In cultura gastronomica araba, salata de vinete se face diferit de cum suntem noi obisnuiti sa o facem. Se adauga in ea ceapa, usturoi, rosii, chilli, chimen sau alte condimente specifice acelei zone si nelipsita pasta de susan (tahini). Cu mici diferente, in functie de fiecare tara in parte cam astea sunt ingredientele importante.
Si daca sunteti curiosi cate variante de “baba ganoush” sunt va las sa cititi, “How to make perfect baba ganoush“, un articol interesant din “The Guardian” pe care l-am gasit cand ma documentam despre cum este reteta de salata de vinete libaneza. Din el m-am inspirat si eu cand cam pregatit reteta de salata de vinete pe care o voi scrie imediat.
Pana atunci insa sa va mai spun si ca pasta de susan o puteti face singuri in casa (eu nu am incercat, insa sunt multe retete pe net) sau puteti sa o cumparati de la pe internet de la .
Acestea fiind zise, sa nu mai pierdem timpul cu povesti si sa trecem la scopul acestei postari, reteta de salata de vinete libaneza.
Reteta de salata de vinete libaneza
- Ingrediente salata de vinete libaneza
2 vinete coapte si scurse bine de zeama
doua lingurite de tahini (pasta de susan) – ()
o lingura de zeama de lamaie
zece frunzulite de menta
doua-trei linguri de ulei de masline
doi catei de usturoi
sare dupa gust
- Mod de preparare salata de vinete libaneza
- Tocam vinetele cu tocatorul sau folosim robotul de bucatarie pe functia ”pulse”.
- Pisam usturoriul.
- Tocam marunt frunzele de menta.
- Adaugam peste vinete usturoiul pisat, cele doua lingurite de tahini, frunzulitele de menta, zeama de lamaie si amestecam bine adaugand treptat si uleiul pana cand acesta este perfect incorporat. Potrivim gustul cu sare.
- Servim pe felii de paine prajita.
Un al mod de a prepara salata de vinete gasiti dand click pe poza de mai jos.
Pofta buna sa aveti!
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
Iuliana says
Interesanta reteta. Pana acum n-am facut decat clasica noastra salata de vinete, dar suna bine asa, cu pasta de susan, cred ca gustul e mai bogat.
Claudia V says
Da, e foarte buna si asa :)