• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 16, 2016 · 4 Comments

Gem de cirese cu menta

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Anul asta in sfarsit ciresii din gradinia noastra au facut rod. Un rod bogat si gustos. Cirese mari, carnoase, dulci si bune. Am facut din cateva o prajitura simpla cu cirese, am mancat pe saturate dar am zis ca totusi un borcan, doua de dulceata, pentru la iarna nu ar strica sa fie in camara. Insa dulceata are mult zahar in compozitie asa ca pana la urma am ajuns la a face gem de cirese.

Si ca sa nu fie chiar un simplu gem de cirese, mamei mele, ca ea l-a facut, i-a venit ideea sa il aromatizeze cu putina menta. Ceea ce s-a dovedit a fi o foarte buna ideea. Combinatia de cirese cu menta, din punctul nostru de vedere, adica al gusturilor noastre este una foarte buna.

gem de cirese

Daco aveti si voi multe cirese si nu stiti ce sa mai faceti cu ele va recomand si dulceata de cirese. Diferenta intre ele e ca la gem am pasat usor fructele iar la dulceata le-am lasat intregi. Tot pentru a le pastra pe iarna mai puteti sa le puneti la congelator in caserole asa cum am explicat aici.

Mai puteti incerca o prajitura rapida cu cirese (vezi aici reteta) sau un clafoutis cu cirese (vezi aici reteta) si, de ce nu, chiar un chec cu cirese a carui reteta o gasiti aici.

Gem de cirese cu menta
 
Save Print
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Ingrediente
  • 2 kg cirese curatate de samburi
  • 1 kilogram de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • trei crengute de menta
3.5.3208

Mod de preparare pentru reteta de gem de cirese cu menta

  • Ciresele, spalate bine si curate de samburi le pasam in robotul de bucatarie folosind functia ”pulse” ca sa le maruntim. Atentie sa nu le transformam intr-o pasta omogena ca pentru smoothie. Pasam doar cat sa le zdrobim. Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi masina de tocat carne.
  • Punem zaharul peste cirese si lasam, fie peste noapte, fie doar doua-trei ore, cat sa se topeasca zaharul si sa mai lase din zeama.
  • Punem ciresele intr-o oala cu fund dublu (ideal ar fi sa fie o oala pe care sa o folosim doar pentru a face gemuri/dulceturi) si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand se leaga.

Vezi mai jos cum se face dulceata de cirese dulci!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru a fi primul care afla noutatile!

  • Cand vedem ca incepe sa se ingroase adaugam lamaia si menta pe care o vom scoate la final.
  • Pentru a vedea daca este gata gemul de cirese, punem putin pe o farfurie si lasam sa se raceasca. Daca gemul este legat, asa fierbinte il turnam in borcane sterilizate in prealabil. Punem capacele, intoarcem invers borcanele, acoperim cu o patura ca sa se raceasca lent si apoi le putem pastra pe iarna, in camara.

gem de cirese cu menta

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de gem/dulceata:

Dulceata din fructe de soc (click aici pentru reteta)

dulceata din fructe de soc

Gem de coarne si mere (click aici pentru reteta)

gem de coarne

Dulceata de visine cu aroma de lavanda (click aici pentru reteta)

 dulceata de visine fara zahar


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Inghetata din curd de capsuni
Lasagna cu spanac si ricotta »

Comments

  1. Iuliana says

    June 20, 2016 at 8:59 am

    Cred ca are o aroma minunata!

    Reply
    • Claudia V says

      June 20, 2016 at 9:01 am

      Da! Am fost surprisa de cat de bun poate fi in varianta asta :)

      Reply

Trackbacks

  1. Gem de rubarbar cu mere si ghimbir - Lecturi si Arome says:
    July 21, 2016 at 11:08 am

    […] Gem de cirese cu menta (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Lasagna cu spanac si ricotta - Lecturi si Arome says:
    June 17, 2016 at 6:43 am

    […] toata saptamana asta ne-am delectat cu ceva dulce, fie el o prajitura, o  inghetata sau un gem, e timpul si pentru o mancare mai serioasa ca doar mai si mancam, nu doar gustam deserturi, nu? Asa […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316