• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 4, 2015 · 3 Comments

Salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Salate/Garnituri

Spune si altora!
 27     
27
Shares

salata de sfecla rosie cu nuca

Am facut aceasta minunatie de salata de sfecla rosie cu nuca intr-o zi, cand eram singura acasa. De aici si cantitatile mici pe care le veti vedea trecute la ingrediente. Am facut-o doar pentru o singura persoana. Si am fost inspirata sa o fotografiez ca sa va pot da si voua reteta iar data viitoare o voi pregati pentru toata familia.

Totul a pornit de la o sfecla rosie pe care o copsesem cu o zi inainte si care inca nu isi gasise intrebuintarea. De fapt am copt doua sfecle rosii. Una insa am transformat-o intr-un desert a carui reteta o sa o scriu sper, in curand.

Cum doream un pranz rapid si sanatos, si cum langa sfecla pusa la pastrare in frigider, vecina ii era si o bucatica de branza de telemea, am zis… de ce nu?! Si am facut aceasta salata de sfecla cu nuca. Pai cu nuca stiam deja ca merge foarte bine combinata pentru ca fac des aceasta reteta de salata de sfecla, pe care o stiti deja daca imi urmariti blogul, asa ca mergeam la sigur.

Si ca sa fie o salata un pic mai altfel am folosit nu doar nuca usor rumenita ci si putin ulei de nuci de la Solaris pe care am fost incantata sa il folosesc la aceasta salata de toamna gustoasa si sanatoasa. Un strop de otet balsamic, putin patrunjel si putina sare au completat tabloul acestei minunate salate de sfecla rosie cu nuci, atat de usor de facut.

Daca nu aveti ulei de nuci puteti folosi orice alt fel de ulei. Un gust mai bun are totusi daca folositi acest ulei datorita aromei sale puternice tot de nuca. Dar si pentru proprietatile lui. Dupa cum se stie acesta are un continut foarte bogat de acizi grasi nesaturati Omega 3 si 6 (73-84%) si foarte putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic) fiind deci net superior uleiului de soia sau uleiului de porumb, de exemplu, care au un continut mult mai mare de acizi grasi saturati. Este recomandat in regimul persoanelor care sufera de hipercolesterolemie, anemie, reumatism sau artroze.

Reteta de salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea

  • Ingrediente pentru reteta de salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea

sase-sapte felii de sfecla rosie coapta in prealabil
o felie de branza telemea
o lingura de ulei de nuci de la Solaris
o lingurita de otet balsamic
un strop de sare
cateva frunzulite de patrunjel
o mana de nuci taita grosier
un catel mic de usturoisalata de sfecla rosie cu nuca

  • Mod de preparare pentru reteta de salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea
  1. Taiem sfecla rosie felii de grosimea dorita. Daca este mai mare feliile le putem taia in jumatate ca sa arata frumos pe farfurie.
  2. Intr-o canita mica pregatim dressing-ul: amestecam uleiul de nuci cu otetul si un strop de sare pana cand devine o emulsie. Atentie la cata sare puneti! Retineti ca si branza telemea este sarata!
  3. Adaugam si cateva frunzulite de patrunjel taiat cat mai marunt si amestecam.
  4. Nucile, tocate grosier le prajim doua trei minute intr-o tigaie incinsa doar cat sa se rumeneasca putin.
  5. Peste feliile de sfecla asezate frumos in farfurie presaram putina branza telemea si nucile, apoi turnam peste ele si dressing-ul de ulei de nuci.
  6. Presaram si cateva frunze de patrunjel netocate si… gata salata noastra sanatoasa si savuroasa.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 27     
27
Shares
 
27
Shares
 27    
« Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant
Rosii in bulion pentru iarna – fara conservant »

Comments

  1. Iuliana says

    September 7, 2015 at 1:37 pm

    Imi place sfecla rosie in orice combinatie. Reteta asta e fix pe gustul meu!

    Reply
    • Doina Besleaga says

      December 21, 2021 at 8:11 pm

      Foarte apetisanta. Dar usturoiul unde este?

      Reply

Trackbacks

  1. Salata ruseasca cu peste afumat (salata suba) - Lecturi si Arome says:
    January 4, 2017 at 6:45 pm

    […] Salata ruseasca cu peste afumat, pe numele ei scurt, salata suba, este o reteta pe care imi doresc de ceva vreme sa o incerc si am pus-o in aplicare acum de Revelion. E un fel de salata de boeuf dar nu cu carne de vita ci cu peste. Nu cu mazare ci cu sfecla rosie. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

September 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316