Ca imi place sa merg in vizita in bucatariile virtuale ale altor pasionati de gatit stiti deja. Marturia stau interviurile pe care le-am facut cu o parte dintre ei dar si retetele pregatite in urma provocarilor culinare la care am participat si cu ocazia carora am cunoscut bloguri si oameni noi. Luna asta am descoperit-o pe Craita si pe Sidonia (sidyskitchen) a carei invitatie de a participa la parada ce urmeaza a fi organizata pe blogul ei pentru provocarea “Weekend cu spor” nu am putut sa o refuz.
Am descoperit un blog cu retete interesante si multe dintre ele mi-au facut cu ochiul. Cum insa sunt in perioada de dupa sarbatori, in care un pic de dieta se impune, am ales sa pregatesc de la ea o reteta simpla si sanatoasa, o reteta rapida, care se incadreaza perfect cu genul de retete cu care sunteti deja obisnuiti, o salata de sfecla rosie cu sos de iaurt.
Nu puteam rata sa incerc si aceasta combinatie dupa ce am testat deja separat reteta de sfecla cu nuca si usturoi si cea de sos din iaurt cu turmeric. Asa, ca inspirata de reteta Sidoniei le-am combinat. Ce a iesit?! O sa va las pe voi sa testati si sa imi spuneti daca va place combinatia. Mie mi-a placut foarte mult!
Reteta de salata de sfecla rosie cu sos de iaurt
- Ingrediente salata de sfecla rosie cu sos de iaurt
o sfecla rosie fiarta (de dimensiune medie)
trei linguri de iaurt grecesc
o lingura de ulei de masline
doi catei de usturoi
sare
- Mod de preparare salata de sfecla rosie cu sos de iaurt
- Curatam de coaja sfecla rosie fiarta in prealabil si o dam pe razatoarea mare.
- Curatam si usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
- Amestecam, intr-un castron trei linguri de iaurt grecesc si o lingura de ulei si usturoiul ras.
- Scurgem bine sfecla de zeama si punem peste ea sosul de iaurt.
- Potrivim gustul de sare si omogenizam bine totul.
- Dam salata la frigider cateva ore ca sa se intrepatrunda aromele si apoi o consumam cu pofta ca si aperitiv, alaturi de o bucata de paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau ca si garnitura langa o friptura din carne de porc si carnati la cuptor.
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi (click aici pentru reteta)
Salata de sfecla rosie cu hrean (click aici pentru reteta)
Salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea (click aici pentru reteta)
CristinaP says
eu fac exclusiv cu sfecla cruda (1 sfecla +1 morcov +1 mar + ulei de masline + otet baslamic + usturoi) ; dar cu iaurt inca nu am incercat
Claudia V says
La mine e invers. Eu cu iaurt am mai facut dar nu cu legumele crude :)
Insa mi-ai dat o idee ;)
CristinaP says
Am o intrebare: pot face salata si cu sfecla raw? Mintea mea ar zice ca da :)))
Claudia V says
:) Cristina, nu am incercat drept sa zic.
Dar cred ca se poate, adica am mai intalnit retete in care sfecla era cruda.
Daca incerci spune-mi si mie daca e ok si varianta asta :)
simonacallas says
Superb arata salata, dar si painica de langa ea :)
Claudia V says
Multumesc, Simona!
Sa stii ca amandoua sunt la fel de gustoase precum arata ;)
Sidonia Toncean says
Iti multumesc fata draga pentru tot ce ai facut.Din citeva alimente se poate face papa bun , simplu de tot, imi place cum ti-a iesit ! O salata sanatoasa ce dispare repede din farfurii !
Te tzuc !
Claudia V says
Eu iti multumesc, Sidonia pentru ideea asta atat de simpla si incredibil de gustoasa.
As mai fi gatit eu multe de la tine dar le las pe data viitoare ;)