• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 14, 2016 · 9 Comments

Mancare scazuta de fasole (de post)

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 1.2K     
1.2K
Shares

Mancare scazuta de fasole (de post)

Cand sotul meu gateste, sau, ma rog, are pofte, apar retete inedite, adica opusul lui ”clasice”. Ma indoiesc ca o sa gasiti reteta asta de mancare scazuta de fasole in vreo carte de bucate desi el sustine ca e o reteta veche pe care o stie de muuult, mult timp. Si ca asta e reteta ”adevarata” de iahnie de fasole. Nu alta :)

Nu il contrazic, drept pentru ca nici nu pot tine secretul pentru mine asa ca astazi o sa aflati si voi cum se face de fapt o iahnie de fasole gustoasa. Nu il pot contrazice nici la partea cu ”cea mai gustoasa” pentru ca intr-adevar a fost delicioasa. Nu stiu cum ar iesi cu altfel de fasole dar asa, cu fasole uscata alba, cu boabe mari e o nebunie. De nici nu zici ca-i de post. Daca o sa o incercati va veti convinge :)

mancare scazuta de fasole

Chiar daca poate ca nu e clasica reteta de mancare de fasole pe care o stiti, cu care sunteti obisnuiti, vreau sa va zic ca este una foarte usor de facut si merita sa ii dati o sansa si sa o incercati.

Am pe blog si o varianta de reteta de mancare de fasole mai rapida si mai usor de facut, cu doar cateva ingrediente de baza, ceapa, fasole, sos de rosii. Daca sunteti pe fuga si aveti nevoie de ceva rapid de mancare v-o recomand pe aceea. O gasiti in varianta scrisa AICI sau puteti urmari reteta video de mai jos.

Zic sa nu mai lungim mult vorba si sa vedem de ce ingrediente avem nevoie ca sa facem aceasta savuroasa mancare scazuta de fasole in varianta ei de post.

Mancare scazuta de fasole (de post)
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 700 grame de fasole fiarta in prealabil (plus apa de la fiert)
  • o ceapa galbena
  • o ceapa rosie
  • doi morcovi potriviti
  • 100 ml suc de rosii
  • doua linguri de ulei
  • o lingurita de paste picanta de ardei (optiona)
  • o lingurita de sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • o crenguta de cimbru
3.5.3251

Mod de preparare pentru reteta de mancare scazuta de fasole

  • Ceapa si morcovul taiate grosier (ceapa taiata in patru, morcovul rondele mari) se fierb 30 de minute, cu putina apa (cat sa le cuprinda) si putina sare.
  • Concomitent punem si fasolea, in alt vas, la fiert, la foc mic impreuna cu zeama in care a fiert initial, cat sa o cuprinda.
  • Dupa ce legumele au fiert le pasam la blender (minitocator electric), impreuna cu trei linguri de fasole fiarta. Adaugam sucul de rosii, uleiul, pasta de ardei si piperul. Amestecam, blendam si va rezulta un sos omogen si gros.
  • In acest sos adaugam si apa in care au fiert legumele, apoi il punem in oala cu fasole. Lasam sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade zeama. Mai adaugam daca e nevoie sare si piper, precum si alte condimente, dupa gust. O crenguta de cimbru daca aveti se poate pune in compozitia din oala cu cateva minute inainte de a stinge focul.iahnie de fasole de post

Pofta buna sa aveti!

Vezi AICI cateva sfaturi despre cum se fierbe fasolea uscata

O alta varianta de mancare de fasole, de data asta una sa ii zicem clasica, gasiti la Dana pe blog, adica aici. Este tot picanta insa preparata in alt mod.

Alte retete cu fasole:

Pate de fasole boabe (click aici pentru reteta)

pate de fasole

Hummus de fasole si leurda (click aici pentru reteta)

hummus de fasole

Iahnie de fasole cu ciolan afumat (click aici pentru reteta)

iahnie de fasole cu ciolan


Spune si altora!
 1.2K     
1.2K
Shares
 
1.2K
Shares
 1.2K    
« Sarmale de post cu ciuperci invelite in frunze de stevie
Negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata »

Comments

  1. pina perescu says

    July 17, 2018 at 11:47 am

    despre pregatirea fasolei boabe am gasit o recomandare de la SIMONA TIVADAR medic nutritionist
    fasolea boabe se pune de seara in apa rece cu BICARBONAT DE BUCATARIEsi se gateste a doua zi
    nu se pune bicarbonat in timpul fierberii
    aplic acest principiu sanatos si autorizat si este recomandarea mea ptr ca asa gatesc
    scrie in cartea
    MEDICINA,NUTRITIE SI BUNA DISPOZITIE
    explica acest mod de gatire ,fasolea fiind o leguma care se digera greu
    ptr retete,multumesc frumos!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 23, 2018 at 5:27 pm

      Multumesc pentru informatie! Am sa fac si eu asa! :)

      Reply
  2. Iuliana says

    April 14, 2016 at 8:58 am

    Fasolea-mi place in fel si chip. O sa incerc si varianta sotului tau, cu legumele pasate :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 14, 2016 at 9:31 am

      Daca e buna, e buna, ce sa mai discutam :)
      Iar varianta lui chiar ca e si mai bune :p

      Reply

Trackbacks

  1. Iahnie de fasole DE POST. O mâncare scăzută de fasole savuroasă si sățioasă - Lecturi si Arome says:
    March 16, 2021 at 6:09 pm

    […] rețete. Foarte multă lume consumă fasole și, o prepara fie așa, sub formă de iahnie sau mâncare scăzută de fasole, fie sub formă de fasole bătută sau pate de […]

    Reply
  2. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 15, 2021 at 9:10 am

    […] Mâncare scăzută de fasole – vezi aici rețeta […]

    Reply
  3. Salată de năut cu ton și fasole verde - Lecturi si Arome says:
    December 7, 2017 at 7:05 pm

    […] fierberii fasolei uscate le-am descoperit și testat în timp (vezi aici). Cu lintea nu am avut probleme la fiert și […]

    Reply
  4. Salata de fasole boabe uscate - Lecturi si Arome says:
    April 20, 2016 at 6:46 am

    […] pentru ciorba ci mai multa ca sa ajunga si pentru o salata de fasole boabe si chiar si pentru o mancare de fasole. Ca sa avem mancare pe mai multe zile. Nu trebuie neaparat sa facem toate mancarurile imediat ce […]

    Reply
  5. Ciorba de fasole boabe uscate - Lecturi si Arome says:
    April 18, 2016 at 7:40 am

    […] fasole boabe uscata din cea alba, cu bobul mare, carnos. Cea pe care am folosit-o si cand am facut mancarea scazuta de fasole dupa reteta sotului meu. Da, la noi in casa toata lumea gateste ? Fiecare cu gusturile si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316