• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 17, 2016 · 6 Comments

Lasagna cu spanac si ricotta

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 8     
8
Shares

Daca toata saptamana asta ne-am delectat cu ceva dulce, fie el o prajitura, o  inghetata sau un gem, e timpul si pentru o mancare mai serioasa ca doar mai si mancam, nu doar gustam deserturi, nu? Asa ca va propun o reteta usor de facut de… lasagna cu spanac si ricotta. Adica varianta vegetariana a faimoasei retete de lasagna cu carne, atat de indragita de italieni si nu numai.

In mod obisnuit, o reteta de lasagna are in compozitie si un sos bechamel, adica un sos alb cu unt, lapte si faina. Un sos destul de caloric si mai greu de digerat. Asa ca eu am preferat sa incerc o alta varianta de a face lasagna, mai dietetica si mai pe gustul nostru, inspirata fiind o reteta dintr-o carte de bucate a lui Jamie Oliver, si anume un sos cu iaurt si suc de rosii.

lasagna cu spanac

Este, o sa vedeti, o reteta simpla si usor de facut, relativ rapida, daca nu punem la socoteala timpul de asteptare cat se gateste in cuptor. Practic sosul acela de iaurt si rosii va gati si inmuia foile de lasagna si le va da in final un gust usor acrisor, complementar cu dulceata din spanac si ricotta. Noua ne-a placut varianta asta mai dietetica. Sunt curioasa voi ce parere aveti, dupa ce o incercati :)

Reteta de lasagna cu spanac si ricotta

  • Ingrediente pentru reteta de lasagna cu spanac si ricotta

250 grame de ricotta
400 spanac congelat
400 grame de paste tip lasagna
o lingura de ulei
doi catei de usturoi
doua oua
o jumatate de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper macinat
un sfert de lingurita de nucsoara macinata
cinci linguri de iaurt (de casa am avut eu)
sapte linguri de suc de rosii (de casa am avut eu)
cinci-sase linguri de parmezan ras

putin ulei pentru uns tava

lasagna cu ricotta si spanac

  • Mod de preparare pentru reteta de lasagna cu spanac si ricotta
  1. Punem uleiul in tigaie si il incalzim usor.
  2. Adaugam usturoiul curatat si taiat marunt, dupa care punem spanacul congelat si lasam sa se dezghete in tigaie, pe masura ce se gateste. Sau invers :)
  3. Cand spanacul s-a dezghetat si a scazut toata apa lasata il dam deoparte si il lasam la racit.
  4. Separat, punem branza intr-un castron, adaugam ouale batute bine si apoi, cand spanacul e racit il punem si pe acesta.
  5. Asezonam cu sare, piper si nucsoara macinata.
  6. Aprindem cuptorul la la 180 grade si pregatim o tava in forma dreptunghiulara, de chec, din yena, de 10/24 cm.
  7. O ungem putin cu ulei si asezam pe fundul acesteia un rand de foi de lasagna. Peste ele punem cateva linguri din compozitia de ricotta si spanac, parmezan si apoi alt rand de foi de lasagna. Continuam asa pana cand umplem pana sus tava.
  8. Ultimul strat va trebui sa fie unul din foi de lasagna peste care vom turna compozitia de iaurt si suc de rosii, ametecate in prealabil.
  9. Cu ajutorul unui cutit ”ridicam” usor, pe laterala foile de lasagna ca sa permitem lichidului sa intre si in profunzime si sa cuprinda si foile din partea de jos.
  10. Dam tava la cuptor pentru aproximativ o ora, pana cand tot iaurtul de deasupra devine uscat.
  11. Taiem felii si servim lasagna cu spanac calda si cu pofta :)

lasagna cu spanac

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Gem de cirese cu menta
Cum sa transezi economic un pui – reteta video »

Comments

  1. Raluca says

    April 25, 2020 at 5:38 pm

    Minunată rețetă! Am facut-o deja de două ori. Înainte sa o gasesc, n-am îndrăznit să fac niciodată lasagna, pentru că mă descuraja sosul Béchamel, care mi se pare prea sățios. Im schimb, mie mi-au intrat mult mai puține foi. Concluzia este ca, oricum, reteta este superba si am inclus-o in “repertoriul” meu.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 25, 2020 at 8:48 pm

      Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut!
      Si eu am patit la fel ca si tine pana cand mi-am facut curaj si am incercat altceva in loc de sosul Bechamel care e foarte gustos dar e mult prea ”greu”. Si de atunci am mai mancat si noi lasagna :))

      Reply
  2. anasylvi says

    January 30, 2018 at 10:48 am

    Buna idee atunci cand am vegetarieni la masa sau nu am chef de carne! Multumesc!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 30, 2018 at 6:09 pm

      Ma bucur ca iti place ideea! Sa stii ca eu nu prea ma omor dupa lasagna cu carne.Mai mult imi place aceasta varianta.

      Reply
  3. Iuliana says

    June 20, 2016 at 8:11 am

    Imi place reteta ta cu sosul de iaurt! Ca sa nu mai spun ca eu sunt ca ne-oamenii, prefer lasagna fara carne, deci cu spanac e perfecta pentru mine :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 20, 2016 at 8:12 am

      :)))))))))) hai mai, ca ne-oamenii, zau asa….

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316