• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 28, 2015 · 8 Comments

Salata de sfecla rosie cu sos de iaurt

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Salate/Garnituri

Spune si altora!
 5     
5
Shares

salata de sfecla rosie

Ca imi place sa merg in vizita in bucatariile virtuale ale altor pasionati de gatit stiti deja. Marturia stau interviurile pe care le-am facut cu o parte dintre ei dar si retetele pregatite in urma provocarilor culinare la care am participat si cu ocazia carora am cunoscut bloguri si oameni noi. Luna asta am descoperit-o pe Craita si pe Sidonia (sidyskitchen) a carei invitatie de a participa la parada ce urmeaza a fi organizata pe blogul ei pentru provocarea “Weekend cu spor” nu am putut sa o refuz.

Am descoperit un blog cu retete interesante si multe dintre ele mi-au facut cu ochiul. Cum insa sunt in perioada de dupa sarbatori, in care un pic de dieta se impune, am ales sa pregatesc de la ea o reteta simpla si sanatoasa, o reteta rapida, care se incadreaza perfect cu genul de retete cu care sunteti deja obisnuiti, o salata de sfecla rosie cu sos de iaurt.

Nu puteam rata sa incerc si aceasta combinatie dupa ce am testat deja separat reteta de sfecla cu nuca si usturoi si cea de sos din iaurt cu turmeric. Asa, ca inspirata de reteta Sidoniei le-am combinat. Ce a iesit?! O sa va las pe voi sa testati si sa imi spuneti daca va place combinatia. Mie mi-a placut foarte mult!

Reteta de salata de sfecla rosie cu sos de iaurt

  • Ingrediente salata de sfecla rosie cu sos de iaurt

o sfecla rosie fiarta (de dimensiune medie)
trei linguri de iaurt grecesc
o lingura de ulei de masline
doi catei de usturoi
sare

  • Mod de preparare salata de sfecla rosie cu sos de iaurt
  1. Curatam de coaja sfecla rosie fiarta in prealabil si o dam pe razatoarea mare.
  2. Curatam si usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
  3. Amestecam, intr-un castron trei linguri de iaurt grecesc si o lingura de ulei si usturoiul ras.
  4. Scurgem bine sfecla de zeama si punem peste ea sosul de iaurt.
  5. Potrivim gustul de sare si omogenizam bine totul.
  6. Dam salata la frigider cateva ore ca sa se intrepatrunda aromele si apoi o consumam cu pofta ca si aperitiv, alaturi de o bucata de paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau ca si garnitura langa o friptura din carne de porc si carnati la cuptor.

Pofta buna sa aveti!

Alternative:

Piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi (click aici pentru reteta)

piure de sfecla

Salata de sfecla rosie cu hrean (click aici pentru reteta)

salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea (click aici pentru reteta)

salata de sfecla rosie cu nuca


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Cum sa gatesti cu alimente care combat cancerul (recenzie)
Carte de bucate lunara – ianuarie 2015 »

Comments

  1. CristinaP says

    February 3, 2015 at 2:40 pm

    eu fac exclusiv cu sfecla cruda (1 sfecla +1 morcov +1 mar + ulei de masline + otet baslamic + usturoi) ; dar cu iaurt inca nu am incercat

    Reply
    • Claudia V says

      February 3, 2015 at 2:44 pm

      La mine e invers. Eu cu iaurt am mai facut dar nu cu legumele crude :)
      Insa mi-ai dat o idee ;)

      Reply
  2. CristinaP says

    January 31, 2015 at 8:59 am

    Am o intrebare: pot face salata si cu sfecla raw? Mintea mea ar zice ca da :)))

    Reply
    • Claudia V says

      January 31, 2015 at 3:01 pm

      :) Cristina, nu am incercat drept sa zic.
      Dar cred ca se poate, adica am mai intalnit retete in care sfecla era cruda.
      Daca incerci spune-mi si mie daca e ok si varianta asta :)

      Reply
  3. simonacallas says

    January 30, 2015 at 6:47 pm

    Superb arata salata, dar si painica de langa ea :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 31, 2015 at 7:04 am

      Multumesc, Simona!
      Sa stii ca amandoua sunt la fel de gustoase precum arata ;)

      Reply
  4. Sidonia Toncean says

    January 28, 2015 at 12:40 pm

    Iti multumesc fata draga pentru tot ce ai facut.Din citeva alimente se poate face papa bun , simplu de tot, imi place cum ti-a iesit ! O salata sanatoasa ce dispare repede din farfurii !
    Te tzuc !

    Reply
    • Claudia V says

      January 28, 2015 at 12:46 pm

      Eu iti multumesc, Sidonia pentru ideea asta atat de simpla si incredibil de gustoasa.
      As mai fi gatit eu multe de la tine dar le las pe data viitoare ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2015
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316