• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 16, 2021 · 5 Comments

Iahnie de fasole DE POST. O mâncare scăzută de fasole savuroasă și sățioasă

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Iahnie de fasole DE POST. O mâncare scăzută de fasole savuroasă și sățioasă

Rețeta de iahnie cred că se numără printre cele mai populare rețete. Foarte multă lume consumă fasole și, o prepara fie așa, sub formă de iahnie sau mâncare scăzută de fasole, fie sub formă de fasole bătută sau pate de fasole.

Există chiar și mai multe moduri de a prepara iahnia. De obicei, și așa o să o găsiți prin multe cărți de bucate, această mâncare de fasole are un sos îngroșat cu puțină făină. Ei bine, cum mie nu îmi place să folosesc făină la sosuri am găsit o altă modalitate de a îngroșa sosul.

iahnie de fasole de post

Obisnuiesc să pasez câteva boabe de fasole direct în tigaia în care gătesc iahnia și în felul aceasta sosul devine mai gros. Asta e micul meu secret și sper ca și vouă să vă placă această variantă ceva mai puțin calorică și mult mai digerabilă, zic eu.

Chiar dacă este o rețetă simplă eu am făcut și variata ei video așa că la finalul articolului puteți vedea modul de preparare în acest format iar lista ingredientelor o vedeți în continuare.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

Iahnie de fasole DE POST. O mâncare scăzută de fasole savuroasă si sățioasă
 
Save Print
Prep time
5 mins
Cook time
30 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 700 grame de fasole boabe fiarta in prealabil
  • o ceapă mare sau 2 mici
  • 2 linguri de ulei
  • 400 ml de suc de roșii
  • 2 linguri de pastă de ardei (opțional)
  • o linguriță cu sare
  • ¼ linguriță piper măcinat
  • ¼ linguriță cimbru uscat
3.5.3251

Mod de preparare iahnie de fasole de post

  • Am tocat ceapa mărunt.
  • Am pus uleiul într-o tigaie și, când acesta s-a încins am adăugat ceapa tocată și puțină sare. Am amestecat și apoi am lăsat ceapa să se gătească câteva minute până când s-a înmuiat.
  • Am turnat peste ceapă sucul de rosii, am amestecat și am lăsat să fiarbă împreună aproximativ 2-3 minute după care am adăugat fasolea fiartă în prealabil și am amestecat.
  • Pentru un plus de savoare eu am folosit și 2 linguri de pastă de ardei facută în casă.
  • Am mai condimentat și cu puțin piper alb măcinat și cimbru uscat.
  • Am amestecat totul bine și am lăsat să fiarbă împreună încă 10-15 minute până când a scăzut zeama.
  • Pentru a îngroșa sosul din iahnie de obicei se folosește puțină făină. Eu însă evit sa îngroș sosurile cu faină așa că am găsit o alta soluție mai pe gustul meu. Obișnuiesc să strivesc cu lingura direct în tigaie câteva boabe de fasole. În felul acesta sosul se îngroașă și iahnia mea va fi una ceva mai puțin calorică și mai ușor de digerat.
  • La final, când sosul s-a îngroșat am presărat și puțin pătrunjel tocat, am mai dat 2-3 clocote după care am luat tigaia de pe foc și am servit cu poftă alături de niște castraveciori puși în toamnă la murat.

Poftă bună!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Pilaf DE POST simplu, gătit la cuptor, ca la bunica
Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. »

Comments

  1. Raluca says

    April 12, 2021 at 9:29 pm

    O reteta numa’ buna. Like ;)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 13, 2021 at 8:02 am

      multumesc :)

      Reply
  2. Laurentiu says

    March 19, 2021 at 7:27 pm

    Fasolea, intotdeauna un aliat la indemana impotriva foamei :))

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 19, 2021 at 7:53 pm

      Cam asa ceva :)

      Reply

Trackbacks

  1. Mancare scazuta de fasole (de post) - Lecturi si Arome says:
    March 18, 2021 at 3:18 pm

    […] ca e o reteta veche pe care o stie de muuult, mult timp. Si ca asta e reteta ”adevarata” de iahnie de fasole. Nu alta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2021
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316