Mare lucru nu-i de povestit la reteta asta de inghetata de coacaze negre si daca urmariti blogul, abonati la newsletter fiind, stiti deja sa o pregatiti pentru ca am mai publicat alte retete acest gen de inghetata din fructe. Este preferata mea pe motiv ca este rapid de facut si este sanatoasa, rezultat fiind al combinatiei dintre fructe, iaurt si smantana in diverse procente.
Initial m-am gandit nici sa nu mai scriu reteta dar apoi am zis, de ce nu? Anul viitor, cand o sa vreau sa fac alta inghetata cu afinele din gradina o sa rasfoiesc pur si simplu cartea de bucate virtuala a blogului si o sa refac reteta. Sau, cine stie, poate o sa vreau sa incerc ceva nou, in alte combinatii. :) De fapt asta e si unul din motivele pentru care am decis sa imi notez virtual retetele: sa nu le uit la nevoie chiar daca de cele mai multe ori prefer sa incerc combinatii noi si pe cele vechi sa le las la pastrare. Sau la testare de catre altii ;)
Astazi facem deci, impreuna o inghetata de coacaze negre si iaurt grecesc, asa ca sa fie mai gustoasa ;) Daca nu aveti iaurt grecesc e bun si unul obisnuit insa cu siguranta nu va iesi la fel de gustoasa.
Reteta de inghetata de coacaze negre si iaurt grecesc
- Ingrediente pentru reteta de inghetata de coacaze negre si iaurt grecesc
250 coacaze
400 iaurt grecesc
250 smantana 20%
trei linguri de zahar
- Mod de preparare pentru reteta de inghetata de coacaze negre si iaurt grecesc
- Spalam coacazele, le punem in blender (mini tocator electric) si le pasam pana cand se transforma in piure de fructe.
- Daca doriti o inghetata fina sau va deranjeaza coaja si micii samburi de la afine, strecurati piureul si folositi doar ce ramane pentru a face inghetata. Eu am pus piureul asa cum era pentru ca e mai nutritiv cu samburi si coaja. Scopul nu este sa satisfacem doar papilele gustative ci si sa ne alimentam sanatos.
- Peste piureul de fructe, strecurat sau nu, adaugam iaurtul, smantana si zaharul si amestecam unul, doua minute pana se omogenizeaza compozitia pe care o turnam mai apoi in bolul de la masina de facut inghetata pe care il folosim conform instructiunilor.
- Dupa ce inghetata e gata, o transferam intr-un vas pe care il dam la congelator pana a doua zi sau pana cand dorim sa o consumam. Nu uitati sa scoateti vasul cu inghetata din congelator cu minim jumatate de ora inainte de a dori sa o serviti.
Pofta buna sa aveti!
Laura says
Imi place mult cum arata si cel putin pare mai credibila(naturala) decat ceea ce cumparam(asteptarile sunt mari). O sa-i dau o incercare, nu prea m-am avantat atat de mult in a face inghetate, le-am preferat gata facute.
Claudia V says
Multumesc! :) Te asigur ca sunt mult mai bune decat cele de cumparat. Adica mai sanatoase! ;)
Iuliana says
Bun, si mie imi plac inghetatele de iaurt cu fructe. Mai ramane sa fac rost de coacaze, ca pe la noi n-am vazut! :(
Claudia V says
Eu am avut o mana de coacaze din gradina, exact cat sa imi ajunga pentru o inghetata :)