-a facut cu ochiul insa cum pe la noi caisele inca sunt scumpisoare si prefer sa la consumam ca atare sau in smoothie-uri, iar ciresul din curte abia ca isi mai poate tine recolta pe ramuri, am preferat sa fac o prajitura simpla cu cirese, ca tot aveam destule.
Ca si tehnica seamana putin cu cea de chec doar ca aluatul e usor mai gros decat cel de chec insa la fel de gustos. Nu are in compozitie praf de copt pentru ca, practic, totul se bazeaza pe aerarea albusurilor prin baterea acestora foarte bine. Veti avea deci, nevoie de un mixer bun care sa faca treaba rapid. Se poate, evident si cu telul, manual, doar ca va dura mai mult pana cand veti pune prajitura in tava.
Vezi mai jos si reteta video de prajitura rapida cu cirese!
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE și tu la canalul de Youtube!
Asa, cu un mixer bun, eventual unul fix, puneti albusurile in vas, lasati mixerul sa isi faca treaba si voi puteti, de exemplu sa curatati ciresele intre timp. Apoi continuati de combinat restul ingredientelor si gata, prajitura poate fi data la cuptor. Simplu, nu-i asa? :)
- 3 oua
- 210 grame de faina alba de grau
- 120 grame de zahar
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 plic de zahar vanilat
- o lingura de esenta de vanilie
- un varf de cutit de sare
- 300 grame de cirese curatate de samburi
Mod de preparare pentru reteta de prajitura simpla cu cirese
- Aprindem cuptorul la 150 de grade si pregatim o tava de 23/24 cm , in care punem hartie de copt.
- Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate.
- Adaugam sarea peste albusuri si le batem spuma, cu ajutorul mixerului dat la viteza mare.
- Cand acestea formeaza varfuri adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana cand se intaresc bine si devin ca o bezea.
- Adaugam si galbenusurile treptat mixand in continuare, dupa care micsoram viteza la minim si adaugam, turnand in fir subtire si uleiul, incorporandul.
Vezi mai jos cum se face un blat pentru torturi si prajituri
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- La final adaugam esenta de vanilie si faina pe care o incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari usoare, de joc in jus, pentru a pastra aerarea abusurilor obtinuta mai devreme.
- Turnam compozitia in tava pregatita in prealabil si punem, din loc in loc, ciresele.
- Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata putem scoate tava din cuptor.
- Lasam prajitura la racit dupa care o taiem bucati de forma si dimensiunea dorita, pudram cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos si servim cu pofta :)
Pofta buna la prajitura simpla cu cirese!
Alte retete cu cirese:
Clafoutis cu cirese (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Prajiturica asta e perfecta cu orice fructe si tare-mi aminteste de copilarie. Mama o facea foarte des.
Claudia V says
Asa am gandit si eu ca merge cu orice fruct! Asa ca voi incerca si alte variante cat de curand.