• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 9, 2016 · 3 Comments

Curd de capsuni cu cardamom

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Nu e prima data cand fac curd de capsuni. Am mai facut si acum doi ani si mi-a placut aceasta crema foarte mult asa incat anul trecut am testat-o in varianta de curd de visine. Este o crema pe baza de suc de fructe, unt si oua si merge de minune la torturi si prajituri in combinatii fel si chip.

Cum anul acesta recolta de capsuni din gradina noastra a fost mai buna decat anul trecut dar ploile din multe din perioada lor de coacere au distrus multe dintre ele, am fost nevoita sa gasesc o solutie pentru a consuma capsuni din care nu aveam cum face un gem pentru ca erau putine cantitativ si nici nu erau suficient de estetice pentru a face un desert mai ochios.
curd de capsuni si cardamom

Asa ca ne-am bucurat de ele cat am putut in varianta raw si am facut si o crema cu oua si unt, adica un curd de capsuni. Insa, cum rar fac de doua ori aceeasi reteta cap coada si imi place sa experimentez, de data asta am facut varianta de curd de capsuni cu cardamom.

Practic e cam aceeasi reteta de curd de capsuni pe care o stiti deja si pe care o gasiti aici doar ca diferita putin modul de preparare pentru ca are si o alta aroma. In plus, e o crema mai fina pentru ca am indepartat si samburii din compozitia de suc de capsuni. O crema rafinata si gustoasa cu care voi pregati in zilele urmatoare ceva bun. Sincera sa fiu inca nu stiu ce anume dar sigur o sa va spun si o sa aveti reteta.

Pana atunci insa, daca mai aveti capsuni nu ezitati sa faceti acest curd de capsuni cu cardamom. Nu este o reteta greu de facut doar ca o sa va trebuiasca ceva mai multa rabdare pana se gateste crema, aceasta fiind una care se face prin coacerea lenta a oului pe baie de aburi si poate sa dureze. Dar merita efortul, va garantez :)

Reteta de curd de capsuni si cardamom

  • Ingrediente pentru reteta de curd de capsuni si cardamom

400 grame de capsuni
70 grame de unt cu 82% grasime
doua oua
100 grame de zahar
cinci pastai de cardamom

  • Mod de preparare pentru reteta de curd de capsuni si cardamom
  1. Spalam, curatam, taiem bucati si apoi pasam capsunile cu ajutorul blenderului.
  2. Piureul de capsuni rezultat il strecuram cu ajutorul unei strecuratori, separand semintele de pulpa, asa cum am procedat si in reteta de sirop concentrat de capsuni (vezi aici reteta).
  3. Desfacem pastaile de cardamom si punem semintele in sucul de capsuni dupa care il lasam sa dea doua, trei clocote pe foc.
  4. Stingem focul, acoperim cu un capac si lasam la infuzat pana cand ajunge la temperatura camerei.
  5. Odata racit, strecuram sucul si dam deoparte semintele de cardamom.
  6. Batem ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  7. Amestecam sucul de la capsuni, racit in prealabil, in compozitia de oua si amestecam bine.
  8. Punem compozitia obtinuta intr-o oala pe care o asezam pe baie de aburi, adica intr-o alta oala mai mare in care avem apa fierbinte, avand grija ca fundul vasului in care avem crema sa nu atinga apa care clocoteste.curd de capsuni
  9. Punem pe aragaz, la foc mic, si lasam sa fiarba apa, amestecand continuu in crema.
  10. Dupa aproximativ zece minute, cand observam ca incepe sa se ingroase crema, adaugam untul taiat cubulete, dupa are amestecam si lasam crema sa scada si sa se gateasca pana cand ajunge la consistenta unei budinci. Nota: Amestecati continuu, altfel riscati sa transformati crema in omleta!
  11. Cand crema a ajuns la consistenta dorita (poate dura chiar si 20 de minute), luam vasul de pe baie de aburi si continuam sa amestecam pana cand se raceste, pentru a nu se taia untul din crema.
  12. Am obtinut astfel un delicios curd de capsuni cu cardamom pe care il vom putea pune intr-un borcan si lasa la frigider chiar si doua saptamani daca borcanul este sterilizat. Intrebarea este cine va rezista sa pastreze crema atata timp ;)

Pofta buna sa aveti!

Retete cu curd de capsuni

Prajitura cu curd de capsuni si ciocolata (click aici pentru reteta)

tiramisu cu curd

Tort cu blat de nuca si curd de capsuni (click aici pentru reteta)

tort cu blat de nuca si curd

 


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Gogosi cu iaurt (FARA drojdie)
Midii prajite »

Comments

  1. Iuliana says

    June 20, 2016 at 9:04 am

    M-ai innebunit! Capsuni si cardamom, ce combinatie de vis!

    Reply
    • Claudia V says

      June 20, 2016 at 9:06 am

      Sa stii ca da! :) Excelenta combinatia!

      Reply

Trackbacks

  1. Inghetata din curd de capsuni - Lecturi si Arome says:
    June 15, 2016 at 9:41 am

    […] Pentru cei ce inca nu stiu, sau nu au vazut reteta de curd de capsuni si cardamom, mentionez ca aceasta, desi are o denumirea usor exotica, nu este altceva decat o crema pe baza de unt si oua al carui ingredient principal este un suc de fructe. Practic se poate face curd din orice fel de fruct, cel mai popular fiind insa curdul de lamaie. Pe care culmea, inca nu l-am incercat. Am testat deja acum doi ani un curd de capsuni simplu, anul trecut un curd de visine si acum curdul acesta de capsuni si cardamom. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316